Nothing found.
Vin!
Nothing found.
Att välja vilket vin som passar till vilken mat beskrivs ibland som en vetenskap, medan det för andra är ett rent nöje med ett stort utrymme för den egna fantasin…
Rött vin
Ett mustigt och kryddigt rött vin med solmogna mörka körsbär, choklad, kryddnejlika och russin. Smaken är koncentrerad och har en lång fruktsöt och balanserad avslutning.
Nothing found.
Rätter att avnjuta med vinet:
Spaghetti al Rancetto
En traditionell pastarätt från Umbrien som är både lättlagad och smakrik. De umbriska pastasorterna umbricelli eller stringhetti påminner...
Mozzarella med fikon och prosciutto
Rosta pinjenötterna i en het torr panna och låt svalna. Putsa fikonen och dela varje fikon i fyra delar. Skär eller ”riv” mozzarellan i mindre bitar.
Ett litet kåseri dagarna efter påsk
Varje gång jag ser ett konstverk, njuter ett gott vin, skördar grönsaker från vår köksträdgård - vill jag associera detta med gastronomi ...
Rätter att avnjuta med vinet:
Cipolle ripieni – lökar fyllda med kött
Lökar fyllda med kött. Sätt ugnen på…
Lasagne alla Bolognese
En av de mest kända och älskade…
Bistecca alla Fiorentina
Låt köttet stå framme i rumstemperatur…
Gnocchi med salsiccia och salvia
Ett otroligt gott och enkelt recept…
Vitt vin
Nothing found.
Vitt vin
Tenuta Rapitalà är en av Siciliens mest välrenommerade producenter med 225 hektar vingårdar på kullarna mellan Camporeale och Alcamo på öns nordvästra hörn…
Nothing found.
Recept till vitt vin!
Ossobuco alla Milanese
Ett smakrikt italienskt långkok från Milano. Rätten servars traditionellt med Risotto alla Milanese och Gremolata.
Insalata di fave e pecorino
Insalata. I Rom är det en tradition att äta nyskördade bondbönor, fave, tillsammans med bitar av Pecorino som en del av 1 maj-firandet! Här har vi utvecklat receptet till en god sallad som smakar fint i vårsolen tillsammans med ett glas lokalt friskt vitt vin som t.ex. en Frascati.
Kalvkött,Reportage,Peter Nordin
Involtini Nordini – di vitello
På något vis hänger allt samman här i Italien, men det tar litet tid att liksom komma underfund hur allt är sammanlänkat. Som dessa rullader, som börjar med min mormor
Recept till vitt vin!
Cipolle ripieni – lökar fyllda med kött
Lökar fyllda med kött. Sätt ugnen på…
Burrata med citrus och fänkålssallad
En fräsch och enkel sallad som passar…
Bruschetta
Bruschetta är en enkel maträtt från…
Risotto con arragosta e zafferano
Lossa hummerklorna och knäck skalen med…
Nothing found.
Nothing found.
Vermouth kommer från trakterna kring Torino i Piemonte i nordvästra Italien och är ett kryddat starkvin som uppfanns av Antonio Benedetto Carpano år 1786. En hel industri växte fram och Carpano fick kända efterföljare som till exempel…
Bubbel & Prosecco
Nothing found.
Bubbel och Prosecco
Bolla grundades redan 1883, och är en av de mest kända producenterna i norditalienska Veneto. Ett av regionens mest uppskattade viner är det mousserande Prosecco som gör segertåg…
Nothing found.
Låt dig inspireras!
Nothing found.
Låt dig inspireras!
Nothing found.
Aperitivo & Dessertvin
Nothing found.
Aperitivo och Dessertvin
Italienare gillar att dröja vid bordet, både under och efter en måltid, och som avslutning är det vanligt att servera en digestivo. Den kan vara mer eller mindre alkoholstark…
Nothing found.
Nothing found.
Nothing found.
Denna citronsås fick många fina omnämnanden i media när jag och Carina startade Zink Grill 2008. Vi serverade såsen med schnitzlar av kalvfilé, salvia och smör. Vi blev belönade som årets krog 2009. Kanske citronsåsen bidrog…
Laga mat med vin!
Nothing found.
Laga mat med rött vin!
Nothing found.
Laga mat med vitt vin!
Nothing found.