Filleto di Manzo gorgonzola e Noci

Filleto di Manzo gorgonzola e NociGrillat/stekt kött med gorgonzolasmör och rostade hasselnötter

Ingredienser: (4 personer)

  • 4 st skivor entrecôte (el annan styckningsdetalj)
  • Salt och peppar
  • Smör och olivolja till stekning
  • 75 gr rumsvarmt smör
  • 75 gr gorgonzola
  • Balsamvinäger
  • 100 gr hasselnötter

 

Gör så här:
Mosa osten och blanda med smöret, smaka av med balsamvinäger, salt och peppar. Ställ aromsmöret i kylen.

Krossa eller hacka hasselnötterna något och rosta i en torr stekpanna. Ställ åt sidan.

Krydda köttet med salt och peppar och stek eller grilla till önskad stekgrad. Låt köttet vila några minuter.

Servera köttet med en klick gorgonzolasmör och strö hasselnötter över. Gott att servera med ugnsrostade rotfrukter och ett glas Amarone.

 

Läs också dessa recept:
Pasta-recept
Spaghetti alle vongole
Tomatsås – Marinara

Följ oss på:

 

Följ oss på:

 

Filleto di Manzo gorgonzola e NociGrillat/stekt kött med gorgonzolasmör och rostade hasselnötter

Ingredienser: (4 personer)

  • 4 st skivor entrecôte (el annan styckningsdetalj)
  • Salt och peppar
  • Smör och olivolja till stekning
  • 75 gr rumsvarmt smör
  • 75 gr gorgonzola
  • Balsamvinäger
  • 100 gr hasselnötter

Gör så här:
Mosa osten och blanda med smöret, smaka av med balsamvinäger, salt och peppar. Ställ aromsmöret i kylen.

Krossa eller hacka hasselnötterna något och rosta i en torr stekpanna. Ställ åt sidan.

Krydda köttet med salt och peppar och stek eller grilla till önskad stekgrad. Låt köttet vila några minuter.

Servera köttet med en klick gorgonzolasmör och strö hasselnötter över. Gott att servera med ugnsrostade rotfrukter och ett glas Amarone.

 

Läs också dessa recept:
Pasta-recept
Spaghetti alle vongole
Tomatsås – Marinara

Följ oss på:

 

Följ oss på:

 

Fyra fantastiska recept !

Rostade tomater på Ruffinovis

Rostade tomater på Ruffinovis

Lägg ett snitt på tomaternas överkant och koka 1 minut på hög värme i vatten. Lyft alla tomater till en skål med isvatten. Låt svalna i ...

Läs mer

Saltimbocca-alla-romana

Saltimbocca alla romana

Tunna skivor kalv i en underbar kombination med prosciutto och salvia.

Läs mer

bombardino

Bombardino

Denna varma drink föddes i den populära skidorten Livigno på 1970-talet, då en ung bartender från Genoa som inte var van vid det kalla vädret ...

Läs mer

Cipolle Ripieni

Cipolle ripieni – lökar fyllda med kött

Lökar fyllda med kött. Sätt ugnen på 200 grader. Koka lökarna i ca 35 minuter tills de är mjuka. Skär dem mitt itu horisontellt när de har svalnat lite och gröp ur dem så att det återstår ett ungefär 3 lager tjockt skal. Täck eventuella hål i botten med en bit lök.

Läs mer

E-post: info@godaitalien.se  |  Birger Jarlsgatan 55  |  111 45 Stockholm
Telefon: 08 – 411 32 70  |  E-post: info@godaitalien.se  |  BirgerJarlsgatan 55  |  111 45 Stockholm