Barbera d'Alba

Ett fruktigt vin som bjuder på såväl fyllighet som finess och smakar precis som man förväntar sig av en bra Barbera – hög, frisk syra och tydliga toner av mörka körsbär, blåbär och örter.

Druvorna har vuxit i topplägen runt staden Alba, och efter jäsningen har vinet lagrats ett år på ekfat vilket bidrar med kraft och struktur.

Utmärkt att dricka till mustiga köttgrytor, eller en krämig svamprisotto.

Artikelnummer: 75722
Pris: 121 kronor
Alkohol: 14%

Risotto alla Parmigiana av Peter Nordin

Risotto alla Parmigiana av Peter Nordin

Att tillaga denna rätt anses vara en konst i Italien. Jag…

Read More

Risotto con arragosta e zafferano

Risotto con arragosta e zafferano

Lossa hummerklorna och knäck skalen med baksidan av en kniv…

Read More

Barbera-d-AlbaBarbera d’Alba Busije Ett fruktigt vin som bjuder på såväl fyllighet som finess och smakar precis som man förväntar sig av en bra Barbera - hög, frisk syra och tydliga toner av mörka körsbär, blåbär och örter. Druvorna har vuxit i topplägen runt staden Alba, och efter jäsningen har vinet lagrats ett år på ekfat vilket bidrar med kraft och struktur. Utmärkt att dricka till mustiga köttgrytor, eller en krämig svamprisotto. Artikelnummer: 75722Pris: 121 kronorAlkohol: 14%

Gå till systembolaget

Ett fruktigt vin som bjuder på såväl fyllighet som finess och smakar precis som man förväntar sig av en bra Barbera – hög, frisk syra och tydliga toner av mörka körsbär, blåbär och örter.

Druvorna har vuxit i topplägen runt staden Alba, och efter jäsningen har vinet lagrats ett år på ekfat vilket bidrar med kraft och struktur.

Utmärkt att dricka till mustiga köttgrytor, eller en krämig svamprisotto.

Artikelnummer: 75722
Pris: 121 kronor
Alkohol: 14%

Gå till systembolaget

Rätter att avnjuta med vinet:

Penne alla Vodka

Penne alla Vodka

Penne alla Vodka. En snabblagad modern klassiker som signalerar 80-tal och som har fått fäste på italienska menyer både i och utanför Italien. Ursprunget är dock omstritt; enligt vissa föddes rätten på en restaurang i Bologna.

Läs mer

Pici Al Ragu Di Agnello

Pici med lammragu är en pastarätt med en rik och fyllig smak som hör ihop med våren. Det är enklast att göra såsen ..

Läs mer

Spaghetti al Rancetto

Spaghetti al Rancetto

En traditionell pastarätt från Umbrien som är både lättlagad och smakrik. De umbriska pastasorterna umbricelli eller stringhetti påminner...

Läs mer

Rätter att avnjuta med vinet:

Peter Nordins Ragú
Peter Nordins Ragú

I Italien benämns denna sås kort och…

Penne all arrabiata
Penne all arrabiata

Penne med kryddig tomatsås. Skala och…

Tortellini con panna, prosciutto e piselli
Tortellini con panna, prosciutto e piselli

Är en enkel och smakfull rätt på…

Lombata di vitello
Lombata di vitello

Lägg köttskivorna mellan 2 ark…

E-post: info@godaitalien.se  |  Birger Jarlsgatan 55  |  111 45 Stockholm
Telefon: 08 – 411 32 70  |  E-post: info@godaitalien.se  |  BirgerJarlsgatan 55  |  111 45 Stockholm