Insalata di ceci estive Sommarsallad med kikärter 

En lätt och snabblagad rätt som kan användas på flera sätt; förrätt, lätt lunch eller ett tillbehör till en grillad köttbit.

 

Ingredienser:

  • 400 gr förkokta kikärter
  • 300 gr körsbärstomater
  • 150 gr gurka
  • 50 gr (”en näve”) ruccola
  • 20 svarta oliver
  • 1/4 rödlök
  • 4 msk god olivolja
  • Salt & peppar

 

Gör så här:

Skölj de konserverade kikärterna. Dela tomaterna och skiva gurka och lök. Blanda alla ingredienser och ”dressa” med olivolja, salt och peppar. Klart!

 

Läs också: Recept på sallader!

Följ oss på:

 

Följ oss på:

 

Insalata di ceci estive Sommarsallad med kikärter 

En lätt och snabblagad rätt som kan användas på flera sätt; förrätt, lätt lunch eller ett tillbehör till en grillad köttbit.

 

Ingredienser:

  • 400 gr förkokta kikärter
  • 300 gr körsbärstomater
  • 150 gr gurka
  • 50 gr (”en näve”) ruccola
  • 20 svarta oliver
  • 1/4 rödlök
  • 4 msk god olivolja
  • Salt & peppar

 

Gör så här:

Skölj de konserverade kikärterna. Dela tomaterna och skiva gurka och lök. Blanda alla ingredienser och ”dressa” med olivolja, salt och peppar. Klart!

 

Läs också: Recept på sallader!

Följ oss på:

 

Följ oss på:

 

Fyra fantastiska recept !

Torta all’olio

Torta all’olio

En mjuk italiensk "sockerkaka" med smak av apelsin och likör. Servera den som den är eller med din favorit-gelato.

Läs mer

Pasta med salsiccia och peperoncino

Pasta med salsiccia och peperoncino

En italiensk favorit, pasta med salsiccia och peperoncino. Låt peperoncinon puttra i olivolja med vitlöksklyftan under ett par minuter.

Läs mer

Limoncellosorbet

Limoncellosorbet

En fräschare avslutning på en måltid får du leta efter! Det blir lite extra snyggt om man serverar sorbeten i citronskalen.

Läs mer

Bruschetta con tapenade italiana

Ett utsökt pålägg med alla de bästa smakerna från Italien i en och samma tugga!

Läs mer