Filleto di Manzo gorgonzola e NociGrillat/stekt kött med gorgonzolasmör och rostade hasselnötter
Ingredienser: (4 personer)
- 4 st skivor entrecôte (el annan styckningsdetalj)
- Salt och peppar
- Smör och olivolja till stekning
- 75 gr rumsvarmt smör
- 75 gr gorgonzola
- Balsamvinäger
- 100 gr hasselnötter
Gör så här:
Mosa osten och blanda med smöret, smaka av med balsamvinäger, salt och peppar. Ställ aromsmöret i kylen.
Krossa eller hacka hasselnötterna något och rosta i en torr stekpanna. Ställ åt sidan.
Krydda köttet med salt och peppar och stek eller grilla till önskad stekgrad. Låt köttet vila några minuter.
Servera köttet med en klick gorgonzolasmör och strö hasselnötter över. Gott att servera med ugnsrostade rotfrukter och ett glas Amarone.
Läs också dessa recept:
Pasta-recept
Spaghetti alle vongole
Tomatsås – Marinara
Filleto di Manzo gorgonzola e NociGrillat/stekt kött med gorgonzolasmör och rostade hasselnötter
Ingredienser: (4 personer)
- 4 st skivor entrecôte (el annan styckningsdetalj)
- Salt och peppar
- Smör och olivolja till stekning
- 75 gr rumsvarmt smör
- 75 gr gorgonzola
- Balsamvinäger
- 100 gr hasselnötter
Gör så här:
Mosa osten och blanda med smöret, smaka av med balsamvinäger, salt och peppar. Ställ aromsmöret i kylen.
Krossa eller hacka hasselnötterna något och rosta i en torr stekpanna. Ställ åt sidan.
Krydda köttet med salt och peppar och stek eller grilla till önskad stekgrad. Låt köttet vila några minuter.
Servera köttet med en klick gorgonzolasmör och strö hasselnötter över. Gott att servera med ugnsrostade rotfrukter och ett glas Amarone.
Läs också dessa recept:
Pasta-recept
Spaghetti alle vongole
Tomatsås – Marinara
Fyra fantastiska recept !
Risotto con zucchine pancetta e taleggio
Den här risotton är så delikat att alla dina gäster kommer att be om påfyllning! Den är lätt att laga och är perfekt för lite större ...
Cipolle ripieni – lökar fyllda med kött
Lökar fyllda med kött. Sätt ugnen på 200 grader. Koka lökarna i ca 35 minuter tills de är mjuka. Skär dem mitt itu horisontellt när de har svalnat lite och gröp ur dem så att det återstår ett ungefär 3 lager tjockt skal. Täck eventuella hål i botten med en bit lök.
Vitello Tonnato
Vitello Tonnato. Kombinationen av kött och tonfisk har anor tillbaka till renässansen, men det traditionella receptet för Vitello tonnato
Spaghetti alla Sorrento
Spaghetti alla Sorrento. Koka spaghettin al dente. Dela tomaterna och osten i mindre bitar, och lägg i en serveringsskål. Häll över olivoljan, riv ner basilikabladen och krydda med salt och peppar. Häll den färdiga spaghetting i skålen och blanda väl. Klart att servera!