Filleto di Manzo gorgonzola e NociGrillat/stekt kött med gorgonzolasmör och rostade hasselnötter
Ingredienser: (4 personer)
- 4 st skivor entrecôte (el annan styckningsdetalj)
- Salt och peppar
- Smör och olivolja till stekning
- 75 gr rumsvarmt smör
- 75 gr gorgonzola
- Balsamvinäger
- 100 gr hasselnötter
Gör så här:
Mosa osten och blanda med smöret, smaka av med balsamvinäger, salt och peppar. Ställ aromsmöret i kylen.
Krossa eller hacka hasselnötterna något och rosta i en torr stekpanna. Ställ åt sidan.
Krydda köttet med salt och peppar och stek eller grilla till önskad stekgrad. Låt köttet vila några minuter.
Servera köttet med en klick gorgonzolasmör och strö hasselnötter över. Gott att servera med ugnsrostade rotfrukter och ett glas Amarone.
Läs också dessa recept:
Pasta-recept
Spaghetti alle vongole
Tomatsås – Marinara
Filleto di Manzo gorgonzola e NociGrillat/stekt kött med gorgonzolasmör och rostade hasselnötter
Ingredienser: (4 personer)
- 4 st skivor entrecôte (el annan styckningsdetalj)
- Salt och peppar
- Smör och olivolja till stekning
- 75 gr rumsvarmt smör
- 75 gr gorgonzola
- Balsamvinäger
- 100 gr hasselnötter
Gör så här:
Mosa osten och blanda med smöret, smaka av med balsamvinäger, salt och peppar. Ställ aromsmöret i kylen.
Krossa eller hacka hasselnötterna något och rosta i en torr stekpanna. Ställ åt sidan.
Krydda köttet med salt och peppar och stek eller grilla till önskad stekgrad. Låt köttet vila några minuter.
Servera köttet med en klick gorgonzolasmör och strö hasselnötter över. Gott att servera med ugnsrostade rotfrukter och ett glas Amarone.
Läs också dessa recept:
Pasta-recept
Spaghetti alle vongole
Tomatsås – Marinara
Fyra fantastiska recept !
Fusilli con pesto invernale
Uttrycksfull och välsmakande - så kan man definiera den här…
Torta Caprese
Just nu,Peter Nordin,Reportage,Desserter
Torta Caprese! Här kommer min historia om en legendarisk…
Tomatsås – Marinara
Underbart gott recept på äkta tomatsås Marinara. På Ruffino…