Carpaccio di manzo con rucola e granaBiffcarpaccio med ruccola och parmesan
Enkelt och gott recept som inte tar mer än 15 min att tillaga. Det sägs att rätten skapades av Giuseppe Cipriani, grundaren av Harry’s bar i Venedig, år 1950.
Ingredienser:
- 400 g Oxfilé
- 100 g Rucolasallad
- 100 g parmesanost
- 1-2 msk inlagd kapris
- 2 citroner
- 1 dl extra virgin olivolja
- citronskiva för garnering
- Salt och peppar
Gör så här:
Pressa citronerna (spara en skiva till garnering) och sila saften. Lägg 0,7 dl citronsaft i en skål tillsammans med olivolja, salt och peppar. Vispa sedan såsen.
Skär köttet i mycket tunna skivor och fördela jämt över ett serveringsfat. Häll över citronsåsen.
Hyvla parmesanosten i tunna skivor, förslagsvis med en osthyvel. Garnera sedan köttet med ruccola, kapris (efter smak), citronskiva och parmesanosten. Toppa med salt och peppar. Buon appetito!
Carpaccio di manzo con rucola e granaBiffcarpaccio med ruccola och parmesan
Enkelt och gott recept som inte tar mer än 15 min att tillaga. Det sägs att rätten skapades av Giuseppe Cipriani, grundaren av Harry’s bar i Venedig, år 1950.
Ingredienser:
- 400 g Oxfilé
- 100 g Rucolasallad
- 100 g parmesanost
- 1-2 msk inlagd kapris
- 2 citroner
- 1 dl extra virgin olivolja
- citronskiva för garnering
- Salt och peppar
Gör så här:
Pressa citronerna (spara en skiva till garnering) och sila saften. Lägg 0,7 dl citronsaft i en skål tillsammans med olivolja, salt och peppar. Vispa sedan såsen.
Skär köttet i mycket tunna skivor och fördela jämt över ett serveringsfat. Häll över citronsåsen.
Hyvla parmesanosten i tunna skivor, förslagsvis med en osthyvel. Garnera sedan köttet med ruccola, kapris (efter smak), citronskiva och parmesanosten. Toppa med salt och peppar. Buon appetito!
Fyra fantastiska recept !
Funghi porcini alla crema
Gräddstuvad karljohanssvamp är ett lyxigt tillbehör som är enkelt att förbereda, allt du behöver är ...
Din egen pizzasås
Vill du göra din egen tomatsås till pizzan? Det är mycket lättare än du tror! Bara tre ingredienser; tomater, salt, olivolja och du behöver inte ens sätta på spisen.
Fettuccine Alfredo
Enkel, krämig och utsökt pastarätt från italien. Detta är Peter Nordins recept på rätten.
Spaghetti Arrabbiata al forno – Peter Nordin
Vegetariskt,Pasta,Peter Nordin
Här ett annorlunda sätt att öka smak och konsistens till denna klassiska spaghetti. På slutet fördelas spaghettin i fyra förseglade ...