Ett fruktigt vin som bjuder på såväl fyllighet som finess och smakar precis som man förväntar sig av en bra Barbera – hög, frisk syra och tydliga toner av mörka körsbär, blåbär och örter.
Druvorna har vuxit i topplägen runt staden Alba, och efter jäsningen har vinet lagrats ett år på ekfat vilket bidrar med kraft och struktur.
Utmärkt att dricka till mustiga köttgrytor, eller en krämig svamprisotto.
Artikelnummer: 75722
Pris: 121 kronor
Alkohol: 14%
Risotto con arragosta e zafferano
Lossa hummerklorna och knäck skalen med baksidan av en kniv…
Risotto alla Parmigiana av Peter Nordin
Att tillaga denna rätt anses vara en konst i Italien. Jag…
Barbera d’Alba Busije Ett fruktigt vin som bjuder på såväl fyllighet som finess och smakar precis som man förväntar sig av en bra Barbera - hög, frisk syra och tydliga toner av mörka körsbär, blåbär och örter. Druvorna har vuxit i topplägen runt staden Alba, och efter jäsningen har vinet lagrats ett år på ekfat vilket bidrar med kraft och struktur. Utmärkt att dricka till mustiga köttgrytor, eller en krämig svamprisotto. Artikelnummer: 75722Pris: 121 kronorAlkohol: 14%
Ett fruktigt vin som bjuder på såväl fyllighet som finess och smakar precis som man förväntar sig av en bra Barbera – hög, frisk syra och tydliga toner av mörka körsbär, blåbär och örter.
Druvorna har vuxit i topplägen runt staden Alba, och efter jäsningen har vinet lagrats ett år på ekfat vilket bidrar med kraft och struktur.
Utmärkt att dricka till mustiga köttgrytor, eller en krämig svamprisotto.
Artikelnummer: 75722
Pris: 121 kronor
Alkohol: 14%
Rätter att avnjuta med vinet:
Suppli alla romana
Den mest populära gatumaten i Rom är suppli, en friterad risboll eller krokett, fylld ragu och mozzarella. Med en krispig utsida och...
Pasta med salsiccia och peperoncino
En italiensk favorit, pasta med salsiccia och peperoncino. Låt peperoncinon puttra i olivolja med vitlöksklyftan under ett par minuter.
Rätter att avnjuta med vinet:
Pici Al Ragu Di Agnello
Pici med lammragu är en pastarätt med…
Ossobuco alla Milanese
Ett smakrikt italienskt långkok från…
Agnello al forno con patate
Här är ett enkelt och rustikt recept…
Tagliatelle con finferli
Kantarellpasta med fläsk, vitt vin,…