Insalata di Finocchi e AranceApelsinsallad med fänkål
Ingredienser:
- Ca 800 g Fänkål
- 3 st apelsiner
- 50 g pinjenötter
- 20 g russin
- Olivolja
- Äppelcidervinäger
Gör så här:
Blötlägg russinen med saften från en av apelsinerna. Låt stå i 10 minuter.
Skala och skär upp de två andra apelsinerna. Skär upp fänkålen och rosta pinjenötterna i en stekpanna.
Ta upp russinen ur apelsinjuicen. Mixa apelsinjuicen med vinäger, olivolja och salt till en dressing.
Lägg upp den uppskurna apelsinen och fänkålen på ett fat. Toppa med russin, nötter och dressingen. Servera!
Insalata di Finocchi e AranceApelsinsallad med fänkål
Ingredienser:
- Ca 800 g Fänkål
- 3 st apelsiner
- 50 g pinjenötter
- 20 g russin
- Olivolja
- Äppelcidervinäger
Gör så här:
Blötlägg russinen med saften från en av apelsinerna. Låt stå i 10 minuter.
Skala och skär upp de två andra apelsinerna. Skär upp fänkålen och rosta pinjenötterna i en stekpanna.
Ta upp russinen ur apelsinjuicen. Mixa apelsinjuicen med vinäger, olivolja och salt till en dressing.
Lägg upp den uppskurna apelsinen och fänkålen på ett fat. Toppa med russin, nötter och dressingen. Servera!
Mer italiensk jul !
Glassfylld panettone
Lena Martoglio Bomler,Desserter
Ingen riktig jul utan panettone. Så är det faktiskt om du frågar en italienare. Framförallt i de norra delarna av landet. I detta recept fylls kakan med glass och toppas med mörk choklad…
Klassisk chokladtryffel
En oemotståndlig chokladtryffel med en italiensk touch.
Risotto alla Milanese
En smakrik risotto med saffran från Milano. Serveras traditionellt med Ossobuco alla Milanese och Gremolata
Insalata Siciliana di Arance
Fräsch sallad på apelsin, fänkål och oliver.