Bistecca alla FiorentinaGrillad T-bensstek som i Toscana
Om du gillar grillat kött får du ditt lystmäte här! För att lyckas med din Bistecca är det först och främst mycket viktigt att välja kött av hög kvalitet med en ganska tydlig marmorering och en tillräcklig tjocklek, minst 4 cm. Använd gärna en termometer för att hitta önskad stekgrad. Vid 48 ° får du en blodig biff och vill du ha den medium går du upp till 52 – 55 °. Vi rekommenderar inte att du serverar den genomstekt.
Ingredienser till Bistecca alla Fiorentina:
- 1 bistecca (T-bensstek) på minst 1 kg
- Olivolja
- Salt & peppar
Gör Bistecca alla Fiorentina så här:
Ta fram köttet minst en timme innan du ska laga det så att det kommer upp i rumstemperatur. Klappa det torrt med hushållspapper. När grillen nått upp i rätt temperatur grillar du köttet på ena sidan i 3 – 5 minuter utan att röra den. Vänd köttet och grilla ungefär lika länge på andra sidan, men ha koll på temperturen med en termometer. Om köttstycket är väldigt tjockt, kan du ställa den med bensidan nedåt i 1-2 minuter. Låt sedan köttet vila på en skärbräda i några minuter innan du skär upp det. Krydda med en god olivolja, flingsalt och nymald svartpeppar. Buon appetito!
Läs också:
Bistecca alla FiorentinaGrillad T-bensstek som i Toscana
Om du gillar grillat kött får du ditt lystmäte här! För att lyckas med din Bistecca är det först och främst mycket viktigt att välja kött av hög kvalitet med en ganska tydlig marmorering och en tillräcklig tjocklek, minst 4 cm. Använd gärna en termometer för att hitta önskad stekgrad. Vid 48 ° får du en blodig biff och vill du ha den medium går du upp till 52 – 55 °. Vi rekommenderar inte att du serverar den genomstekt.
Ingredienser till Bistecca alla Fiorentina:
- 1 bistecca (T-bensstek) på minst 1 kg
- Olivolja
- Salt & peppar
Gör Bistecca alla Fiorentina så här:
Ta fram köttet minst en timme innan du ska laga det så att det kommer upp i rumstemperatur. Klappa det torrt med hushållspapper. När grillen nått upp i rätt temperatur grillar du köttet på ena sidan i 3 – 5 minuter utan att röra den. Vänd köttet och grilla ungefär lika länge på andra sidan, men ha koll på temperturen med en termometer. Om köttstycket är väldigt tjockt, kan du ställa den med bensidan nedåt i 1-2 minuter. Låt sedan köttet vila på en skärbräda i några minuter innan du skär upp det. Krydda med en god olivolja, flingsalt och nymald svartpeppar. Buon appetito!
Läs också:
Fyra fantastiska recept !
Soppa på oliver
Soppor,Peter Nordin,Vegetariskt
Mixa spenat, oliver, grädde och buljong i matberedaren någon minut och stjälp upp i en tjockbottnad kastrull och låt blandningen koka...
Gelato allo zafferano
Ett klassikt bakverk från Sicilien som friteras och fylls med apelsin- och citronkräm med ricotta. Perfekt på det italienska julbordet!
Pici Al Ragu Di Agnello
Pici med lammragu är en pastarätt med en rik och fyllig smak som hör ihop med våren. Det är enklast att göra såsen ..
Insalata di fave e pecorino
Insalata. I Rom är det en tradition att äta nyskördade bondbönor, fave, tillsammans med bitar av Pecorino som en del av 1 maj-firandet! Här har vi utvecklat receptet till en god sallad som smakar fint i vårsolen tillsammans med ett glas lokalt friskt vitt vin som t.ex. en Frascati.