Insalata di tonno e carciofiniTonfisksallad med kronärtskockor
Detta är en god lite matigare sommarsallad med italienska smaker för dig som älskar tonfisk! Om det blir något kvar är det utmärkt pålägg på en smörgås/panini.
Ingredienser till Insalata di tonno e carciofini:
- 300 gr blandad sallad
- 200 gr konserverad tonfisk
- ½ liten rödlök
- 15 – 20 gröna eller svarta oliver (utan kärnor)
- 150 g kronärtskockor i olja
- En nypa salt
- Pressad citron
- Lite god valfri olivolja
Gör så här:
Skölj salladen noggrant, riv ner i lagom stora bitar och lägg upp den på ett stort fat. Skiva rödlöken i tunna skivor. Låt kronärtskockorna rinna av och hacka dem sedan grovt.
Häll av tonfisken och blanda den med kronärtskockorna. Lägg sedan lök, oliver och tonfiskröran på salladen. Krydda slutligen med salt och ringla över pressad citron och olivolja.
Njut nu av din Insalata di tonno e carciofini! Buon appetito!
Läs också:
Recept på sallader
Recept på somriga rätter
Vegetariska recept
Insalata di tonno e carciofini
Tonfisksallad med kronärtskockor
Detta är en god lite matigare sommarsallad med italienska smaker för dig som älskar tonfisk! Om det blir något kvar är det utmärkt pålägg på en smörgås/panini.
Ingredienser till Insalata di tonno e carciofini:
- 300 gr blandad sallad
- 200 gr konserverad tonfisk
- ½ liten rödlök
- 15 – 20 gröna eller svarta oliver (utan kärnor)
- 150 g kronärtskockor i olja
- En nypa salt
- Pressad citron
- Lite god valfri olivolja
Gör så här:
Skölj salladen noggrant, riv ner i lagom stora bitar och lägg upp den på ett stort fat. Skiva rödlöken i tunna skivor. Låt kronärtskockorna rinna av och hacka dem sedan grovt.
Häll av tonfisken och blanda den med kronärtskockorna. Lägg sedan lök, oliver och tonfiskröran på salladen. Krydda slutligen med salt och ringla över pressad citron och olivolja.
Njut nu av din Insalata di tonno e carciofini! Buon appetito!
Läs också:
Fyra fantastiska recept !
Risotto agli Asparigi
Risotto agli Asparigi. Börja med att ånga eller koka sparrisen försiktigt med en nypa salt i några minuter; de måste fortfarande vara spänstiga. Skär av topparna och lägg åt sidan. Skär ner resten av sparrisstjälken i ”slantar”.
Negroni Sbagliato
En bubbligare och lättare variant på en av Italiens mest kända cocktails. Den sägs ha kommit till då en bartender råkade ta fel flaska och ...
Olivsnacks med parmesan
Ett härligt tilltugg med fin sälta från både oliver och parmesanost. Passar fint som snacks vid aperitivon! Du behöver: oliver...
Agnello Cacio e ova
”Agnello Cacio e ova” är en maträtt från Abruzzerna, där lamm anses vara det mest delikata av allt kött. Den går även att finna i Marche i ...