Italiensk tomatvinägrett

Italiensk tomatvinägrett

Recept av: Peter Nordin

Ingredienser:

  • 2 – 3 msk hackat tomatkött utan skinn
  • 2 msk rödvinsvinäger
  • ½ msk honung
  • 4 – 5 msk extra virgin olivolja
  • salt och peppar
  • ½ tsk hackad färsk rosmarin
  • 1 tsk hackad persilja

 

Gör så här:
När du lagar mina rostade tomater så blir det kanter över från tomaterna. Dessa passar perfekt att använda till min vinägrett.

Tänk på att skära bort själva roten från tomatkanterna.

Hacka dessa fint på skärbrädan och lägg i en skål. Tillsätt vinägern och honungen och blanda med en liten visp. Salta och peppra. Låt stå några minuter så kryddorna löses upp i vätskan. Tillsätt rosmarinen och persiljan och vispa i olivoljan. Smaka av så du är nöjd med sältan och hettan från svartpepparn. Häll upp på en flaska, som skakas innan servering.

 

skallade-tomater

Följ oss på:

 

Följ oss på:

 

Italiensk tomatvinägrett

Recept av: Peter Nordin

Ingredienser:

  • 2 – 3 msk hackat tomatkött utan skinn
  • 2 msk rödvinsvinäger
  • ½ msk honung
  • 4 – 5 msk extra virgin olivolja
  • salt och peppar
  • ½ tsk hackad färsk rosmarin
  • 1 tsk hackad persilja

Gör så här:
När du lagar mina rostade tomater så blir det kanter över från tomaterna. Dessa passar perfekt att använda till min vinägrett.

Tänk på att skära bort själva roten från tomatkanterna.

Hacka dessa fint på skärbrädan och lägg i en skål. Tillsätt vinägern och honungen och blanda med en liten visp. Salta och peppra. Låt stå några minuter så kryddorna löses upp i vätskan. Tillsätt rosmarinen och persiljan och vispa i olivoljan. Smaka av så du är nöjd med sältan och hettan från svartpepparn. Häll upp på en flaska, som skakas innan servering.

 

skallade-tomater

Följ oss på:

 

Följ oss på:

 

Mer av Peter Nordin !

Blåmusslor som i Venedig - Peter Nordin

Musslor som i Venedig – Recept av Peter Nordin

Här ett recept från vår kommande kokbok och min Venedigtolkning av stadens läckra musslor. Vi är förlovade med världens bästa blåmusslor ...

Read More

Stracotto

Stracotto betyder egentligen överkokt, vilket stämmer då denna gryta skall koka länge.

Read More

Havsabborre crudo med persika och myntaolja

Havsabborre crudo med persika och myntaolja

Tunt skurna skivor av havsaborre med en kräm gjord på rostade persikor, vitlök, chili och lime.

Read More

Secreto – Grillad spädgris

Secreto – Grillad spädgris

Låt köttet stå framme i rumstemperatur 5 – 10 minuter innan du skall grilla. Jag styckar köttet i mindre delar, 10 x 12 cm. Jag brukar ...

Read More

Mer av Peter Nordin !

Ett litet kåseri dagarna efter påsk
Ett litet kåseri dagarna efter påsk

Varje gång jag ser ett konstverk, njuter ett gott vin, skördar grönsaker från vår köksträdgård - vill jag associera detta med gastronomi ...

Read More

Italienskt kryddsmör
Italienskt kryddsmör

Lägg smöret i en skål och rör om med en gummispatel tills smöret är krämigt.Tillsätt de återstående ingredienserna och rör om för att ...

Read More

E-post: info@godaitalien.se  |  Birger Jarlsgatan 55  |  111 45 Stockholm
Telefon: 08 – 411 32 70  |  E-post: info@godaitalien.se  |  BirgerJarlsgatan 55  |  111 45 Stockholm