Nothing found.
Vin!
Nothing found.
Att välja vilket vin som passar till vilken mat beskrivs ibland som en vetenskap, medan det för andra är ett rent nöje med ett stort utrymme för den egna fantasin…
Rött vin
Ett mustigt och kryddigt rött vin med solmogna mörka körsbär, choklad, kryddnejlika och russin. Smaken är koncentrerad och har en lång fruktsöt och balanserad avslutning.
Nothing found.
Rätter att avnjuta med vinet:
Pappardelle al ragú con cinghiale
En köttfärssås på vildsvin är en klassiker i Toscana. Ett härligt långkok som passar perfekt som helglunch tillsammans med pappardelle eller tagliatelle!
Bistecca alla Fiorentina
Låt köttet stå framme i rumstemperatur 10 – 20 minuter innan du skall grilla. Många kockar menar att detta inte behövs, utan att du kan ...
Spaghetti alla Gricia
Spaghetti alla gricia är en av de mest kända och älskade pastarätterna som förknippas med Rom. Ett enkelt recept baserat på bara tre ingredienser utöver
Rätter att avnjuta med vinet:
Ett litet kåseri dagarna efter påsk
Varje gång jag ser ett konstverk,…
Bistecca alla Fiorentina
Bistecca alla Fiorentina. Om du gillar…
Carpaccio di manzo con rucola e grana
Tunna skivor oxfilé med parmesan,…
Ossobuco alla Milanese
Ett smakrikt italienskt långkok från…
Vitt vin
Nothing found.
Vitt vin
Tenuta Rapitalà är en av Siciliens mest välrenommerade producenter med 225 hektar vingårdar på kullarna mellan Camporeale och Alcamo på öns nordvästra hörn…
Nothing found.
Recept till vitt vin!
Risotto alla Parmigiana av Peter Nordin
Att tillaga denna rätt anses vara en konst i Italien. Jag har lärt mig denna konst på italienska stjärnrestauranger och hos gamla tanter på...
Reportage,Peter Nordin,Kalvkött
Involtini Nordini – di vitello
På något vis hänger allt samman här i Italien, men det tar litet tid att liksom komma underfund hur allt är sammanlänkat. Som dessa rullader, som börjar med min mormor
Risotto con arragosta e zafferano
Lossa hummerklorna och knäck skalen med baksidan av en kniv och lägg dem åt sidan. Ta ur köttet från stjärten, rensa bort tarmen och skär den i bitar.
Recept till vitt vin!
Risotto agli Asparigi
Risotto agli Asparigi. Börja med att…
Involtini Nordini – di vitello
På något vis hänger allt samman här i…
Pasta con la mollica
Pasta med ansjovis, brödsmulor, vitlök…
Ossobuco alla Milanese
Ett smakrikt italienskt långkok från…
Nothing found.
Nothing found.
Vermouth kommer från trakterna kring Torino i Piemonte i nordvästra Italien och är ett kryddat starkvin som uppfanns av Antonio Benedetto Carpano år 1786. En hel industri växte fram och Carpano fick kända efterföljare som till exempel…
Bubbel & Prosecco
Nothing found.
Bubbel och Prosecco
Bolla grundades redan 1883, och är en av de mest kända producenterna i norditalienska Veneto. Ett av regionens mest uppskattade viner är det mousserande Prosecco som gör segertåg…
Nothing found.
Låt dig inspireras!
Nothing found.
Låt dig inspireras!
Nothing found.
Aperitivo & Dessertvin
Nothing found.
Aperitivo och Dessertvin
Italienare gillar att dröja vid bordet, både under och efter en måltid, och som avslutning är det vanligt att servera en digestivo. Den kan vara mer eller mindre alkoholstark…
Nothing found.
Nothing found.
Nothing found.
Denna citronsås fick många fina omnämnanden i media när jag och Carina startade Zink Grill 2008. Vi serverade såsen med schnitzlar av kalvfilé, salvia och smör. Vi blev belönade som årets krog 2009. Kanske citronsåsen bidrog…
Laga mat med vin!
Nothing found.
Laga mat med rött vin!
Nothing found.
Laga mat med vitt vin!
Nothing found.