Insalata di Finocchi e AranceApelsinsallad med fänkål

 

Ingredienser:

  • Ca 800 g Fänkål
  • 3 st apelsiner
  • 50 g pinjenötter
  • 20 g russin
  • Olivolja
  • Äppelcidervinäger

 

Gör så här:

Blötlägg russinen med saften från en av apelsinerna. Låt stå i 10 minuter.

 

Skala och skär upp de två andra apelsinerna. Skär upp fänkålen och rosta pinjenötterna i en stekpanna.

 

Ta upp russinen ur apelsinjuicen. Mixa apelsinjuicen med vinäger, olivolja och salt till en dressing.

 

Lägg upp den uppskurna apelsinen och fänkålen på ett fat. Toppa med russin, nötter och dressingen. Servera!

 

Läs även:

Insalata di Finocchi e AranceApelsinsallad med fänkål

Ingredienser:

  • Ca 800 g Fänkål
  • 3 st apelsiner
  • 50 g pinjenötter
  • 20 g russin
  • Olivolja
  • Äppelcidervinäger

Gör så här:

Blötlägg russinen med saften från en av apelsinerna. Låt stå i 10 minuter.

 

Skala och skär upp de två andra apelsinerna. Skär upp fänkålen och rosta pinjenötterna i en stekpanna.

 

Ta upp russinen ur apelsinjuicen. Mixa apelsinjuicen med vinäger, olivolja och salt till en dressing.

 

Lägg upp den uppskurna apelsinen och fänkålen på ett fat. Toppa med russin, nötter och dressingen. Servera!

 

Läs även:

 

Mer italiensk jul !

Vin brulé

Vin brulé (Hemmagjord italiensk glögg)

Gör din hemmagjorda italienska glögg, vin brulé. Blanda…

Read More

Amaretto Sour

Amaretto Sour

En söt drink som görs med den italienska mandellikören…

Read More

Risotto con arragosta e zafferano

Risotto con arragosta e zafferano

Lossa hummerklorna och knäck skalen med baksidan av en kniv…

Read More

Italiensk ”twist” på julbordet

Italiensk ”twist” på julbordet

Förnya ditt julbord och låt det få en italiensk ”twist” med…

Read More