Spaghetti all puttanesca Spaghetti med sardeller, oliver och kapris från Ischia, Campania

Det finns många färgstarka historier om bakgrunden till den här rätten som kallas gatflickans spaghetti. Den trovärdigaste är dock att rätten uppfanns på 1950-talet av arkitekten och restaurangägaren Sandro Petti på ön Ischia för några hungriga vänner en sen sommarkväll då kökets kylskåp gapade tomt. Det ångande spaghettin som köket lyckades leverera har blivit en klassiker på restaurangmenyerna på Ischia, utan även tagit sig till fastlandet och därifrån spridits över hela världen. Spaghetti alla puttanesca Ingredienser:
  • 500 gr passerade tomater
  • 350 gr spaghetti
  • 100 gr svarta urkärnade oliver
  • 100 gr sardeller
  • 50 gr kapris
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 peperoncino (torkad chili), finhackad
  • 2 tsk tomatpuré
  • olivolja
  • salt
  • ev hackad persilja och basilika
 Gör så här:Häll rikligt med olivolja i en stekpanna och tillsätt vitlöksklyftan och den hackade chilin och fräs på medelvärme. Lyft ur vitlöken när den börjat att ta färg. Tillsätt sardellerna och mosa dem med en gaffel direkt i pannan. Tillsätt tomat, oliver, kapris och tomatpuré. Rör om väl, smaka av med salt vid behov och låt såsen koka ihop under 10 minuter. Om du vill kan du avsluta med hackade örter. Koka spaghettin al dente och blanda väl med såsen. Servera med ett glas kall Frascati! Buon appetito! Följ oss på:FacebookInstagramPinterest

Sätt betyg på receptet

Betyg 4.8 / 5. Antal recensioner 5

Inget betyg än så länge

Spaghetti all puttanesca Spaghetti med sardeller, oliver och kapris från Ischia, Campania

Det finns många färgstarka historier om bakgrunden till den här rätten som kallas gatflickans spaghetti. Den trovärdigaste är dock att rätten uppfanns på 1950-talet av arkitekten och restaurangägaren Sandro Petti på ön Ischia för några hungriga vänner en sen sommarkväll då kökets kylskåp gapade tomt. Det ångande spaghettin som köket lyckades leverera har blivit en klassiker på restaurangmenyerna på Ischia, utan även tagit sig till fastlandet och därifrån spridits över hela världen. Spaghetti alla puttanesca Ingredienser:
  • 500 gr passerade tomater
  • 350 gr spaghetti
  • 100 gr svarta urkärnade oliver
  • 100 gr sardeller
  • 50 gr kapris
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 peperoncino (torkad chili), finhackad
  • 2 tsk tomatpuré
  • olivolja
  • salt
  • ev hackad persilja och basilika

Gör så här:Häll rikligt med olivolja i en stekpanna och tillsätt vitlöksklyftan och den hackade chilin och fräs på medelvärme. Lyft ur vitlöken när den börjat att ta färg. Tillsätt sardellerna och mosa dem med en gaffel direkt i pannan. Tillsätt tomat, oliver, kapris och tomatpuré. Rör om väl, smaka av med salt vid behov och låt såsen koka ihop under 10 minuter. Om du vill kan du avsluta med hackade örter. Koka spaghettin al dente och blanda väl med såsen. Servera med ett glas kall Frascati! Buon appetito! Följ oss på:FacebookInstagramPinterest

Sätt betyg på receptet

Betyg 4.8 / 5. Antal recensioner 5

Inget betyg än så länge

Fyra fantastiska recept !

Peter-Nordins-Ragú

Peter Nordins Ragú

I Italien benämns denna sås kort och gott som ragù. Ordet…

Läs recept

Pasta-con-tonno-e-briciole

Pasta con tonno e briciole

Pasta med tonfisk och brödsmulor. Mjukstek löken på…

Läs recept

Vitello-Tonnato

Vitello Tonnato

Vitello Tonnato. Kombinationen av kött och tonfisk har anor…

Läs recept

Stufato di cervo

Stufato di cervo

Klappa köttet torrt, några bitar i taget. Strö mjöl på ett…

Läs recept