Pasta al limonePasta med gräddig citronsås

Pasta al limone - en snabblagad och mycket älskvärd pastarätt med få ingredienser och en härlig smak av citron och med mycket fräschör. En utmärkt pasta till sommaren. Lär dig laga pasta al limone enligt det italienska receptet. Dessutom är denna rätt vegetarisk! Läs ingredienserna nedan.  Ingredienser till Pasta al limone (ca. 4 personer):
  • 4 portioner, ca 360 gram, valfri pasta, men helst färsk tagliatelle (finns ofta i kyldisken)
  • 3 obesprutade citroner (behåll både citronsaften och rivet skal)
  • ca ½ dl vispgrädde
  • 50 g smör
  • ca 1dl riven ost, t.ex. grana padano
  • salt och peppar efter behag
 Gör så här:Koka pastan ”al dente”. Smält smöret i en stor panna och tillsätt det finrivna skalet av två citroner och låt det värmas en stund så att smakerna blandas. Tillsätt grädden och smaka av med salt. Värm såsen över låg värme och låt den inte koka. Häll slutigen ner den färdiga pastan och blanda försiktigt med såsen. Lägg upp tagliatellen på ett serveringsfat och strö över rikligt med riven ost och dekorera med kvarvarande citronskal, riven eller skuren i julienne-remsor. Buon appetito! Smaklig måltid!Källa: Zeinas Kitchen. Läs mer:PastareceptVegetariska recept Följ oss på:FacebookInstagramPinterest

Sätt betyg på receptet

Betyg 4.2 / 5. Antal recensioner 14

Inget betyg än så länge

Pasta al limonePasta med gräddig citronsås

Pasta al limone - en snabblagad och mycket älskvärd pastarätt med få ingredienser och en härlig smak av citron och med mycket fräschör. En utmärkt pasta till sommaren. Lär dig laga pasta al limone enligt det italienska receptet. Dessutom är denna rätt vegetarisk! Läs ingredienserna nedan.  Ingredienser till Pasta al limone (ca. 4 personer):
  • 4 portioner, ca 360 gram, valfri pasta, men helst färsk tagliatelle (finns ofta i kyldisken)
  • 3 obesprutade citroner (behåll både citronsaften och rivet skal)
  • ca ½ dl vispgrädde
  • 50 g smör
  • ca 1dl riven ost, t.ex. grana padano
  • salt och peppar efter behag

Gör så här:Koka pastan ”al dente”. Smält smöret i en stor panna och tillsätt det finrivna skalet av två citroner och låt det värmas en stund så att smakerna blandas. Tillsätt grädden och smaka av med salt. Värm såsen över låg värme och låt den inte koka. Häll slutigen ner den färdiga pastan och blanda försiktigt med såsen. Lägg upp tagliatellen på ett serveringsfat och strö över rikligt med riven ost och dekorera med kvarvarande citronskal, riven eller skuren i julienne-remsor. Buon appetito! Smaklig måltid!Källa: Zeinas Kitchen. Läs mer:PastareceptVegetariska recept Följ oss på:FacebookInstagramPinterest

Sätt betyg på receptet

Betyg 4.2 / 5. Antal recensioner 14

Inget betyg än så länge

Fyra fantastiska recept !

Cannoli-med-apelsin-och-pistage

Cannoli med apelsin och pistage

Ett klassikt bakverk från Sicilien som friteras och fylls…

Läs recept

Funghi porcini alla crema

Funghi porcini alla crema

Gräddstuvad karljohanssvamp är ett lyxigt tillbehör som är…

Läs recept

Perlino Royale

En inte alltför stark drink där smaken av lime ger en…

Läs recept

Affogato-dränkt-gelato

Affogato – dränkt gelato

Här kombineras två av Italiens gastronomiska stoltheter;…

Läs recept