Filleto di Manzo gorgonzola e NociGrillat/stekt kött med gorgonzolasmör och rostade hasselnötter

Ingredienser: (4 personer)

  • 4 st skivor entrecôte (el annan styckningsdetalj)
  • Salt och peppar
  • Smör och olivolja till stekning
  • 75 gr rumsvarmt smör
  • 75 gr gorgonzola
  • Balsamvinäger
  • 100 gr hasselnötter

 

Gör så här:
Mosa osten och blanda med smöret, smaka av med balsamvinäger, salt och peppar. Ställ aromsmöret i kylen.

Krossa eller hacka hasselnötterna något och rosta i en torr stekpanna. Ställ åt sidan.

Krydda köttet med salt och peppar och stek eller grilla till önskad stekgrad. Låt köttet vila några minuter.

Servera köttet med en klick gorgonzolasmör och strö hasselnötter över. Gott att servera med ugnsrostade rotfrukter och ett glas Amarone.

 

Läs också dessa recept:
Pasta-recept
Spaghetti alle vongole
Tomatsås – Marinara

Följ oss på:

 

Följ oss på:

 

Filleto di Manzo gorgonzola e NociGrillat/stekt kött med gorgonzolasmör och rostade hasselnötter

Ingredienser: (4 personer)

  • 4 st skivor entrecôte (el annan styckningsdetalj)
  • Salt och peppar
  • Smör och olivolja till stekning
  • 75 gr rumsvarmt smör
  • 75 gr gorgonzola
  • Balsamvinäger
  • 100 gr hasselnötter

Gör så här:
Mosa osten och blanda med smöret, smaka av med balsamvinäger, salt och peppar. Ställ aromsmöret i kylen.

Krossa eller hacka hasselnötterna något och rosta i en torr stekpanna. Ställ åt sidan.

Krydda köttet med salt och peppar och stek eller grilla till önskad stekgrad. Låt köttet vila några minuter.

Servera köttet med en klick gorgonzolasmör och strö hasselnötter över. Gott att servera med ugnsrostade rotfrukter och ett glas Amarone.

 

Läs också dessa recept:
Pasta-recept
Spaghetti alle vongole
Tomatsås – Marinara

Följ oss på:

 

Följ oss på:

 

Fyra fantastiska recept !

Risotto con zucchine pancetta e taleggio

Risotto con zucchine pancetta e taleggio

Den här risotton är så delikat att alla dina gäster kommer att be om påfyllning! Den är lätt att laga och är perfekt för lite större ...

Läs mer

Cipolle Ripieni

Cipolle ripieni – lökar fyllda med kött

Lökar fyllda med kött. Sätt ugnen på 200 grader. Koka lökarna i ca 35 minuter tills de är mjuka. Skär dem mitt itu horisontellt när de har svalnat lite och gröp ur dem så att det återstår ett ungefär 3 lager tjockt skal. Täck eventuella hål i botten med en bit lök.

Läs mer

Vitello-Tonnato

Vitello Tonnato

Vitello Tonnato. Kombinationen av kött och tonfisk har anor tillbaka till renässansen, men det traditionella receptet för Vitello tonnato

Läs mer

Spaghetti-alla-Sorrento

Spaghetti alla Sorrento

Spaghetti alla Sorrento. Koka spaghettin al dente. Dela tomaterna och osten i mindre bitar, och lägg i en serveringsskål. Häll över olivoljan, riv ner basilikabladen och krydda med salt och peppar. Häll den färdiga spaghetting i skålen och blanda väl. Klart att servera!

Läs mer