Insalata di tonno e carciofiniTonfisksallad med kronärtskockor
Detta är en god lite matigare sommarsallad med italienska smaker för dig som älskar tonfisk! Om det blir något kvar är det utmärkt pålägg på en smörgås/panini.
Ingredienser till Insalata di tonno e carciofini:
- 300 gr blandad sallad
- 200 gr konserverad tonfisk
- ½ liten rödlök
- 15 – 20 gröna eller svarta oliver (utan kärnor)
- 150 g kronärtskockor i olja
- En nypa salt
- Pressad citron
- Lite god valfri olivolja
Gör så här:
Skölj salladen noggrant, riv ner i lagom stora bitar och lägg upp den på ett stort fat. Skiva rödlöken i tunna skivor. Låt kronärtskockorna rinna av och hacka dem sedan grovt.
Häll av tonfisken och blanda den med kronärtskockorna. Lägg sedan lök, oliver och tonfiskröran på salladen. Krydda slutligen med salt och ringla över pressad citron och olivolja.
Njut nu av din Insalata di tonno e carciofini! Buon appetito!
Läs också:
Recept på sallader
Recept på somriga rätter
Vegetariska recept
Insalata di tonno e carciofini
Tonfisksallad med kronärtskockor
Detta är en god lite matigare sommarsallad med italienska smaker för dig som älskar tonfisk! Om det blir något kvar är det utmärkt pålägg på en smörgås/panini.
Ingredienser till Insalata di tonno e carciofini:
- 300 gr blandad sallad
- 200 gr konserverad tonfisk
- ½ liten rödlök
- 15 – 20 gröna eller svarta oliver (utan kärnor)
- 150 g kronärtskockor i olja
- En nypa salt
- Pressad citron
- Lite god valfri olivolja
Gör så här:
Skölj salladen noggrant, riv ner i lagom stora bitar och lägg upp den på ett stort fat. Skiva rödlöken i tunna skivor. Låt kronärtskockorna rinna av och hacka dem sedan grovt.
Häll av tonfisken och blanda den med kronärtskockorna. Lägg sedan lök, oliver och tonfiskröran på salladen. Krydda slutligen med salt och ringla över pressad citron och olivolja.
Njut nu av din Insalata di tonno e carciofini! Buon appetito!
Läs också:
Fyra fantastiska recept !
Umbricelli med Bianchetto
Reportage,Pasta,Vi Gillar,Tomas Bacoccoli
Umbricelli .. Fåglarna kvittrar och jackan hänger kvar hemma i hallen. Våren är här. Det är snart dags att klippa olivträden. Och man kan ana vildsparrisen i diket.
Cannoli med apelsin och pistage
Ett klassikt bakverk från Sicilien som friteras och fylls med apelsin- och citronkräm med ricotta.
Torta all’olio
En mjuk italiensk "sockerkaka" med smak av apelsin och likör. Servera den som den är eller med din favorit-gelato.
Crostini con ricotta e fichi
Vegetariskt,Förrätter / Antipasti
Snittar med ricotta, fikon, karamelliserad lök och honung.