BruschettaLär dig laga Bruschetta!
Bruschetta är en enkel maträtt från centrala Italien som vanligen serveras som antipasto eller tilltugg. Den består av grillat bröd med vitlök gnuggad på samt olivolja. Rätten härstammar ursprungligen från Toscana där den från början användes vid skördetiden som ett sätt att provsmaka säsongens olivolja. Det vanligaste ”pålägget” är färska tomater och basilika men du kan låta fantasin få spelrum. Andra vanliga kombinationer är med olivröra, marinerade kronärtskockor, stekt svamp, grillade grönsaker, kallskuret eller ost. Klassisk Bruschetta med tomat och basilikaIngredienser:
Valfritt bröd, förslagsvis lantbröd eller ciabatta 1-2 klyftor vilök 300 g körsbärstomater Olivolja Färsk basilika Salt Peppar Gör så här:Grilla skivor av ciabatta eller lantbröd. Gnugga grillytan med en vitlöksklyfta. Skiva upp tomater och lägg på brödet. Ringla över en god olivolja och toppa med basilika, salt och peppar. Läs också:Recept på varm bruschettaRecept på antipastiRecept på sallader Följ oss på:FacebookInstagramPinterest Sätt betyg på receptet
-
-
-
-
-
Betyg 5 / 5. Antal recensioner 3
Inget betyg än så länge
Sätt betyg på receptet
Betyg 5 / 5. Antal recensioner 3
Inget betyg än så länge
BruschettaLär dig laga Bruschetta!
Bruschetta är en enkel maträtt från centrala Italien som vanligen serveras som antipasto eller tilltugg. Den består av grillat bröd med vitlök gnuggad på samt olivolja. Rätten härstammar ursprungligen från Toscana där den från början användes vid skördetiden som ett sätt att provsmaka säsongens olivolja. Det vanligaste ”pålägget” är färska tomater och basilika men du kan låta fantasin få spelrum. Andra vanliga kombinationer är med olivröra, marinerade kronärtskockor, stekt svamp, grillade grönsaker, kallskuret eller ost. Klassisk Bruschetta med tomat och basilikaIngredienser:
Valfritt bröd, förslagsvis lantbröd eller ciabatta 1-2 klyftor vilök 300 g körsbärstomater Olivolja Färsk basilika Salt Peppar
Gör så här:Grilla skivor av ciabatta eller lantbröd. Gnugga grillytan med en vitlöksklyfta. Skiva upp tomater och lägg på brödet. Ringla över en god olivolja och toppa med basilika, salt och peppar. Läs också:Recept på varm bruschettaRecept på antipastiRecept på sallader Följ oss på:FacebookInstagramPinterest Sätt betyg på receptet
-
-
-
-
-
Betyg 5 / 5. Antal recensioner 3
Inget betyg än så länge
Sätt betyg på receptet
Betyg 5 / 5. Antal recensioner 3
Inget betyg än så länge
Fyra fantastiska recept !
Potatissallad på italienskt vis
Recept,Vegetariskt,Sallader,Peter Nordin
En underbar, enkel och lätt potatissallad, som du kan…
Pasta con ragú di pollo – kycklingragu
Kycklingragù är en lätt och delikat sås tillagad med…
Pasta con funghi al profumo di Marsala
En krämig och välsmakande pasta med svamp som får sin…
Insalata di Cavolo Cappuccio e Speck
Den här snabblagade rätten med några få enkla ingredienser…