Insalata di ceci estive

Insalata di ceci estive Sommarsallad med kikärter 

En lätt och snabblagad rätt som kan användas på flera sätt; förrätt, lätt lunch eller ett tillbehör till en grillad köttbit.

 

Ingredienser:

  • 400 gr förkokta kikärter
  • 300 gr körsbärstomater
  • 150 gr gurka
  • 50 gr (”en näve”) ruccola
  • 20 svarta oliver
  • 1/4 rödlök
  • 4 msk god olivolja
  • Salt & peppar

 

Gör så här:

Skölj de konserverade kikärterna. Dela tomaterna och skiva gurka och lök. Blanda alla ingredienser och ”dressa” med olivolja, salt och peppar. Klart!

 

Läs också: Recept på sallader!

Följ oss på:

 

Följ oss på:

 

Insalata di ceci estive Sommarsallad med kikärter 

En lätt och snabblagad rätt som kan användas på flera sätt; förrätt, lätt lunch eller ett tillbehör till en grillad köttbit.

 

Ingredienser:

  • 400 gr förkokta kikärter
  • 300 gr körsbärstomater
  • 150 gr gurka
  • 50 gr (”en näve”) ruccola
  • 20 svarta oliver
  • 1/4 rödlök
  • 4 msk god olivolja
  • Salt & peppar

 

Gör så här:

Skölj de konserverade kikärterna. Dela tomaterna och skiva gurka och lök. Blanda alla ingredienser och ”dressa” med olivolja, salt och peppar. Klart!

 

Läs också: Recept på sallader!

Följ oss på:

 

Följ oss på:

 

Fyra fantastiska recept !

Hugo Spritz

Hugo Spritz

En somrig spritz med fläderblom!

Läs mer

Pappardelle e Fegatini

Pappardelle e fegatini

Skölj kycklinglevrarna och skär några av dem i bitar; de övriga får vara hela. Fräs dem hastigt i smöret mindre än 1 minut under omrörning så att de blir bruna på utsidan med fortfarande är ljusröda inuti. Krydda med salt och peppar och ställ åt sidan.

Läs mer

Mozzarella-med-fikon-och-prosciutto

Mozzarella med fikon och prosciutto

Rosta pinjenötterna i en het torr panna och låt svalna. Putsa fikonen och dela varje fikon i fyra delar. Skär eller ”riv” mozzarellan i mindre bitar.

Läs mer

Havsabborre crudo med persika och myntaolja

Havsabborre crudo med persika och myntaolja

Tunt skurna skivor av havsaborre med en kräm gjord på rostade persikor, vitlök, chili och lime.

Läs mer

E-post: info@godaitalien.se  |  Birger Jarlsgatan 55  |  111 45 Stockholm
Telefon: 08 – 411 32 70  |  E-post: info@godaitalien.se  |  BirgerJarlsgatan 55  |  111 45 Stockholm