Bistecca alla FiorentinaGrillad T-bensstek som i Toscana
Om du gillar grillat kött får du ditt lystmäte här! För att lyckas med din Bistecca är det först och främst mycket viktigt att välja kött av hög kvalitet med en ganska tydlig marmorering och en tillräcklig tjocklek, minst 4 cm. Använd gärna en termometer för att hitta önskad stekgrad. Vid 48 ° får du en blodig biff och vill du ha den medium går du upp till 52 – 55 °. Vi rekommenderar inte att du serverar den genomstekt.
Ingredienser till Bistecca alla Fiorentina:
- 1 bistecca (T-bensstek) på minst 1 kg
- Olivolja
- Salt & peppar
Gör Bistecca alla Fiorentina så här:
Ta fram köttet minst en timme innan du ska laga det så att det kommer upp i rumstemperatur. Klappa det torrt med hushållspapper. När grillen nått upp i rätt temperatur grillar du köttet på ena sidan i 3 – 5 minuter utan att röra den. Vänd köttet och grilla ungefär lika länge på andra sidan, men ha koll på temperturen med en termometer. Om köttstycket är väldigt tjockt, kan du ställa den med bensidan nedåt i 1-2 minuter. Låt sedan köttet vila på en skärbräda i några minuter innan du skär upp det. Krydda med en god olivolja, flingsalt och nymald svartpeppar. Buon appetito!
Läs också:
Bistecca alla FiorentinaGrillad T-bensstek som i Toscana
Om du gillar grillat kött får du ditt lystmäte här! För att lyckas med din Bistecca är det först och främst mycket viktigt att välja kött av hög kvalitet med en ganska tydlig marmorering och en tillräcklig tjocklek, minst 4 cm. Använd gärna en termometer för att hitta önskad stekgrad. Vid 48 ° får du en blodig biff och vill du ha den medium går du upp till 52 – 55 °. Vi rekommenderar inte att du serverar den genomstekt.
Ingredienser till Bistecca alla Fiorentina:
- 1 bistecca (T-bensstek) på minst 1 kg
- Olivolja
- Salt & peppar
Gör Bistecca alla Fiorentina så här:
Ta fram köttet minst en timme innan du ska laga det så att det kommer upp i rumstemperatur. Klappa det torrt med hushållspapper. När grillen nått upp i rätt temperatur grillar du köttet på ena sidan i 3 – 5 minuter utan att röra den. Vänd köttet och grilla ungefär lika länge på andra sidan, men ha koll på temperturen med en termometer. Om köttstycket är väldigt tjockt, kan du ställa den med bensidan nedåt i 1-2 minuter. Låt sedan köttet vila på en skärbräda i några minuter innan du skär upp det. Krydda med en god olivolja, flingsalt och nymald svartpeppar. Buon appetito!
Läs också:
Fyra fantastiska recept !
Salsiccia i ugn
Här är ett enkelt och underbart sätt att rosta salsiccia i ugn. Korven blir extra mör och fyllig i smaken. Recept av Peter Nordin.
Italiensk tomatvinägrett
Hacka dessa fint på skärbrädan och lägg i en skål. Tillsätt vinägern och honungen och blanda med en liten visp. Salta och peppra. Låt stå ...
Crostini
Har du lite rester kvar från en baguett eller annat vitt bröd är det perfekt att passa på att göra italienska crostini. Recept hittar du..
Enkel pasta med sommartryffel
Ett utsökt recept av vår skribent Tomas Bacoccoli på en pastarätt med tryffel...