Viner av druvsorten Barbera brukar kallas ”il vino del popolo” – folkets vin. Där här vinet är förvisso lättgillat men har kungligt släktskap.
Vinhuset Fontanafredda grundades 1878 då greve Emmanuel Guerrieri, son till Italiens dåvarande kung Viktor Emanuel II, beslöt sig för att börja tillverka vin.
Ett fruktigt vin med kort fatlagring som smakar av blåbär, örter, skogshallon, körsbär och vanilj och passar till goda italienska rätter av kalvkött.
Artikelnummer: 2773
Pris: 101 kronor
Alkohol: 13,5%
Nothing found.
Briccotondo Piemonte Barbera Viner av druvsorten Barbera brukar kallas "il vino del popolo" - folkets vin. Där här vinet är förvisso lättgillat men har kungligt släktskap. Vinhuset Fontanafredda grundades 1878 då greve Emmanuel Guerrieri, son till Italiens dåvarande kung Viktor Emanuel II, beslöt sig för att börja tillverka vin. Ett fruktigt vin med kort fatlagring som smakar av blåbär, örter, skogshallon, körsbär och vanilj och passar till goda italienska rätter av kalvkött. Artikelnummer: 2773Pris: 101 kronorAlkohol: 13,5%
Viner av druvsorten Barbera brukar kallas ”il vino del popolo” – folkets vin. Där här vinet är förvisso lättgillat men har kungligt släktskap.
Vinhuset Fontanafredda grundades 1878 då greve Emmanuel Guerrieri, son till Italiens dåvarande kung Viktor Emanuel II, beslöt sig för att börja tillverka vin.
Ett fruktigt vin med kort fatlagring som smakar av blåbär, örter, skogshallon, körsbär och vanilj och passar till goda italienska rätter av kalvkött.
Artikelnummer: 2773
Pris: 101 kronor
Alkohol: 13,5%
Rätter att avnjuta med vinet:
Agnello al forno con patate
Här är ett enkelt och rustikt recept där lamm och potatis lagas i samma panna i ugnen med en härlig kryddning av örter, citron, vitlök ...
Pasta,Peter Nordin,Reportage,Nötkött
Peter Nordins Ragú
I Italien benämns denna sås kort och gott som ragù. Ordet Bolognese sägs komma från italienare som utvandrade från Neapeltrakten till USA i början av 1900-talet. Där parade man samman ragùn med spaghetti.
Insalata Estiva
Dela tomaterna och lägg upp dem på ett fat. Ringla över en god olivolja och balsamvinäger efter smak. Låt dem stå och dra en stund ...
Rätter att avnjuta med vinet:
Porchetta al forno
Krispig på utsidan och saftig på…
Peter Nordins Ragú
I Italien benämns denna sås kort och…
Risotto con zucchine pancetta e taleggio
Den här risotton är så delikat att alla…
Penne alla Vodka
Penne alla Vodka. En snabblagad modern…