Arancini di Riso e RicottaFriterade risbollar med ost

Ingredienser Arancini di riso e ricotta: (6 portioner)
  • 150 gr avorioris
  • 100 gr mosad ricottaost
  • 25 gr nyriven pecorino eller parmigiano
  • 3 ägg
  • 1 dl finhackad persilja
  • Salt och peppar
  • 1 nypa muskot
  • 100 gr hackad mozzarella
  • Vetemjöl
  • Ströbröd
  • Olja till fritering
 Gör så här:Koka riset i 7 ½ dl saltat vatten i ca 17 minuter eller tills det är mjukt. Bred ut det på ett stort fat och låt det svalna och torka i några minuter. Lägg det sedan i bunke och blanda det med ricotta, den rivna osten, 2 ägg och persilja och krydda generöst med salt, peppar och muskot. Bearbeta blandningen noga så att den binds ihop ordentligt och tillsätt sedan mozzarellan. Forma med rena händer valnötsstora bollar av smeten. Rulla dem först i mjöl, sedan i uppvispat ägg och sist i ströbröd. Fritera dem gyllengula i medelvarm olja. Oljan får inte vara för het eftersom bollarna måste friteras 5 minuter om osten ska hinna smälta och de kan bli bruna alltför snabbt. Låt dem rinna av på hushållspapper. De kan värmas i ugn innan servering. Njut nu av Risbollar - Arancini di riso e ricotta! Läs också:Recept på antipastiRecept på salladerBjud in till aperitivo Följ oss på:FacebookInstagramPinterest

Sätt betyg på receptet

Betyg 5 / 5. Antal recensioner 1

Inget betyg än så länge

Fyra fantastiska recept !

Spaghetti alla Sorrento

Spaghetti alla Sorrento

Spaghetti alla Sorrento. Koka spaghettin al dente. Dela…

Läs recept

Risotto con arragosta e zafferano

Risotto con arragosta e zafferano

Lossa hummerklorna och knäck skalen med baksidan av en kniv…

Läs recept

Mozzarella med fikon och prosciutto

Mozzarella med fikon och prosciutto

Mozzarella med fikon och prosciutto. Rosta pinjenötterna i…

Läs recept

Risotto alla Parmigiana av Peter Nordin

Risotto alla Parmigiana av Peter Nordin

Att tillaga denna rätt anses vara en konst i Italien. Jag…

Läs recept