Briccotondo Piemonte Barbera

Viner av druvsorten Barbera brukar kallas ”il vino del popolo” – folkets vin. Där här vinet är förvisso lättgillat men har kungligt släktskap.

Vinhuset Fontanafredda grundades 1878 då greve Emmanuel Guerrieri, son till Italiens dåvarande kung Viktor Emanuel II, beslöt sig för att börja tillverka vin.

Ett fruktigt vin med kort fatlagring som smakar av blåbär, örter, skogshallon, körsbär och vanilj och passar till goda italienska rätter av kalvkött.

Artikelnummer: 2773
Pris: 101 kronor
Alkohol: 13,5%

Nothing found.

Briccotondo-Piemonte-BarberaBriccotondo Piemonte Barbera Viner av druvsorten Barbera brukar kallas "il vino del popolo" - folkets vin. Där här vinet är förvisso lättgillat men har kungligt släktskap. Vinhuset Fontanafredda grundades 1878 då greve Emmanuel Guerrieri, son till Italiens dåvarande kung Viktor Emanuel II, beslöt sig för att börja tillverka vin. Ett fruktigt vin med kort fatlagring som smakar av blåbär, örter, skogshallon, körsbär och vanilj och passar till goda italienska rätter av kalvkött. Artikelnummer: 2773Pris: 101 kronorAlkohol: 13,5%

Gå till systembolaget

Viner av druvsorten Barbera brukar kallas ”il vino del popolo” – folkets vin. Där här vinet är förvisso lättgillat men har kungligt släktskap.

Vinhuset Fontanafredda grundades 1878 då greve Emmanuel Guerrieri, son till Italiens dåvarande kung Viktor Emanuel II, beslöt sig för att börja tillverka vin.

Ett fruktigt vin med kort fatlagring som smakar av blåbär, örter, skogshallon, körsbär och vanilj och passar till goda italienska rätter av kalvkött.

Artikelnummer: 2773
Pris: 101 kronor
Alkohol: 13,5%

Gå till systembolaget

Rätter att avnjuta med vinet:

Bistecca-alla-Fiorentina Bistecca alla Fiorentina

Bistecca alla Fiorentina

Låt köttet stå framme i rumstemperatur 10 – 20 minuter innan du skall grilla. Många kockar menar att detta inte behövs, utan att du kan ...

Läs mer

spaghetti-al-carbonara

Spaghetti alla Carbonara

Ett klassiskt italienskt recept på Spaghetti alla Carbonara. Pastan är enkel att tillaga, krämig och självklart äkta italiensk!

Läs mer

Polpette al sugo

Polpette al sugo

De här italienska köttbullarna med tomatsås är fantastiskt goda, och äts vanligen med ett gott bröd som man kan suga upp såsen med...

Läs mer

Rätter att avnjuta med vinet:

Fusilli med broccoli och salsiccia
Fusilli med broccoli och salsiccia

En antik rätt, med rötter från trakten…

Ossobuco alla Milanese
Ossobuco alla Milanese

Ett smakrikt italienskt långkok från…

Peposo Dell’Impruneta
Peposo Dell’Impruneta

Den toscanska peposon sägs ha kommit…

Agnello Cacio e ova
Agnello Cacio e ova

”Agnello Cacio e ova” är en maträtt…

E-post: info@godaitalien.se  |  Birger Jarlsgatan 55  |  111 45 Stockholm
Telefon: 08 – 411 32 70  |  E-post: info@godaitalien.se  |  BirgerJarlsgatan 55  |  111 45 Stockholm