Mozzarella med fikon och prosciuttoMozzarella, prosciutto, antipasto

Ingredienser till Mozzarella med fikon och prosciutto (4 pers):

  • 2 msk pinjenötter
  • 4 mogna fikon
  • 4 hela mozzarellaostar (gärna från Zeta eller annat italienskt märke)
  • 8 generösa skivor av en lufttorkad skinka av hög kvalitet, t.ex. San Daniele eller Parma
  • Olivolja av valfri sort
  • Balsamvinäger
  • Salt och peppar efter behag

 

Gör så här:

Rosta pinjenötterna i en het och torr panna och låt sedan pinjenötterna svalna. Putsa fikonen och dela varje fikon i fyra delar. Skär eller ”riv” mozzarellan i mindre bitar.

Arrangera fikon, mozzarella och skinka på tallrikar, gärna i en fin uppläggning om du har gäster över.

Blanda en dressing av olivolja, balsamvinäger, samt salt och peppar efter behag. Ringla lite dressing över varje tallrik och toppa med slutligen med pinjenötterna. Servera gärna med grissini eller ett gott bröd efter behag. Detta är en rätt med en perfekt smak-kombination av sötma, sälta och fräschör.

 

Buon appetito! Njut av din Mozzarella med fikon och prosciutto!

 

Läs även ”Vi Gillar”:

Vi gillar Mozzarella

Mozzarella med fikon och prosciuttoMozzarella, prosciutto, antipasto

Ingredienser till Mozzarella med fikon och prosciutto (4 pers):

  • 2 msk pinjenötter
  • 4 mogna fikon
  • 4 hela mozzarellaostar (gärna från Zeta eller annat italienskt märke)
  • 8 generösa skivor av en lufttorkad skinka av hög kvalitet, t.ex. San Daniele eller Parma
  • Olivolja av valfri sort
  • Balsamvinäger
  • Salt och peppar efter behag

Gör så här:

Rosta pinjenötterna i en het och torr panna och låt sedan pinjenötterna svalna. Putsa fikonen och dela varje fikon i fyra delar. Skär eller ”riv” mozzarellan i mindre bitar.

Arrangera fikon, mozzarella och skinka på tallrikar, gärna i en fin uppläggning om du har gäster över.

Blanda en dressing av olivolja, balsamvinäger, samt salt och peppar efter behag. Ringla lite dressing över varje tallrik och toppa med slutligen med pinjenötterna. Servera gärna med grissini eller ett gott bröd efter behag. Detta är en rätt med en perfekt smak-kombination av sötma, sälta och fräschör.

 

Buon appetito! Njut av din Mozzarella med fikon och prosciutto!

 

Läs även ”Vi Gillar”:

Vi gillar Mozzarella

Fyra fantastiska recept !

Panna cotta al caffè

Panna cotta al caffè

En läcker dessert där den traditionella krämiga pannacottan samsas med härligt italiensk kaffe och mörk choklad.

Läs mer

Pesche-arrosto-con-salsa-ai-lamponi

Pesche arrosto con salsa ai lamponi

En oväntad god dessert med grillade persikor, stracciatella, hallon och basilika!

Läs mer

ciabatta-med-surdeg

Ciabatta med surdeg

Ciabatta betyder ”toffel” och inspirerades av den långsträckta formen. Brödet blev snabbt känt i Italien. Allt du behöver är...

Läs mer

Godmother

Godmother

Enkel drink med endast två komponenter, italienska mandellikören amaretto och vodka. Drinken är en variant på Godfather, den klassiska...

Läs mer