Mozzarella med fikon och prosciuttoMozzarella, prosciutto, antipasto

Ingredienser till Mozzarella med fikon och prosciutto (4 pers):

  • 2 msk pinjenötter
  • 4 mogna fikon
  • 4 hela mozzarellaostar (gärna från Zeta eller annat italienskt märke)
  • 8 generösa skivor av en lufttorkad skinka av hög kvalitet, t.ex. San Daniele eller Parma
  • Olivolja av valfri sort
  • Balsamvinäger
  • Salt och peppar efter behag

 

Gör så här:

Rosta pinjenötterna i en het och torr panna och låt sedan pinjenötterna svalna. Putsa fikonen och dela varje fikon i fyra delar. Skär eller ”riv” mozzarellan i mindre bitar.

Arrangera fikon, mozzarella och skinka på tallrikar, gärna i en fin uppläggning om du har gäster över.

Blanda en dressing av olivolja, balsamvinäger, samt salt och peppar efter behag. Ringla lite dressing över varje tallrik och toppa med slutligen med pinjenötterna. Servera gärna med grissini eller ett gott bröd efter behag. Detta är en rätt med en perfekt smak-kombination av sötma, sälta och fräschör.

 

Buon appetito! Njut av din Mozzarella med fikon och prosciutto!

 

Läs även ”Vi Gillar”:

Vi gillar Mozzarella

Mozzarella med fikon och prosciuttoMozzarella, prosciutto, antipasto

Ingredienser till Mozzarella med fikon och prosciutto (4 pers):

  • 2 msk pinjenötter
  • 4 mogna fikon
  • 4 hela mozzarellaostar (gärna från Zeta eller annat italienskt märke)
  • 8 generösa skivor av en lufttorkad skinka av hög kvalitet, t.ex. San Daniele eller Parma
  • Olivolja av valfri sort
  • Balsamvinäger
  • Salt och peppar efter behag

Gör så här:

Rosta pinjenötterna i en het och torr panna och låt sedan pinjenötterna svalna. Putsa fikonen och dela varje fikon i fyra delar. Skär eller ”riv” mozzarellan i mindre bitar.

Arrangera fikon, mozzarella och skinka på tallrikar, gärna i en fin uppläggning om du har gäster över.

Blanda en dressing av olivolja, balsamvinäger, samt salt och peppar efter behag. Ringla lite dressing över varje tallrik och toppa med slutligen med pinjenötterna. Servera gärna med grissini eller ett gott bröd efter behag. Detta är en rätt med en perfekt smak-kombination av sötma, sälta och fräschör.

 

Buon appetito! Njut av din Mozzarella med fikon och prosciutto!

 

Läs även ”Vi Gillar”:

Vi gillar Mozzarella

Fyra fantastiska recept !

Pannacotta-al-caramello

Pannacotta al caramello

En lättlagad och syndigt god dessert! Visste du att panna cotta bokstavligen betyder kokt grädde på italienska? Allt du behöver är ...

Läs mer

Coda di rospo piccata

Coda di rospo piccata

Coda di rospo piccata: skär fiskfiléerna på snedden i centimetertjocka skivor (eller be fiskhandlaren göra det).

Läs mer

Cantucci Toscani

Cantucci (Cantuccini), även kända som "Biscotti di Prato", är ett typiskt bakverk från det traditionella toskanska köket. Ett slags torra ...

Läs mer

Focaccia Barese

Focaccia Barese

Det finns inte en enda stund på dagen som det inte är rätt att äta focaccia i Bari, eller faktiskt hela Apulien. Redan från tidig morgon...

Läs mer