Insalata di ceci estive Sommarsallad med kikärter
En lätt och snabblagad rätt som kan användas på flera sätt; förrätt, lätt lunch eller ett tillbehör till en grillad köttbit.
Ingredienser:
- 400 gr förkokta kikärter
- 300 gr körsbärstomater
- 150 gr gurka
- 50 gr (”en näve”) ruccola
- 20 svarta oliver
- 1/4 rödlök
- 4 msk god olivolja
- Salt & peppar
Gör så här:
Skölj de konserverade kikärterna. Dela tomaterna och skiva gurka och lök. Blanda alla ingredienser och ”dressa” med olivolja, salt och peppar. Klart!
Insalata di ceci estive Sommarsallad med kikärter
En lätt och snabblagad rätt som kan användas på flera sätt; förrätt, lätt lunch eller ett tillbehör till en grillad köttbit.
Ingredienser:
- 400 gr förkokta kikärter
- 300 gr körsbärstomater
- 150 gr gurka
- 50 gr (”en näve”) ruccola
- 20 svarta oliver
- 1/4 rödlök
- 4 msk god olivolja
- Salt & peppar
Gör så här:
Skölj de konserverade kikärterna. Dela tomaterna och skiva gurka och lök. Blanda alla ingredienser och ”dressa” med olivolja, salt och peppar. Klart!
Fyra fantastiska recept !
Pappardelle e fegatini
Skölj kycklinglevrarna och skär några av dem i bitar; de övriga får vara hela. Fräs dem hastigt i smöret mindre än 1 minut under omrörning så att de blir bruna på utsidan med fortfarande är ljusröda inuti. Krydda med salt och peppar och ställ åt sidan.
Mozzarella med fikon och prosciutto
Rosta pinjenötterna i en het torr panna och låt svalna. Putsa fikonen och dela varje fikon i fyra delar. Skär eller ”riv” mozzarellan i mindre bitar.
Havsabborre crudo med persika och myntaolja
Tunt skurna skivor av havsaborre med en kräm gjord på rostade persikor, vitlök, chili och lime.