FILETTO DI MANZO GORGONZOLA E NOCIGrillat/stekt kött med gorgonzolasmör och rostade hasselnötter

Ingredienser (4 personer):- 4 st skivor entrecôte (el annan styckningsdetalj)- Salt och peppar- Smör och olivolja till stekning- 75 gr rumsvarmt smör- 75 gr gorgonzola- Balsamvinäger- 100 gr hasselnötter Gör så här:Mosa osten och blanda med smöret, smaka av med balsamvinäger, salt och peppar. Ställ aromsmöret i kylen.Krossa eller hacka hasselnötterna något och rosta i en torr stekpanna. Ställ åt sidan.Krydda köttet med salt och peppar och stek eller grilla till önskad stekgrad. Låt köttet vila några minuter.Servera köttet med en klick gorgonzolasmör och strö hasselnötter över. Gott att servera med ugnsrostade rotfrukter och ett glas Amarone.

Viner

villa puccini chianti

Villa Puccini Chianti Classico

Villa Puccini Chianti Classico Riserva vin. Från de vackra…

Rekommenderat

Casalforte Valpolicella Ripasso

Casalforte Valpolicella Ripasso

Casalforte Valpolicella Ripasso. En fullblodsripasso för…

Rekommenderat

fontana candida

Fontana Candida Frascati

Romarnas ”vardagsvin” skulle vi kunna kalla det här friska…

Rekommenderat

villa puccini

Villa Puccini Governo

Fruktig, kryddig smak med fatkaraktär, inslag av korinter,…

Rekommenderat

Fyra fantastiska recept !

Insalata di melone e prosciutto

Insalata di melone e prosciutto

Insalata di melone e prosciutto. En underbar sommarrätt med…

Läs recept

Coda Alla Vaccinara

Coda alla vaccinara

Skär bort fettet och skölj oxsvansen. Lägg den i en stor…

Läs recept

Involtini nordini

Involtini Nordini – di vitello

På något vis hänger allt samman här i Italien, men det tar…

Läs recept

Ossobuco alla Milanese

Ossobuco alla Milanese

Ossobuco alla milanese. Vänd köttskivorna i mjöl och bryn…

Läs recept