Barbera d'Alba

Ett fruktigt vin som bjuder på såväl fyllighet som finess och smakar precis som man förväntar sig av en bra Barbera – hög, frisk syra och tydliga toner av mörka körsbär, blåbär och örter.

Druvorna har vuxit i topplägen runt staden Alba, och efter jäsningen har vinet lagrats ett år på ekfat vilket bidrar med kraft och struktur.

Utmärkt att dricka till mustiga köttgrytor, eller en krämig svamprisotto.

Artikelnummer: 75722
Pris: 121 kronor
Alkohol: 14%

Risotto con arragosta e zafferano

Risotto con arragosta e zafferano

Lossa hummerklorna och knäck skalen med baksidan av en kniv…

Read More

Risotto alla Parmigiana av Peter Nordin

Risotto alla Parmigiana av Peter Nordin

Att tillaga denna rätt anses vara en konst i Italien. Jag…

Read More

Barbera-d-AlbaBarbera d’Alba Busije Ett fruktigt vin som bjuder på såväl fyllighet som finess och smakar precis som man förväntar sig av en bra Barbera - hög, frisk syra och tydliga toner av mörka körsbär, blåbär och örter. Druvorna har vuxit i topplägen runt staden Alba, och efter jäsningen har vinet lagrats ett år på ekfat vilket bidrar med kraft och struktur. Utmärkt att dricka till mustiga köttgrytor, eller en krämig svamprisotto. Artikelnummer: 75722Pris: 121 kronorAlkohol: 14%

Gå till systembolaget

Ett fruktigt vin som bjuder på såväl fyllighet som finess och smakar precis som man förväntar sig av en bra Barbera – hög, frisk syra och tydliga toner av mörka körsbär, blåbär och örter.

Druvorna har vuxit i topplägen runt staden Alba, och efter jäsningen har vinet lagrats ett år på ekfat vilket bidrar med kraft och struktur.

Utmärkt att dricka till mustiga köttgrytor, eller en krämig svamprisotto.

Artikelnummer: 75722
Pris: 121 kronor
Alkohol: 14%

Gå till systembolaget

Rätter att avnjuta med vinet:

Insalata Estiva

Insalata Estiva

Dela tomaterna och lägg upp dem på ett fat. Ringla över en god olivolja och balsamvinäger efter smak. Låt dem stå och dra en stund ...

Läs mer

Ossobuco alla Milanese

Ossobuco alla Milanese

Ett smakrikt italienskt långkok från Milano. Rätten servars traditionellt med Risotto alla Milanese och Gremolata.

Läs mer

Agnello-arrosto

Agnello arrosto

Sätt ugnen på 225 grader. Bred ut det benfria köttstycket och gnid in det med vitlöken och hälften av olivoljan. Strö över rosmarin, salt och peppar. Rulla ihop köttet noggrant och bind om det med ett snöre.

Läs mer

Rätter att avnjuta med vinet:

Penne alla Vodka
Penne alla Vodka

Penne alla Vodka. En snabblagad modern…

Vitello Braciole

Termen "Braciole" kommer från det…

Tagliatelle con finferli
Tagliatelle con finferli

Kantarellpasta med fläsk, vitt vin,…

Agnello-arrosto
Agnello arrosto

Sätt ugnen på 225 grader. Bred ut det…

E-post: info@godaitalien.se  |  Birger Jarlsgatan 55  |  111 45 Stockholm
Telefon: 08 – 411 32 70  |  E-post: info@godaitalien.se  |  BirgerJarlsgatan 55  |  111 45 Stockholm