Pasta con zucchine e cozze

Pasta med zucchini och blåmusslor

Gillar du blåmusslor så är det här pastan för dig. En matig men fräsch rätt som smakar bäst med ett kallt glas italienskt vitt vin från till exempel Frascati!

 

Ingredienser:

  • 4 portioner valfri pasta
  • 1 kg blåmusslor
  • 1 zucchini
  • 1 dl extra virgin olivolja
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 knippe persilja, hackad (efter smak)

 

Gör så här:

Börja med att rengöra musslorna. Skrapa dem med bladet på en liten kniv och riv av ”skägget” som sticker ut ur skalet. Kolla alla musslorna innan tillagning genom att knacka dem mot en skärbräda eller i diskhon; om de inte sluter sig eller om det rinner ut sand slänger du dem.

 

Lägg musslorna i en kastrull med 2 msk vatten, täck med lock och låt dem koka försiktigt på medelvärme. Det tar cirka 5 minuter tills musslorna har öppnat sig, släng alla som fortfarande är stängda. Låt dem svalna lite, och plocka ur dem ur skalen. Spara eventuellt några med skalen till garnering. Sila vattnet kokvattnet och ställ åt sidan.

 

Skär zucchinin i mindre bitar, gärna tunna stavar. Fräs dem försiktigt i en panna med olja och vitlöksklyftan som du krossar lätt. När zucchinin har mjuknat, ta bort vitlöken och lägg i musslorna och det sparade kokvattnet. Koka ihop några minuter.

 

Tillsätt pastan som du kokat al dente och blanda väl under ett par minuter. Tänk på att musselkoket kan vara ganska salt så pastan kan med fördel kokas med lite mindre salt än vanligt.

Följ oss på:

 

Följ oss på:

 

Pasta con zucchine e cozze

Pasta med zucchini och blåmusslor

Gillar du blåmusslor så är det här pastan för dig. En matig men fräsch rätt som smakar bäst med ett kallt glas italienskt vitt vin från till exempel Frascati!

Ingredienser:

  • 4 portioner valfri pasta
  • 1 kg blåmusslor
  • 1 zucchini
  • 1 dl extra virgin olivolja
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 knippe persilja, hackad (efter smak)

Gör så här:

Börja med att rengöra musslorna. Skrapa dem med bladet på en liten kniv och riv av ”skägget” som sticker ut ur skalet. Kolla alla musslorna innan tillagning genom att knacka dem mot en skärbräda eller i diskhon; om de inte sluter sig eller om det rinner ut sand slänger du dem.

Lägg musslorna i en kastrull med 2 msk vatten, täck med lock och låt dem koka försiktigt på medelvärme. Det tar cirka 5 minuter tills musslorna har öppnat sig, släng alla som fortfarande är stängda. Låt dem svalna lite, och plocka ur dem ur skalen. Spara eventuellt några med skalen till garnering. Sila vattnet kokvattnet och ställ åt sidan.

Skär zucchinin i mindre bitar, gärna tunna stavar. Fräs dem försiktigt i en panna med olja och vitlöksklyftan som du krossar lätt. När zucchinin har mjuknat, ta bort vitlöken och lägg i musslorna och det sparade kokvattnet. Koka ihop några minuter.

Tillsätt pastan som du kokat al dente och blanda väl under ett par minuter. Tänk på att musselkoket kan vara ganska salt så pastan kan med fördel kokas med lite mindre salt än vanligt.

Följ oss på:

 

Följ oss på:

 

Fyra fantastiska recept !

Fragole al vino bianco

Fragole al vino bianco

Fragole al vino bianco. Häll vinet, sockret och citronskalet i en skål. Rör till sockret har löst upp sig. Lägg i jordgubbarna och blanda.

Läs mer

Risotto alla Milanese

Risotto alla Milanese

En smakrik risotto med saffran från Milano. Serveras traditionellt med Ossobuco alla Milanese och Gremolata

Läs mer

Lasagna bianca con pesto – Vegetarisk lasagne

En något lättare variant av den klassiska lasagnen som dessutom är helt vegetarisk och otroligt god!

Läs mer

Pinsa Romana med päron, gorgonzola och valnötter

Vit pizza i långpanna med päron, gorgonzola och valnötter - Enkel och utsökt Pinsa från Lazio.

Läs mer