Amarone, en av vinvärldens riktiga tungviktare, har du säkert njutit av tidigare, men här kommer ett vin som höjer ribban ytterligare. Riserva betyder att vinet lagrats hela fyra år på fat istället för två, och det ger ett sammetsmjukt och kraftullt vin med komplexa och kryddiga toner av torkad frukt, mogna moreller och tobak som passar till höstens täta långkokta grytor eller varför inte ensamt majestät med en bit vällagrad parmigiano reggiano eller gorgonzola. Du får nog svårt att hitta mer Amarone för pengarna än här! Perfekt som julklapp.
Artikelnummer: 73567
Pris: 372 kronor
Alkohol: 15,5%
Amarone på högsta nivå! Limiterad upplaga.
Castelforte Amarone Riserva Amarone, en av vinvärldens riktiga tungviktare, har du säkert njutit av tidigare, men här kommer ett vin som höjer ribban ytterligare. Riserva betyder att vinet lagrats hela fyra år på fat istället för två, och det ger ett sammetsmjukt och kraftullt vin med komplexa och kryddiga toner av torkad frukt, mogna moreller och tobak som passar till höstens täta långkokta grytor eller varför inte ensamt majestät med en bit vällagrad parmigiano reggiano eller gorgonzola. Du får nog svårt att hitta mer Amarone för pengarna än här! Perfekt som julklapp. Artikelnummer: 73567Pris: 372 kronorAlkohol: 15,5%Amarone på högsta nivå! Limiterad upplaga.
Amarone, en av vinvärldens riktiga tungviktare, har du säkert njutit av tidigare, men här kommer ett vin som höjer ribban ytterligare. Riserva betyder att vinet lagrats hela fyra år på fat istället för två, och det ger ett sammetsmjukt och kraftullt vin med komplexa och kryddiga toner av torkad frukt, mogna moreller och tobak som passar till höstens täta långkokta grytor eller varför inte ensamt majestät med en bit vällagrad parmigiano reggiano eller gorgonzola. Du får nog svårt att hitta mer Amarone för pengarna än här! Perfekt som julklapp.
Artikelnummer: 73567
Pris: 372 kronor
Alkohol: 15,5%
Amarone på högsta nivå! Limiterad upplaga.
Rätter att avnjuta med vinet:
Lombata di vitello
Lägg köttskivorna mellan 2 ark plastfolie och platta till dem med en brödkavel (eller liknande) så att de blir mycket tunna. Doppa dem i det kryddade mjölet, sedan i uppvisat ägg och sist i ströbröd.
Fusilli med broccoli och salsiccia
En antik rätt, med rötter från trakten där vi bor här i Umbrien. I huvudrollen har vi broccoli. Birollerna är salsiccia, vitt vin, vitlök ...
Penne all arrabiata
Penne med kryddig tomatsås. Skala och skär tomaterna i fyra delar. Ta bort fröna och fintärna. Hetta upp olivoljan i en stekpanna och stek pancettan. Tillsätt lök och vitlök och stek tills löken är genomskinlig. Tillsätt de tärnade tomaterna och hela chilifrukter och låt såsen sjuda på låg värme en stund.
Rätter att avnjuta med vinet:
Porchetta al forno
Krispig på utsidan och saftig på…
Ragù bianco
En smakrik och mustig köttfärsås utan…
Mozzarella med fikon och prosciutto
Rosta pinjenötterna i en het torr panna…
Råbiff från Piemonte
Råbiff. Den här rätten som också kan…