Bistecca alla FiorentinaGrillad T-bensstek som i Toscana
Om du gillar grillat kött får du ditt lystmäte här! För att lyckas med din Bistecca är det först och främst mycket viktigt att välja kött av hög kvalitet med en ganska tydlig marmorering och en tillräcklig tjocklek, minst 4 cm. Använd gärna en termometer för att hitta önskad stekgrad. Vid 48 ° får du en blodig biff och vill du ha den medium går du upp till 52 - 55 °. Vi rekommenderar inte att du serverar den genomstekt. Ingredienser till Bistecca alla Fiorentina:
1 bistecca (T-bensstek) på minst 1 kg Olivolja Salt & peppar Gör Bistecca alla Fiorentina så här:Ta fram köttet minst en timme innan du ska laga det så att det kommer upp i rumstemperatur. Klappa det torrt med hushållspapper. När grillen nått upp i rätt temperatur grillar du köttet på ena sidan i 3 – 5 minuter utan att röra den. Vänd köttet och grilla ungefär lika länge på andra sidan, men ha koll på temperturen med en termometer. Om köttstycket är väldigt tjockt, kan du ställa den med bensidan nedåt i 1-2 minuter. Låt sedan köttet vila på en skärbräda i några minuter innan du skär upp det. Krydda med en god olivolja, flingsalt och nymald svartpeppar. Buon appetito! Läs också:Sommar-receptRecept med nötkött Följ oss på:FacebookInstagramPinterest Sätt betyg på receptet
-
-
-
-
-
Betyg 5 / 5. Antal recensioner 3
Inget betyg än så länge
Sätt betyg på receptet
Betyg 5 / 5. Antal recensioner 3
Inget betyg än så länge
Bistecca alla FiorentinaGrillad T-bensstek som i Toscana
Om du gillar grillat kött får du ditt lystmäte här! För att lyckas med din Bistecca är det först och främst mycket viktigt att välja kött av hög kvalitet med en ganska tydlig marmorering och en tillräcklig tjocklek, minst 4 cm. Använd gärna en termometer för att hitta önskad stekgrad. Vid 48 ° får du en blodig biff och vill du ha den medium går du upp till 52 - 55 °. Vi rekommenderar inte att du serverar den genomstekt. Ingredienser till Bistecca alla Fiorentina:
1 bistecca (T-bensstek) på minst 1 kg Olivolja Salt & peppar
Gör Bistecca alla Fiorentina så här:Ta fram köttet minst en timme innan du ska laga det så att det kommer upp i rumstemperatur. Klappa det torrt med hushållspapper. När grillen nått upp i rätt temperatur grillar du köttet på ena sidan i 3 – 5 minuter utan att röra den. Vänd köttet och grilla ungefär lika länge på andra sidan, men ha koll på temperturen med en termometer. Om köttstycket är väldigt tjockt, kan du ställa den med bensidan nedåt i 1-2 minuter. Låt sedan köttet vila på en skärbräda i några minuter innan du skär upp det. Krydda med en god olivolja, flingsalt och nymald svartpeppar. Buon appetito! Läs också:Sommar-receptRecept med nötkött Följ oss på:FacebookInstagramPinterest Sätt betyg på receptet
-
-
-
-
-
Betyg 5 / 5. Antal recensioner 3
Inget betyg än så länge
Sätt betyg på receptet
Betyg 5 / 5. Antal recensioner 3
Inget betyg än så länge
Fyra fantastiska recept !
Penne all arrabiata
Penne med kryddig tomatsås. Skala och skär tomaterna i fyra…
Peposo Dell’Impruneta
Den toscanska peposon sägs ha kommit till i ugnarna på det…
Insalata Pantesca
Det här är ett traditionellt recept från den lite hemliga…
Pappardelle e fegatini
Skölj kycklinglevrarna och skär några av dem i bitar; de…