Mozzarella med fikon och prosciuttoMozzarella, prosciutto, antipasto
Ingredienser till Mozzarella med fikon och prosciutto (4 pers):
- 2 msk pinjenötter
- 4 mogna fikon
- 4 hela mozzarellaostar (gärna från Zeta eller annat italienskt märke)
- 8 generösa skivor av en lufttorkad skinka av hög kvalitet, t.ex. San Daniele eller Parma
- Olivolja av valfri sort
- Balsamvinäger
- Salt och peppar efter behag
Gör så här:
Rosta pinjenötterna i en het och torr panna och låt sedan pinjenötterna svalna. Putsa fikonen och dela varje fikon i fyra delar. Skär eller ”riv” mozzarellan i mindre bitar.
Arrangera fikon, mozzarella och skinka på tallrikar, gärna i en fin uppläggning om du har gäster över.
Blanda en dressing av olivolja, balsamvinäger, samt salt och peppar efter behag. Ringla lite dressing över varje tallrik och toppa med slutligen med pinjenötterna. Servera gärna med grissini eller ett gott bröd efter behag. Detta är en rätt med en perfekt smak-kombination av sötma, sälta och fräschör.
Buon appetito! Njut av din Mozzarella med fikon och prosciutto!
Läs även ”Vi Gillar”:
Mozzarella med fikon och prosciuttoMozzarella, prosciutto, antipasto
Ingredienser till Mozzarella med fikon och prosciutto (4 pers):
- 2 msk pinjenötter
- 4 mogna fikon
- 4 hela mozzarellaostar (gärna från Zeta eller annat italienskt märke)
- 8 generösa skivor av en lufttorkad skinka av hög kvalitet, t.ex. San Daniele eller Parma
- Olivolja av valfri sort
- Balsamvinäger
- Salt och peppar efter behag
Gör så här:
Rosta pinjenötterna i en het och torr panna och låt sedan pinjenötterna svalna. Putsa fikonen och dela varje fikon i fyra delar. Skär eller ”riv” mozzarellan i mindre bitar.
Arrangera fikon, mozzarella och skinka på tallrikar, gärna i en fin uppläggning om du har gäster över.
Blanda en dressing av olivolja, balsamvinäger, samt salt och peppar efter behag. Ringla lite dressing över varje tallrik och toppa med slutligen med pinjenötterna. Servera gärna med grissini eller ett gott bröd efter behag. Detta är en rätt med en perfekt smak-kombination av sötma, sälta och fräschör.
Buon appetito! Njut av din Mozzarella med fikon och prosciutto!
Läs även ”Vi Gillar”:
Fyra fantastiska recept !
Crostini
Har du lite rester kvar från en baguett eller annat vitt bröd är det perfekt att passa på att göra italienska crostini. Recept hittar du..
L’iniezione di limone
En härligt frisk och syrlig drink som är otroligt enkel att blanda ihop.
Ravioli från Liguria
Häll ut mjölet på ett bakbord och gör en ”krater” i mitten där du knäcker äggen. För ihop mjölet och äggen försiktigt med fingrarna, och knåda sedan degen tills den är smidig.
Spaghetti Pangratatto
Värm 2 msk olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme. Tillsätt det rivna vita bröded och stek tills gyllene färg och krispig ...