Amarone, en av vinvärldens riktiga tungviktare, har du säkert njutit av tidigare, men här kommer ett vin som höjer ribban ytterligare. Riserva betyder att vinet lagrats hela fyra år på fat istället för två, och det ger ett sammetsmjukt och kraftullt vin med komplexa och kryddiga toner av torkad frukt, mogna moreller och tobak som passar till höstens täta långkokta grytor eller varför inte ensamt majestät med en bit vällagrad parmigiano reggiano eller gorgonzola. Du får nog svårt att hitta mer Amarone för pengarna än här! Perfekt som julklapp.
Artikelnummer: 73567
Pris: 372 kronor
Alkohol: 15,5%
Amarone på högsta nivå! Limiterad upplaga.
Castelforte Amarone Riserva Amarone, en av vinvärldens riktiga tungviktare, har du säkert njutit av tidigare, men här kommer ett vin som höjer ribban ytterligare. Riserva betyder att vinet lagrats hela fyra år på fat istället för två, och det ger ett sammetsmjukt och kraftullt vin med komplexa och kryddiga toner av torkad frukt, mogna moreller och tobak som passar till höstens täta långkokta grytor eller varför inte ensamt majestät med en bit vällagrad parmigiano reggiano eller gorgonzola. Du får nog svårt att hitta mer Amarone för pengarna än här! Perfekt som julklapp. Artikelnummer: 73567Pris: 372 kronorAlkohol: 15,5%Amarone på högsta nivå! Limiterad upplaga.
Amarone, en av vinvärldens riktiga tungviktare, har du säkert njutit av tidigare, men här kommer ett vin som höjer ribban ytterligare. Riserva betyder att vinet lagrats hela fyra år på fat istället för två, och det ger ett sammetsmjukt och kraftullt vin med komplexa och kryddiga toner av torkad frukt, mogna moreller och tobak som passar till höstens täta långkokta grytor eller varför inte ensamt majestät med en bit vällagrad parmigiano reggiano eller gorgonzola. Du får nog svårt att hitta mer Amarone för pengarna än här! Perfekt som julklapp.
Artikelnummer: 73567
Pris: 372 kronor
Alkohol: 15,5%
Amarone på högsta nivå! Limiterad upplaga.
Rätter att avnjuta med vinet:
Spaghetti alla Gricia
Spaghetti alla gricia är en av de mest kända och älskade pastarätterna som förknippas med Rom. Ett enkelt recept baserat på bara tre ingredienser utöver
Vitello Tonnato
Vitello Tonnato. Kombinationen av kött och tonfisk har anor tillbaka till renässansen, men det traditionella receptet för Vitello tonnato
Filleto di Manzo gorgonzola e Noci
Mosa osten och blanda med smöret, smaka av med balsamvinäger, salt och peppar. Ställ aromsmöret i kylen. Krossa eller hacka hasselnötterna något och rosta i en torr stekpanna. Ställ åt sidan.
Rätter att avnjuta med vinet:
Ragù bianco
En smakrik och mustig köttfärsås utan…
Agnello Cacio e ova
”Agnello Cacio e ova” är en maträtt…
Involtini Nordini – di vitello
På något vis hänger allt samman här i…
Pici Al Ragu Di Agnello
Pici med lammragu är en pastarätt med…