Arancini di Riso e RicottaFriterade risbollar med ost

Ingredienser Arancini di riso e ricotta: (6 portioner)

  • 150 gr avorioris
  • 100 gr mosad ricottaost
  • 25 gr nyriven pecorino eller parmigiano
  • 3 ägg
  • 1 dl finhackad persilja
  • Salt och peppar
  • 1 nypa muskot
  • 100 gr hackad mozzarella
  • Vetemjöl
  • Ströbröd
  • Olja till fritering

 

Gör så här:

Koka riset i 7 ½ dl saltat vatten i ca 17 minuter eller tills det är mjukt. Bred ut det på ett stort fat och låt det svalna och torka i några minuter. Lägg det sedan i bunke och blanda det med ricotta, den rivna osten, 2 ägg och persilja och krydda generöst med salt, peppar och muskot. Bearbeta blandningen noga så att den binds ihop ordentligt och tillsätt sedan mozzarellan.

 

Forma med rena händer valnötsstora bollar av smeten. Rulla dem först i mjöl, sedan i uppvispat ägg och sist i ströbröd. Fritera dem gyllengula i medelvarm olja. Oljan får inte vara för het eftersom bollarna måste friteras 5 minuter om osten ska hinna smälta och de kan bli bruna alltför snabbt. Låt dem rinna av på hushållspapper. De kan värmas i ugn innan servering. Njut nu av Risbollar – Arancini di riso e ricotta!

 

Läs också:

Recept på antipasti
Recept på sallader
Bjud in till aperitivo

Följ oss på:

 

Arancini di Riso e RicottaFriterade risbollar med ost

Ingredienser Arancini di riso e ricotta: (6 portioner)

  • 150 gr avorioris
  • 100 gr mosad ricottaost
  • 25 gr nyriven pecorino eller parmigiano
  • 3 ägg
  • 1 dl finhackad persilja
  • Salt och peppar
  • 1 nypa muskot
  • 100 gr hackad mozzarella
  • Vetemjöl
  • Ströbröd
  • Olja till fritering

Gör så här:

Koka riset i 7 ½ dl saltat vatten i ca 17 minuter eller tills det är mjukt. Bred ut det på ett stort fat och låt det svalna och torka i några minuter. Lägg det sedan i bunke och blanda det med ricotta, den rivna osten, 2 ägg och persilja och krydda generöst med salt, peppar och muskot. Bearbeta blandningen noga så att den binds ihop ordentligt och tillsätt sedan mozzarellan.

 

Forma med rena händer valnötsstora bollar av smeten. Rulla dem först i mjöl, sedan i uppvispat ägg och sist i ströbröd. Fritera dem gyllengula i medelvarm olja. Oljan får inte vara för het eftersom bollarna måste friteras 5 minuter om osten ska hinna smälta och de kan bli bruna alltför snabbt. Låt dem rinna av på hushållspapper. De kan värmas i ugn innan servering. Njut nu av Risbollar – Arancini di riso e ricotta!

 

Läs också:

Recept på antipasti

Recept på sallader

Bjud in till aperitivo

Följ oss på:

 

Fyra fantastiska recept !

Gelato-alla-stracciatella

Gelato alla stracciatella

Enkelt recept på en krämig vaniljglass med bitar av choklad…

Read More

Pesto-Caprese-Panini

Pesto Caprese Panini

En krispig italiensk macka med tomat, mozzarella och krämig…

Read More

Spaghetti alle vongole

Spaghetti alle vongole

Börja med att förbereda musslorna. Sortera bort alla med…

Read More

Antico Risotto Sabaudo

Antico Risotto Sabaudo

Smält smöret i en kastrull, tillsätt löken och stek i ca 5…

Read More