Bistecca alla FiorentinaGrillad T-bensstek som i Toscana

Om du gillar grillat kött får du ditt lystmäte här! För att lyckas med din Bistecca är det först och främst mycket viktigt att välja kött av hög kvalitet med en ganska tydlig marmorering och en tillräcklig tjocklek, minst 4 cm. Använd gärna en termometer för att hitta önskad stekgrad. Vid 48 ° får du en blodig biff och vill du ha den medium går du upp till 52 - 55 °. Vi rekommenderar inte att du serverar den genomstekt. Ingredienser till Bistecca alla Fiorentina:
  • 1 bistecca (T-bensstek) på minst 1 kg
  • Olivolja
  • Salt & peppar
 Gör Bistecca alla Fiorentina så här:Ta fram köttet minst en timme innan du ska laga det så att det kommer upp i rumstemperatur. Klappa det torrt med hushållspapper. När grillen nått upp i rätt temperatur grillar du köttet på ena sidan i 3 – 5 minuter utan att röra den.  Vänd köttet och grilla ungefär lika länge på andra sidan, men ha koll på temperturen med en termometer. Om köttstycket är väldigt tjockt, kan du ställa den med bensidan nedåt i 1-2 minuter. Låt sedan köttet vila på en skärbräda i några minuter innan du skär upp det. Krydda med en god olivolja, flingsalt och nymald svartpeppar. Buon appetito! Läs också:Sommar-receptRecept med nötkött Följ oss på:FacebookInstagramPinterest

Sätt betyg på receptet

Betyg 5 / 5. Antal recensioner 3

Inget betyg än så länge

Bistecca alla FiorentinaGrillad T-bensstek som i Toscana

Om du gillar grillat kött får du ditt lystmäte här! För att lyckas med din Bistecca är det först och främst mycket viktigt att välja kött av hög kvalitet med en ganska tydlig marmorering och en tillräcklig tjocklek, minst 4 cm. Använd gärna en termometer för att hitta önskad stekgrad. Vid 48 ° får du en blodig biff och vill du ha den medium går du upp till 52 - 55 °. Vi rekommenderar inte att du serverar den genomstekt. Ingredienser till Bistecca alla Fiorentina:
  • 1 bistecca (T-bensstek) på minst 1 kg
  • Olivolja
  • Salt & peppar
 

Gör Bistecca alla Fiorentina så här:Ta fram köttet minst en timme innan du ska laga det så att det kommer upp i rumstemperatur. Klappa det torrt med hushållspapper. När grillen nått upp i rätt temperatur grillar du köttet på ena sidan i 3 – 5 minuter utan att röra den.  Vänd köttet och grilla ungefär lika länge på andra sidan, men ha koll på temperturen med en termometer. Om köttstycket är väldigt tjockt, kan du ställa den med bensidan nedåt i 1-2 minuter. Låt sedan köttet vila på en skärbräda i några minuter innan du skär upp det. Krydda med en god olivolja, flingsalt och nymald svartpeppar. Buon appetito! Läs också:Sommar-receptRecept med nötkött Följ oss på:FacebookInstagramPinterest

Sätt betyg på receptet

Betyg 5 / 5. Antal recensioner 3

Inget betyg än så länge

Fyra fantastiska recept !

Insalata Estiva

Dela tomaterna och lägg upp dem på ett fat. Ringla över en…

Läs recept

frozen-negroni

Frozen Negroni

Frozen Negroni är en slushig variant av den populära…

Läs recept

Saltimbocca alla romana

Saltimbocca alla romana

Saltimbocca alla romana. Detta är en av mina favoriträtter.…

Läs recept

Coda Alla Vaccinara

Coda alla vaccinara

Skär bort fettet och skölj oxsvansen. Lägg den i en stor…

Läs recept