Spaghetti all puttanesca Spaghetti med sardeller, oliver och kapris från Ischia, Campania
Det finns många färgstarka historier om bakgrunden till den här rätten som kallas gatflickans spaghetti. Den trovärdigaste är dock att rätten uppfanns på 1950-talet av arkitekten och restaurangägaren Sandro Petti på ön Ischia för några hungriga vänner en sen sommarkväll då kökets kylskåp gapade tomt. Det ångande spaghettin som köket lyckades leverera har blivit en klassiker på restaurangmenyerna på Ischia, utan även tagit sig till fastlandet och därifrån spridits över hela världen. Spaghetti alla puttanesca Ingredienser:
500 g passerade tomater 350 g spaghetti 100 g svarta urkärnade oliver 100 g sardeller 50 g kapris 1 vitlöksklyfta 1 peperoncino (torkad chili), finhackad 2 tsk tomatpuré olivolja salt ev hackad persilja och basilika Gör så här:Häll rikligt med olivolja i en stekpanna och tillsätt vitlöksklyftan och den hackade chilin och fräs på medelvärme. Lyft ur vitlöken när den börjat att ta färg. Tillsätt sardellerna och mosa dem med en gaffel direkt i pannan. Tillsätt tomat, oliver, kapris och tomatpuré. Rör om väl, smaka av med salt vid behov och låt såsen koka ihop under 10 minuter. Om du vill kan du avsluta med hackade örter. Koka spaghettin al dente och blanda väl med såsen. Servera med ett glas kall Frascati! Buon appetito! Följ oss på:FacebookInstagramPinterest Sätt betyg på receptet
-
-
-
-
-
Betyg 4.8 / 5. Antal recensioner 5
Inget betyg än så länge
Sätt betyg på receptet
Betyg 4.8 / 5. Antal recensioner 5
Inget betyg än så länge
Spaghetti all puttanesca Spaghetti med sardeller, oliver och kapris från Ischia, Campania
Det finns många färgstarka historier om bakgrunden till den här rätten som kallas gatflickans spaghetti. Den trovärdigaste är dock att rätten uppfanns på 1950-talet av arkitekten och restaurangägaren Sandro Petti på ön Ischia för några hungriga vänner en sen sommarkväll då kökets kylskåp gapade tomt. Det ångande spaghettin som köket lyckades leverera har blivit en klassiker på restaurangmenyerna på Ischia, utan även tagit sig till fastlandet och därifrån spridits över hela världen. Spaghetti alla puttanesca Ingredienser:
500 g passerade tomater 350 g spaghetti 100 g svarta urkärnade oliver 100 g sardeller 50 g kapris 1 vitlöksklyfta 1 peperoncino (torkad chili), finhackad 2 tsk tomatpuré olivolja salt ev hackad persilja och basilika
Gör så här:Häll rikligt med olivolja i en stekpanna och tillsätt vitlöksklyftan och den hackade chilin och fräs på medelvärme. Lyft ur vitlöken när den börjat att ta färg. Tillsätt sardellerna och mosa dem med en gaffel direkt i pannan. Tillsätt tomat, oliver, kapris och tomatpuré. Rör om väl, smaka av med salt vid behov och låt såsen koka ihop under 10 minuter. Om du vill kan du avsluta med hackade örter. Koka spaghettin al dente och blanda väl med såsen. Servera med ett glas kall Frascati! Buon appetito! Följ oss på:FacebookInstagramPinterest Sätt betyg på receptet
-
-
-
-
-
Betyg 4.8 / 5. Antal recensioner 5
Inget betyg än så länge
Sätt betyg på receptet
Betyg 4.8 / 5. Antal recensioner 5
Inget betyg än så länge
Fyra fantastiska recept !
Spaghetti pomodori e mandorle
En enkel tallrik med rykande spaghetti med tomatsås är en…
Agnello a scottadito
Agnello a scottadito. Smörj lammkotletterna på båda sidor…
Peter Nordins Tiramisù
Recept,Vi Gillar,Desserter,Peter Nordin
Tiramisù. Nu skall vi göra italiensk maräng. Du behöver en…