Mozzarella med fikon och prosciuttoMozzarella, prosciutto, antipasto

Ingredienser till Mozzarella med fikon och prosciutto (4 pers):
  • 2 msk pinjenötter
  • 4 mogna fikon
  • 4 hela mozzarellaostar (gärna från Zeta eller annat italienskt märke)
  • 8 generösa skivor av en lufttorkad skinka av hög kvalitet, t.ex. San Daniele eller Parma
  • Olivolja av valfri sort
  • Balsamvinäger
  • Salt och peppar efter behag
 Gör så här:Rosta pinjenötterna i en het och torr panna och låt sedan pinjenötterna svalna. Putsa fikonen och dela varje fikon i fyra delar. Skär eller ”riv” mozzarellan i mindre bitar.Arrangera fikon, mozzarella och skinka på tallrikar, gärna i en fin uppläggning om du har gäster över.Blanda en dressing av olivolja, balsamvinäger, samt salt och peppar efter behag. Ringla lite dressing över varje tallrik och toppa med slutligen med pinjenötterna. Servera gärna med grissini eller ett gott bröd efter behag. Detta är en rätt med en perfekt smak-kombination av sötma, sälta och fräschör. Buon appetito! Njut av din Mozzarella med fikon och prosciutto! Läs även "Vi Gillar":Vi gillar Mozzarella Följ oss på:FacebookInstagramPinterest

Sätt betyg på receptet

Betyg 5 / 5. Antal recensioner 3

Inget betyg än så länge

Mozzarella med fikon och prosciuttoMozzarella, prosciutto, antipasto

Ingredienser till Mozzarella med fikon och prosciutto: (4 pers)
  • 2 msk pinjenötter
  • 4 mogna fikon
  • 4 hela mozzarellaostar (gärna från Zeta eller annat italienskt märke)
  • 8 generösa skivor av en lufttorkad skinka av hög kvalitet, t.ex. San Daniele eller Parma
  • Olivolja av valfri sort
  • Balsamvinäger
  • Salt och peppar efter behag

Gör så här:Rosta pinjenötterna i en het och torr panna och låt sedan pinjenötterna svalna. Putsa fikonen och dela varje fikon i fyra delar. Skär eller ”riv” mozzarellan i mindre bitar.Arrangera fikon, mozzarella och skinka på tallrikar, gärna i en fin uppläggning om du har gäster över.Blanda en dressing av olivolja, balsamvinäger, samt salt och peppar efter behag. Ringla lite dressing över varje tallrik och toppa med slutligen med pinjenötterna. Servera gärna med grissini eller ett gott bröd efter behag. Detta är en rätt med en perfekt smak-kombination av sötma, sälta och fräschör. Buon appetito! Njut av din Mozzarella med fikon och prosciutto! Läs även "Vi Gillar":Vi gillar Mozzarella Följ oss på:FacebookInstagramPinterest

Sätt betyg på receptet

Betyg 5 / 5. Antal recensioner 3

Inget betyg än så länge

Fyra fantastiska recept !

Potatissallad - Peter Nordin

Potatissallad på italienskt vis

En underbar, enkel och lätt potatissallad, som du kan…

Läs recept

Coda Alla Vaccinara

Coda alla vaccinara

Skär bort fettet och skölj oxsvansen. Lägg den i en stor…

Läs recept

Burrata med persika

Burrata med grillad persika

Burrata med grillad persika, en perfekt antipasti till…

Läs recept

Agnello al forno con patate

Här är ett enkelt och rustikt recept där lamm och potatis…

Läs recept