BruschettaLär dig laga Bruschetta!
Bruschetta är en enkel maträtt från centrala Italien som vanligen serveras som antipasto eller tilltugg. Den består av grillat bröd med vitlök gnuggad på samt olivolja. Rätten härstammar ursprungligen från Toscana där den från början användes vid skördetiden som ett sätt att provsmaka säsongens olivolja.
Det vanligaste ”pålägget” är färska tomater och basilika men du kan låta fantasin få spelrum. Andra vanliga kombinationer är med olivröra, marinerade kronärtskockor, stekt svamp, grillade grönsaker, kallskuret eller ost.
Klassisk Bruschetta med tomat och basilika
Ingredienser:
- Valfritt bröd, förslagsvis lantbröd eller ciabatta
- 1-2 klyftor vilök
- 300 g körsbärstomater
- Olivolja
- Färsk basilika
- Salt
- Peppar
Gör så här:
Grilla skivor av ciabatta eller lantbröd. Gnugga grillytan med en vitlöksklyfta. Skiva upp tomater och lägg på brödet. Ringla över en god olivolja och toppa med basilika, salt och peppar.
Läs också:
BruschettaLär dig laga Bruschetta!
Bruschetta är en enkel maträtt från centrala Italien som vanligen serveras som antipasto eller tilltugg. Den består av grillat bröd med vitlök gnuggad på samt olivolja. Rätten härstammar ursprungligen från Toscana där den från början användes vid skördetiden som ett sätt att provsmaka säsongens olivolja.
Det vanligaste ”pålägget” är färska tomater och basilika men du kan låta fantasin få spelrum. Andra vanliga kombinationer är med olivröra, marinerade kronärtskockor, stekt svamp, grillade grönsaker, kallskuret eller ost.
Klassisk Bruschetta med tomat och basilika
Ingredienser:
- Valfritt bröd, förslagsvis lantbröd eller ciabatta
- 1-2 klyftor vilök
- 300 g körsbärstomater
- Olivolja
- Färsk basilika
- Salt
- Peppar
Gör så här:
Grilla skivor av ciabatta eller lantbröd. Gnugga grillytan med en vitlöksklyfta. Skiva upp tomater och lägg på brödet. Ringla över en god olivolja och toppa med basilika, salt och peppar.
Läs också:
Fyra fantastiska recept !
Bruschette Ai Funghi Finferli
Vegetariskt,Förrätter / Antipasti
Rostat surdegsbröd toppat med smakrika kantareller.
Hasselbackspotatis på italienska
Skala potatisarna och lägg i kallt vatten. Spola 5 minuter. Låt rinna av på hushållspapper så de blir helt torra. Sätt ugnen på 200°...
Risotto con zucchine pancetta e taleggio
Den här risotton är så delikat att alla dina gäster kommer att be om påfyllning! Den är lätt att laga och är perfekt för lite större ...
Sgroppino al limone
En enkel drink som passar perfekt en varm sommarkväll. Gör så här: Blanda citronsorbet och vodka i en mixer ...