Varm bruschetta med burrata och tomat

Varm Bruschetta med burrata är en enkel maträtt från centrala Italien som vanligen serveras som antipasto eller tilltugg. Detta är en bruschetta-variant som passar perfekt som tilltugg på julfesten! Buon appetito!

 

Ingredienser:

  • Valfritt bröd, förslagsvis lantbröd eller ciabatta
  • 2 st burrata (alternativt mozarella)
  • 1-2 klyftor vitlök
  • 300 g körsbärstomater
  • Olivolja
  • Färsk basilika
  • Salt
  • Peppar

 

Gör så här:
Sätt ugnen på 225 C.

Dela tomaterna och hacka vitlöken. Lägg tomaterna i en ugnsform tillsammans med vitlöken, rosta sedan i ugnen i ca 10 minuter. Skär brödet i skivor och stek i olivolja tills de fått färg.
Fördela tomaterna och burrata på bröden. Avsluta med salt, peppar och färsk basilika. Servera och njut av varm bruschetta med burrata

 

Läs också:
Recept på kall bruschetta
Vi gillar burrata!

Följ oss på:

 

Följ oss på:

 

Varm bruschetta med burrata och tomat

Varm Bruschetta med burrata är en enkel maträtt från centrala Italien som vanligen serveras som antipasto eller tilltugg. Detta är en bruschetta-variant som passar perfekt som tilltugg på julfesten! Buon appetito!

Ingredienser:

  • Valfritt bröd, förslagsvis lantbröd eller ciabatta
  • 2 st burrata (alternativt mozarella)
  • 1-2 klyftor vitlök
  • 300 g körsbärstomater
  • Olivolja
  • Färsk basilika
  • Salt
  • Peppar

Gör så här:
Sätt ugnen på 225 C.

Dela tomaterna och hacka vitlöken. Lägg tomaterna i en ugnsform tillsammans med vitlöken, rosta sedan i ugnen i ca 10 minuter. Skär brödet i skivor och stek i olivolja tills de fått färg.

Fördela tomaterna och burrata på bröden. Avsluta med salt, peppar och färsk basilika. Servera och njut av varm bruschetta med burrata

 

Läs också:
Recept på kall bruschetta
Vi gillar burrata!

Följ oss på:

 

Följ oss på:

 

Fyra fantastiska recept !

Umbricelli med Bianchetto

Umbricelli med Bianchetto

Umbricelli .. Fåglarna kvittrar och jackan hänger kvar hemma i hallen. Våren är här. Det är snart dags att klippa olivträden. Och man kan ana vildsparrisen i diket.

Läs mer

Ragú på högrev

Mustigt långkok på högrev med italienska smaker.

Läs mer

Risotto con arragosta e zafferano

Risotto con arragosta e zafferano

Lossa hummerklorna och knäck skalen med baksidan av en kniv och lägg dem åt sidan. Ta ur köttet från stjärten, rensa bort tarmen och skär den i bitar.

Läs mer

Ossobuco di Pollo

Ossobuco di Pollo

Börja med kycklingen. Salta och peppra alla låren på båda sidor och vänd i mjöl. Stek i olivolja i en stor stekpanna i 4–5 minuter gyllene ...

Läs mer