Mozzarella med fikon och prosciuttoMozzarella, prosciutto, antipasto

Ingredienser till Mozzarella med fikon och prosciutto (4 pers):
  • 2 msk pinjenötter
  • 4 mogna fikon
  • 4 hela mozzarellaostar (gärna från Zeta eller annat italienskt märke)
  • 8 generösa skivor av en lufttorkad skinka av hög kvalitet, t.ex. San Daniele eller Parma
  • Olivolja av valfri sort
  • Balsamvinäger
  • Salt och peppar efter behag
 Gör så här:Rosta pinjenötterna i en het och torr panna och låt sedan pinjenötterna svalna. Putsa fikonen och dela varje fikon i fyra delar. Skär eller ”riv” mozzarellan i mindre bitar.Arrangera fikon, mozzarella och skinka på tallrikar, gärna i en fin uppläggning om du har gäster över.Blanda en dressing av olivolja, balsamvinäger, samt salt och peppar efter behag. Ringla lite dressing över varje tallrik och toppa med slutligen med pinjenötterna. Servera gärna med grissini eller ett gott bröd efter behag. Detta är en rätt med en perfekt smak-kombination av sötma, sälta och fräschör. Buon appetito! Njut av din Mozzarella med fikon och prosciutto! Recept på italienska förrätter! Tips på andra italienska recept:Spaghetti alla SorrentoInsalata capresePasta al limone Italienska desserter:Coppa di mascarpone alle PescheTorta di nocciolaEn klassisk Tiramisú Läs även "Vi Gillar":Vi gillar Mozzarella Följ oss på:FacebookInstagramPinterest

Sätt betyg på receptet

Betyg 5 / 5. Antal recensioner 2

Inget betyg än så länge

Fyra fantastiska recept !

Polpette al sugo, italienska köttbullar

Polpette al sugo

Köttbullar känns kanske väldigt svenskt, inte minst i…

Läs recept

din egen pizzasås

Din egen pizzasås

Vill du göra din egen tomatsås till pizzan? Det är mycket…

Läs recept

Bucatini all’Amatriciana

Bucatini all’Amatriciana

Vissa pastarätter är så mycket mer än summan av sina…

Läs recept

Torta Caprese

Torta Caprese

Torta Caprese! Här kommer min historia om en legendarisk…

Läs recept