Bruschetta

BruschettaLär dig laga Bruschetta!

Bruschetta är en enkel maträtt från centrala Italien som vanligen serveras som antipasto eller tilltugg. Den består av grillat bröd med vitlök gnuggad på samt olivolja. Rätten härstammar ursprungligen från Toscana där den från början användes vid skördetiden som ett sätt att provsmaka säsongens olivolja.

 

Det vanligaste ”pålägget” är färska tomater och basilika men du kan låta fantasin få spelrum. Andra vanliga kombinationer är med olivröra, marinerade kronärtskockor, stekt svamp, grillade grönsaker, kallskuret eller ost.

 

Klassisk Bruschetta med tomat och basilika

Ingredienser:

  • Valfritt bröd, förslagsvis lantbröd eller ciabatta
  • 1-2 klyftor vilök
  • 300 g körsbärstomater
  • Olivolja
  • Färsk basilika
  • Salt
  • Peppar

 

Gör så här:

Grilla skivor av ciabatta eller lantbröd. Gnugga grillytan med en vitlöksklyfta. Skiva upp tomater och lägg på brödet. Ringla över en god olivolja och toppa med basilika, salt och peppar.

 

Läs också:

Recept på varm bruschetta

Recept på antipasti

Recept på sallader

Följ oss på:

 

Följ oss på:

 

BruschettaLär dig laga Bruschetta!

Bruschetta är en enkel maträtt från centrala Italien som vanligen serveras som antipasto eller tilltugg. Den består av grillat bröd med vitlök gnuggad på samt olivolja. Rätten härstammar ursprungligen från Toscana där den från början användes vid skördetiden som ett sätt att provsmaka säsongens olivolja.

 

Det vanligaste ”pålägget” är färska tomater och basilika men du kan låta fantasin få spelrum. Andra vanliga kombinationer är med olivröra, marinerade kronärtskockor, stekt svamp, grillade grönsaker, kallskuret eller ost.

 

Klassisk Bruschetta med tomat och basilika

Ingredienser:

  • Valfritt bröd, förslagsvis lantbröd eller ciabatta
  • 1-2 klyftor vilök
  • 300 g körsbärstomater
  • Olivolja
  • Färsk basilika
  • Salt
  • Peppar

Gör så här:

Grilla skivor av ciabatta eller lantbröd. Gnugga grillytan med en vitlöksklyfta. Skiva upp tomater och lägg på brödet. Ringla över en god olivolja och toppa med basilika, salt och peppar.

 

Läs också:

Recept på varm bruschetta

Recept på antipasti

Recept på sallader

Följ oss på:

 

Följ oss på:

 

Fyra fantastiska recept !

Salsa tonnato

Salsa tonnato

Min tonnatosås har släktskap med en Caesardressing men är fylligare och helt enkelt godare än de traditionella tonnato-såserna. Denna kräm...

Läs mer

Gnocchi-burro-e-salvia

Gnocchi burro e salvia

Kan detta vara världens snabbaste rätt? Den italienska klassikern Gnocchi burro e salvia är enkel, vegetarisk och också otroligt god!

Läs mer

Spaghetti al Rancetto

Spaghetti al Rancetto

En traditionell pastarätt från Umbrien som är både lättlagad och smakrik. De umbriska pastasorterna umbricelli eller stringhetti påminner...

Läs mer

Mozzarella-med-fikon-och-prosciutto

Mozzarella med fikon och prosciutto

Rosta pinjenötterna i en het torr panna och låt svalna. Putsa fikonen och dela varje fikon i fyra delar. Skär eller ”riv” mozzarellan i mindre bitar.

Läs mer

E-post: info@godaitalien.se  |  Birger Jarlsgatan 55  |  111 45 Stockholm
Telefon: 08 – 411 32 70  |  E-post: info@godaitalien.se  |  BirgerJarlsgatan 55  |  111 45 Stockholm