Pasta al limonePasta med gräddig citronsås
Pasta al limone – en snabblagad och mycket älskvärd pastarätt med få ingredienser och en härlig smak av citron och med mycket fräschör. En utmärkt pasta till sommaren. Lär dig laga pasta al limone enligt det italienska receptet. Dessutom är denna rätt vegetarisk! Läs ingredienserna nedan.

Ingredienser till Pasta al limone (ca. 4 personer):
- 4 portioner, ca 360 gram, valfri pasta, men helst färsk tagliatelle (finns ofta i kyldisken)
- 3 obesprutade citroner (behåll både citronsaften och rivet skal)
- ca ½ dl vispgrädde
- 50 g smör
- ca 1dl riven ost, t.ex. grana padano
- salt och peppar efter behag
Gör så här:
Koka pastan ”al dente”. Smält smöret i en stor panna och tillsätt det finrivna skalet av två citroner och låt det värmas en stund så att smakerna blandas. Tillsätt grädden och smaka av med salt. Värm såsen över låg värme och låt den inte koka.
Häll slutigen ner den färdiga pastan och blanda försiktigt med såsen. Lägg upp tagliatellen på ett serveringsfat och strö över rikligt med riven ost och dekorera med kvarvarande citronskal, riven eller skuren i julienne-remsor.
Buon appetito! Smaklig måltid!
Läs mer:
Pasta al limonePasta med gräddig citronsås
Pasta al limone – en snabblagad och mycket älskvärd pastarätt med få ingredienser och en härlig smak av citron och med mycket fräschör. En utmärkt pasta till sommaren. Lär dig laga pasta al limone enligt det italienska receptet. Dessutom är denna rätt vegetarisk! Läs ingredienserna nedan.

Ingredienser till Pasta al limone (ca. 4 personer):
- 4 portioner, ca 360 gram, valfri pasta, men helst färsk tagliatelle (finns ofta i kyldisken)
- 3 obesprutade citroner (behåll både citronsaften och rivet skal)
- ca ½ dl vispgrädde
- 50 g smör
- ca 1dl riven ost, t.ex. grana padano
- salt och peppar efter behag
Gör så här:
Koka pastan ”al dente”. Smält smöret i en stor panna och tillsätt det finrivna skalet av två citroner och låt det värmas en stund så att smakerna blandas. Tillsätt grädden och smaka av med salt. Värm såsen över låg värme och låt den inte koka.
Häll slutigen ner den färdiga pastan och blanda försiktigt med såsen. Lägg upp tagliatellen på ett serveringsfat och strö över rikligt med riven ost och dekorera med kvarvarande citronskal, riven eller skuren i julienne-remsor.
Buon appetito! Smaklig måltid!
Läs mer:
Fyra fantastiska recept !
Trote affogate
Skölj fisken, klappa den torr och krydda med salt och peppar. Panera med vetemjöl och skaka av onödigt mjöl.
Ravioli från Liguria
Häll ut mjölet på ett bakbord och gör en ”krater” i mitten där du knäcker äggen. För ihop mjölet och äggen försiktigt med fingrarna, och knåda sedan degen tills den är smidig.
Pesto Caprese Panini
En krispig italiensk macka med tomat, mozzarella och krämig pesto. Perfekt att ta med sig på picknick i vårsolen!
Spaghetti alla Gricia
Spaghetti alla gricia är en av de mest kända och älskade pastarätterna som förknippas med Rom. Ett enkelt recept baserat på bara tre ingredienser utöver







