Gnocchi med salsiccia och salviaGnocchi med tomat, salsiccia, brynt smör och salvia

Ett otroligt gott och enkelt recept från Italien. Sältan från salsiccian, syran från citronen och sötman från tomaterna gör detta recept komplett!

 

Ingredienser: (4 portioner)

  • 500 g gnocchi
  • 400 g salsicciafärs
  • 300 g bladspenat
  • 200 g körsbärstomater
  • Färsk salvia
  • 1 citron
  • 1 vitlöksklyfta
  • 50 g smör
  • Parmesanost
  • Salt och peppar
  • Olivolja

 

Gör så här:

Stek salsiccian på medelhög värme tills den fått färg. Lägg över i en skål och ställ åt sidan. 

Koka gnocchi enligt förpackningen. Stek de sedan på medelhög värme tills de fått färg.

I en annan stekpanna, låt de halverade tomaterna, olivolja och en hackad vitlöksklyfta puttra på medelhög värme. När det börjat bli en sås lägger du i spenaten. Låt puttra i ytterligare några minuter.

Bryn smöret i en kastrull tillsammans med salvian. Slå ihop salsiccia, gnocchi, tomater och det brynta smöret i en stekpanna, alternativt på ett serveringsfat. Pressa i citronjuice och salta och peppra efter smak.

Toppa med citronzest och riven parmesanost.

 

Missa inte:

Potatisgnocchi med bräserat kött

Pasta al pesto patate e fagiolini

Följ oss på:

 

Följ oss på:

 

Gnocchi med salsiccia och salviaGnocchi med tomat, salsiccia, brynt smör och salvia

Ett otroligt gott och enkelt recept från Italien. Sältan från salsiccian, syran från citronen och sötman från tomaterna gör detta recept komplett!

 

Ingredienser: (4 portioner)

  • 500 g gnocchi
  • 400 g salsicciafärs
  • 300 g bladspenat
  • 200 g körsbärstomater
  • Färsk salvia
  • 1 citron
  • 1 vitlöksklyfta
  • 50 g smör
  • Parmesanost
  • Salt och peppar
  • Olivolja

Gör så här:

Stek salsiccian på medelhög värme tills den fått färg. Lägg över i en skål och ställ åt sidan.

Koka gnocchi enligt förpackningen. Stek de sedan på medelhög värme tills de fått färg.

I en annan stekpanna, låt de halverade tomaterna, olivolja och en hackad vitlöksklyfta puttra på medelhög värme. När det börjat bli en sås lägger du i spenaten. Låt puttra i ytterligare några minuter.

Bryn smöret i en kastrull tillsammans med salvian. Slå ihop salsiccia, gnocchi, tomater och det brynta smöret i en stekpanna, alternativt på ett serveringsfat. Pressa i citronjuice och salta och peppra efter smak.

Toppa med citronzest och riven parmesanost.

 

Missa inte:

Potatisgnocchi med bräserat kött

Pasta al pesto patate e fagiolini

Följ oss på:

 

Följ oss på:

 

Fyra fantastiska recept !

Din egen pizzasås

Din egen pizzasås

Vill du göra din egen tomatsås till pizzan? Det är mycket lättare än du tror! Bara tre ingredienser; tomater, salt, olivolja och du behöver inte ens sätta på spisen.

Läs mer

Antico Risotto Sabaudo

Antico Risotto Sabaudo

Smält smöret i en kastrull, tillsätt löken och stek i ca 5 minuter tills den är mjuk men inte brynt. Lägg i skinkan och stek i en minut, tillsätt sedan rosmarin och ris. Rör tills riset är genomskinligt.

Läs mer

Composta di mele con limoncello

Composta di mele con limoncello

En äppelkompott med italiensk touch som garanterat kommer att bli en succé. Enkelt och riktigt gott – buonissimo!

Läs mer

Limoncello-Float

Limoncello Float

en italiensk dessert-drink på tre ingredienser: limoncello, prosecco och vanilj gelato. Enkel att förbereda och supergod!

Läs mer