Italiensk tomatvinägrettRecept av: Peter Nordin
Ingredienser:
2 – 3 msk hackat tomatkött utan skinn 2 msk rödvinsvinäger ½ msk honung 4 - 5 msk extra virgin olivolja salt och peppar ½ tsk hackad färsk rosmarin 1 tsk hackad persilja Gör så här:När du lagar mina rostade tomater så blir det kanter över från tomaterna. Dessa passar perfekt att använda till min vinägrett. Tänk på att skära bort själva roten från tomatkanterna. Hacka dessa fint på skärbrädan och lägg i en skål. Tillsätt vinägern och honungen och blanda med en liten visp. Salta och peppra. Låt stå några minuter så kryddorna löses upp i vätskan. Tillsätt rosmarinen och persiljan och vispa i olivoljan. Smaka av så du är nöjd med sältan och hettan från svartpepparn. Häll upp på en flaska, som skakas innan servering. 
Italiensk tomatvinägrett Recept av: Peter Nordin
Ingredienser:
2 – 3 msk hackat tomatkött utan skinn 2 msk rödvinsvinäger ½ msk honung 4 - 5 msk extra virgin olivolja salt och peppar ½ tsk hackad färsk rosmarin 1 tsk hackad persilja
Gör så här:När du lagar mina rostade tomater så blir det kanter över från tomaterna. Dessa passar perfekt att använda till min vinägrett. Tänk på att skära bort själva roten från tomatkanterna. Hacka dessa fint på skärbrädan och lägg i en skål. Tillsätt vinägern och honungen och blanda med en liten visp. Salta och peppra. Låt stå några minuter så kryddorna löses upp i vätskan. Tillsätt rosmarinen och persiljan och vispa i olivoljan. Smaka av så du är nöjd med sältan och hettan från svartpepparn. Häll upp på en flaska, som skakas innan servering. 
Sätt betyg på receptet
Betyg 4.9 / 5. Antal recensioner 43
Inget betyg än så länge
Mer av Peter Nordin !
Historien om Vincisgrassi
Historien om Vincisgrassi. För några dagar sedan satt jag…
Karamelliserad lök
Denna underbara lök använder jag till mycket. Den tar litet…
Peter Nordins Tiramisù
Recept,Vi Gillar,Desserter,Peter Nordin
Tiramisù. Nu skall vi göra italiensk maräng. Du behöver en…
Lär dig laga Involtini nordini!
På något vis hänger allt samman här i Italien, men det tar…