Salsiccia i ugnSlow-food-rostad salsiccia - Här är ett enkelt och underbart sätt att rosta salsiccia i ugn. Korven blir extra mör och fyllig i smaken.

Text av: Peter Nordin Ingredienser: (4-6 personer)
 • 8 färska salsiccia
 • 1 lök, fint skivad
 • 3 vitlöksklyftor krossade med kniven
 • 8 lagerblad
 • 2 kvistar rosmarin
 • 2 kvistar färsk timjan
 • 2 msk olivolja 2 msk smör
 Salsiccia Gör så här: 1. Fördela ut en matsked olivolja i formens botten. Lägg i den strimlade löken, vitlöken och de färska örterna. Toppa med korvarna. Kila fast lagerbladen mellan korvarna och täck med vatten till 75 %. Klä in allt med aluminiumfolie och baka 35 minuter i ugn. 2. Sänk ugnen till 200 grader. Lyft bort aluminiumfolien och baka ytterligare 35 min i ugnen, med vätskan som finnas kvar i formen. Om man varit noga med att täta ordentligt med aluminiumfolien kommer det mest av vätskan finnas kvar. Nu skall korvarna få en rostad yta. 3. Efter de sista 35 minuterna skalll du hälla av vätskan i en kastrull så det återstår ca ½ deciliter. Nu har nu fått en underbar mustig buljong som vi skall omvandla till en god sås. Min kommentar: Denna koncentrerade fond – beroende på korvarnas kryddning och kvalitet blir mycket fyllig, men med löken, vitlöken, smöret och olivoljan så mjukas såsen upp och blir ljuvlig. Det är själva trixet. 4. Lyft korvarna från formen. Lagerbladen hart gjort sitt och kastas. Lägg löken och vitlöken från formen i en blender tillsammans med resterande olivolja, den reducerade vätskan och smöret. Mixa till en slät sås, kräm och toppa korvarna. Nu är lyckan gjord, till en billig penning. Nu har du en superhöjdare att njuta. Rostade tomater och rostad potatis är goda att servera med dessa italienska korvar. Korvarna blir extra möra och får en fyllig smak av lagerbladen, löken och örterna.

Salsiccia i ugnSlow-food-rostad salsiccia - Här är ett enkelt och underbart sätt att rosta salsiccia i ugn. Korven blir extra mör och fyllig i smaken.

Text av: Peter Nordin Ingredienser: (4-6 personer)
 • 8 färska salsiccia
 • 1 lök, fint skivad
 • 3 vitlöksklyftor krossade med kniven
 • 8 lagerblad
 • 2 kvistar rosmarin
 • 2 kvistar färsk timjan
 • 2 msk olivolja 2 msk smör
 Salsiccia

Gör så här: 1. Fördela ut en matsked olivolja i formens botten. Lägg i den strimlade löken, vitlöken och de färska örterna. Toppa med korvarna. Kila fast lagerbladen mellan korvarna och täck med vatten till 75 %. Klä in allt med aluminiumfolie och baka 35 minuter i ugn. 2. Sänk ugnen till 200 grader. Lyft bort aluminiumfolien och baka ytterligare 35 min i ugnen, med vätskan som finnas kvar i formen. Om man varit noga med att täta ordentligt med aluminiumfolien kommer det mest av vätskan finnas kvar. Nu skall korvarna få en rostad yta. 3. Efter de sista 35 minuterna skalll du hälla av vätskan i en kastrull så det återstår ca ½ deciliter. Nu har nu fått en underbar mustig buljong som vi skall omvandla till en god sås. Min kommentar: Denna koncentrerade fond – beroende på korvarnas kryddning och kvalitet blir mycket fyllig, men med löken, vitlöken, smöret och olivoljan så mjukas såsen upp och blir ljuvlig. Det är själva trixet. 4. Lyft korvarna från formen. Lagerbladen hart gjort sitt och kastas. Lägg löken och vitlöken från formen i en blender tillsammans med resterande olivolja, den reducerade vätskan och smöret. Mixa till en slät sås, kräm och toppa korvarna. Nu är lyckan gjord, till en billig penning. Nu har du en superhöjdare att njuta. Rostade tomater och rostad potatis är goda att servera med dessa italienska korvar. Korvarna blir extra möra och får en fyllig smak av lagerbladen, löken och örterna.

Mer av Peter Nordin !

citronsås

Citronsås

Denna citronsås fick många fina omnämnanden i media när jag…

Läs recept

Avenotto

Avenotto. Jag vet inte riktigt vad jag skall kalla denna…

Läs recept

Längtan efter italien

Längtan efter Italien

Längtan efter Italien. Just nu kan vi mest längta efter…

Läs recept

Soppa på linser

Soppa på linser från Castelluccio

Denna underbara soppa på linser är återkommande på Ruffino,…

Läs recept