Vinhuset Bolla grundades redan 1883 och är ett av de mest klassiska namnen i Veneto, och var faktiskt de första att sälja Amarone med egen etikett. Vinmakaren Christian Zulian gör viner som ska drickas med mat, och det märks även i Le Poiane som är den torraste Amaronen på Systembolaget idag. Druvorna till ett Amarone-vin torkas några månader innan pressning och jäsning och vilket ger ett koncentrerat vin med smaker som går åt mörka körsbär, plommon, russin, mörk choklad och kryddor. Serveras med mustiga kötträtter eller lagrade hårdostar.
Artikelnummer: 70215
Pris: 281 kronor
Alkohol: 15%
Linguine con asparagi e limone
Denna bittersöta longdrink är enkel att svänga ihop, men hemligheten ligger i detaljerna.
Bolla Le Poiane Amarone Vinhuset Bolla grundades redan 1883 och är ett av de mest klassiska namnen i Veneto, och var faktiskt de första att sälja Amarone med egen etikett. Vinmakaren Christian Zulian gör viner som ska drickas med mat, och det märks även i Le Poiane som är den torraste Amaronen på Systembolaget idag. Druvorna till ett Amarone-vin torkas några månader innan pressning och jäsning och vilket ger ett koncentrerat vin med smaker som går åt mörka körsbär, plommon, russin, mörk choklad och kryddor. Serveras med mustiga kötträtter eller lagrade hårdostar. Artikelnummer: 70215Pris: 281 kronorAlkohol: 15%
Vinhuset Bolla grundades redan 1883 och är ett av de mest klassiska namnen i Veneto, och var faktiskt de första att sälja Amarone med egen etikett. Vinmakaren Christian Zulian gör viner som ska drickas med mat, och det märks även i Le Poiane som är den torraste Amaronen på Systembolaget idag. Druvorna till ett Amarone-vin torkas några månader innan pressning och jäsning och vilket ger ett koncentrerat vin med smaker som går åt mörka körsbär, plommon, russin, mörk choklad och kryddor. Serveras med mustiga kötträtter eller lagrade hårdostar.
Artikelnummer: 70215
Pris: 281 kronor
Alkohol: 15%
Rätter att avnjuta med vinet:
Insalata Estiva
Dela tomaterna och lägg upp dem på ett fat. Ringla över en god olivolja och balsamvinäger efter smak. Låt dem stå och dra en stund ...
Louise Laurenius,Vi Gillar,Fläsk,Pasta
Spaghetti alla Carbonara
Ett klassiskt italienskt recept på Spaghetti alla Carbonara. Pastan är enkel att tillaga, krämig och självklart äkta italiensk!
Pasta alla Zozzona umbra – Tomas Bacoccoli
Pasta alla Zozzona är en fattigmansrätt egentligen. Tanken var att man skulle använda ...
Rätter att avnjuta med vinet:
Cipolle ripieni – lökar fyllda med kött
Lökar fyllda med kött. Sätt ugnen på…
Spaghetti alla Carbonara
Ett klassiskt italienskt recept på…
Fläskkotletter med apelsin och marsala
Costolette di Maiale all’arancia -…
Mozzarella med fikon och prosciutto
Rosta pinjenötterna i en het torr panna…