Spaghetti Pangratatto
De ensammas spaghetti från Turin

Recept av: Peter Nordin

Ingredienser: (1 person)

  • 2 matskedar olivolja
  • 1⁄2 dl grovt färsk rivebröd
  • 2 tsk hackade rosmarinblad 1⁄2 citron zest
  • 120 g spaghetti
  • 1 msk olivolja
  • 1 msk smör
  • 2 vitlöksklyftor, hackade
  • 1 sardell hackad
  • 2 ägg
  • 2 msk hackad persilja
  • 1 tsk kapris
  • svartpeppar efter smak
  • 3 msk riven Pecorino Romano
  • 1 äggula

 

Gör så här:
Värm 2 msk olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme. Tillsätt det rivna vita bröded och stek tills gyllene färg och krispig konsistens, cirka 4 till 5 minuter. Tillsätt rosmarinen och ta bort från värmen för att låta svalna. Blanda i citronzesten och ställ åt sidan. Lägg upp på hushållspapper.

Spaghettin:
Koka upp en kastrull med saltat vatten och koka pastan al dente. Lägg olivoljan och smöret i en bred teflonpanna och låt smälta samman på medelvärme. Tillsätt vitlöken och den hackade sardellen. Sautera någon minut så allt blandas.

Knäck äggen i pannan och sänk värmen. Du vill inte att vitlöken skall få färg och äggen blir bäst på låg värme.

Häll av pastan och spar 1⁄2 dl pastavatten. Slå tillbaka pastan i kastrullen och ställ tillbaka på spisen på medelvärme och tillsätt allt från ägg-vitlöken-sardellen från teflonpannan. Lägg i persiljan och kaprisen och blanda väl. Bryt sönder äggen med en trägaffel. Tillsätt litet pastavatten som du låter koka bort och krydda med nymalen svartpeppar, strö över den rivna osten.

Lägg upp på tallriken och toppa med pangrattato (det knapriga ströbrödet). Sist, lägg en äggula över pastan och blanda runt på tallriken.

Följ oss på:

 

Följ oss på:

 

Spaghetti Pangratatto
De ensammas spaghetti från Turin

Recept av: Peter Nordin

Ingredienser: (1 person)

  • 2 matskedar olivolja
  • 1⁄2 dl grovt färsk rivebröd
  • 2 tsk hackade rosmarinblad 1⁄2 citron zest
  • 120 g spaghetti
  • 1 msk olivolja
  • 1 msk smör
  • 2 vitlöksklyftor, hackade
  • 1 sardell hackad
  • 2 ägg
  • 2 msk hackad persilja
  • 1 tsk kapris
  • svartpeppar efter smak
  • 3 msk riven Pecorino Romano
  • 1 äggula

Gör så här:
Värm 2 msk olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme. Tillsätt det rivna vita bröded och stek tills gyllene färg och krispig konsistens, cirka 4 till 5 minuter. Tillsätt rosmarinen och ta bort från värmen för att låta svalna. Blanda i citronzesten och ställ åt sidan. Lägg upp på hushållspapper.

Spaghettin:
Koka upp en kastrull med saltat vatten och koka pastan al dente. Lägg olivoljan och smöret i en bred teflonpanna och låt smälta samman på medelvärme. Tillsätt vitlöken och den hackade sardellen. Sautera någon minut så allt blandas.

Knäck äggen i pannan och sänk värmen. Du vill inte att vitlöken skall få färg och äggen blir bäst på låg värme.

Häll av pastan och spar 1⁄2 dl pastavatten. Slå tillbaka pastan i kastrullen och ställ tillbaka på spisen på medelvärme och tillsätt allt från ägg-vitlöken-sardellen från teflonpannan. Lägg i persiljan och kaprisen och blanda väl. Bryt sönder äggen med en trägaffel. Tillsätt litet pastavatten som du låter koka bort och krydda med nymalen svartpeppar, strö över den rivna osten.

Lägg upp på tallriken och toppa med pangrattato (det knapriga ströbrödet). Sist, lägg en äggula över pastan och blanda runt på tallriken.

Följ oss på:

 

Följ oss på:

 

Mer av Peter Nordin !

Avenotto

Avenotto

Avenotto. Jag vet inte riktigt vad jag skall kalla denna…

Read More

Piccata Nordini

Piccata Nordini

Dessa köttbullar alla ’piccata’ får konsistensen som en…

Read More

Det okända och fascinerande Marche

Det okända och fascinerande Marche

Vi är tvungna att vara uppe med tuppen, ja du måste gå upp…

Read More

Italienskt kryddsmör

Italienskt kryddsmör

Lägg smöret i en skål och rör om med en gummispatel tills…

Read More

Mer av Peter Nordin !

Det okända och fascinerande Marche
Det okända och fascinerande Marche

Vi är tvungna att vara uppe med tuppen, ja du måste gå upp…

Read More

Tomatsas
Tomatsås – Marinara

Underbart gott recept på äkta tomatsås Marinara. På Ruffino…

Read More