Italiensk tomatvinägrett

Recept av: Peter Nordin

Ingredienser:

  • 2 – 3 msk hackat tomatkött utan skinn
  • 2 msk rödvinsvinäger
  • ½ msk honung
  • 4 – 5 msk extra virgin olivolja
  • salt och peppar
  • ½ tsk hackad färsk rosmarin
  • 1 tsk hackad persilja

 

Gör så här:
När du lagar mina rostade tomater så blir det kanter över från tomaterna. Dessa passar perfekt att använda till min vinägrett.

Tänk på att skära bort själva roten från tomatkanterna.

Hacka dessa fint på skärbrädan och lägg i en skål. Tillsätt vinägern och honungen och blanda med en liten visp. Salta och peppra. Låt stå några minuter så kryddorna löses upp i vätskan. Tillsätt rosmarinen och persiljan och vispa i olivoljan. Smaka av så du är nöjd med sältan och hettan från svartpepparn. Häll upp på en flaska, som skakas innan servering.

 

skallade-tomater

Följ oss på:

 

Följ oss på:

 

Italiensk tomatvinägrett

Recept av: Peter Nordin

Ingredienser:

  • 2 – 3 msk hackat tomatkött utan skinn
  • 2 msk rödvinsvinäger
  • ½ msk honung
  • 4 – 5 msk extra virgin olivolja
  • salt och peppar
  • ½ tsk hackad färsk rosmarin
  • 1 tsk hackad persilja

Gör så här:
När du lagar mina rostade tomater så blir det kanter över från tomaterna. Dessa passar perfekt att använda till min vinägrett.

Tänk på att skära bort själva roten från tomatkanterna.

Hacka dessa fint på skärbrädan och lägg i en skål. Tillsätt vinägern och honungen och blanda med en liten visp. Salta och peppra. Låt stå några minuter så kryddorna löses upp i vätskan. Tillsätt rosmarinen och persiljan och vispa i olivoljan. Smaka av så du är nöjd med sältan och hettan från svartpepparn. Häll upp på en flaska, som skakas innan servering.

 

skallade-tomater

Följ oss på:

 

Följ oss på:

 

Mer av Peter Nordin !

Torrone

Torrone

Italienarnas svar på knäck, fast mycket godare och elegantare och älskad över hela landet.

Read More

Piccata Nordini

Piccata Nordini

Dessa köttbullar alla ’piccata’ får konsistensen som en paté. Börja med att samla alla ingredienser till receptet på köksbänken. Hacka ...

Read More

Vincisgrassi alla Nordin

Vincisgrassi alla Nordin

Vincisgrassi. Koka upp en stor kastrull med saltat vatten på spisen. Koka alla pasta-ark 1 minut och lägg ut på kökshanddukar. Nu skall vi..

Read More

Hasselbackspotatis på italienska

Hasselbackspotatis på italienska

Skala potatisarna och lägg i kallt vatten. Spola 5 minuter. Låt rinna av på hushållspapper så de blir helt torra. Sätt ugnen på 200°...

Read More

Mer av Peter Nordin !

Costoletta Milanese
Costoletta Milanese

Ett utsökt recept på kalvkotletter från Milano. Ett recept av vår skribent Peter Nordin.

Read More

Salsiccia i ugn

Här är ett enkelt och underbart sätt att rosta salsiccia i ugn. Korven blir extra mör och fyllig i smaken. Recept av Peter Nordin.

Read More