Italiensk tomatvinägrett

Recept av: Peter Nordin

Ingredienser:

  • 2 – 3 msk hackat tomatkött utan skinn
  • 2 msk rödvinsvinäger
  • ½ msk honung
  • 4 – 5 msk extra virgin olivolja
  • salt och peppar
  • ½ tsk hackad färsk rosmarin
  • 1 tsk hackad persilja

 

Gör så här:
När du lagar mina rostade tomater så blir det kanter över från tomaterna. Dessa passar perfekt att använda till min vinägrett.

Tänk på att skära bort själva roten från tomatkanterna.

Hacka dessa fint på skärbrädan och lägg i en skål. Tillsätt vinägern och honungen och blanda med en liten visp. Salta och peppra. Låt stå några minuter så kryddorna löses upp i vätskan. Tillsätt rosmarinen och persiljan och vispa i olivoljan. Smaka av så du är nöjd med sältan och hettan från svartpepparn. Häll upp på en flaska, som skakas innan servering.

 

skallade-tomater

Följ oss på:

 

Följ oss på:

 

Italiensk tomatvinägrett

Recept av: Peter Nordin

Ingredienser:

  • 2 – 3 msk hackat tomatkött utan skinn
  • 2 msk rödvinsvinäger
  • ½ msk honung
  • 4 – 5 msk extra virgin olivolja
  • salt och peppar
  • ½ tsk hackad färsk rosmarin
  • 1 tsk hackad persilja

Gör så här:
När du lagar mina rostade tomater så blir det kanter över från tomaterna. Dessa passar perfekt att använda till min vinägrett.

Tänk på att skära bort själva roten från tomatkanterna.

Hacka dessa fint på skärbrädan och lägg i en skål. Tillsätt vinägern och honungen och blanda med en liten visp. Salta och peppra. Låt stå några minuter så kryddorna löses upp i vätskan. Tillsätt rosmarinen och persiljan och vispa i olivoljan. Smaka av så du är nöjd med sältan och hettan från svartpepparn. Häll upp på en flaska, som skakas innan servering.

 

skallade-tomater

Följ oss på:

 

Följ oss på:

 

Mer av Peter Nordin !

Tomatsas

Tomatsås – Marinara

Underbart gott recept på äkta tomatsås Marinara. På Ruffino har vi avsatt en stor del av vår köksträdgård till att odla olika sorters ...

Read More

Piccata Nordini

Piccata Nordini

Dessa köttbullar alla ’piccata’ får konsistensen som en paté. Börja med att samla alla ingredienser till receptet på köksbänken. Hacka ...

Read More

Surdegsbröd

Surdegsbröd

Till detta ljuvliga bröd gör vi en klassisk ’levain’, dvs du puffar surdegen extra med starkt vitt brödmjöl och vatten, som får jäsa minst...

Read More

Ravioli med ricotta lök och salvia

Ravioli med ricotta lök och salvia

Små pastakuddar fyllda med lök och ricotta slungade i salvia från trädgården med varmt smör och nyriven parmesan...

Read More

Mer av Peter Nordin !

Peter-Nordin-blåmusslor
Ett bra sjapp

Nu stod jag innanför dörren på ett lokus i grannbyn på landsbygden i Italien – mitt emellan hav och berg. Året var 2016. Vi var här för att...

Read More

Jakten på en svunnen tid. Gröna kullar
Jakten på en svunnen tid

Från början skulle detta vara ett kort reportage om en liten producent av korvar och skinkor i Marche! Men i stället fick jag ge mig ut på en resa genom historien i Keltisk mystik, lära mig om vildmarkerna i Abruzzerna, träffa en familj med passion och möta Marches drottning av Porchetta.

Read More