Pasta al limonePasta med gräddig citronsås

Pasta al limone – en snabblagad och mycket älskvärd pastarätt med få ingredienser och en härlig smak av citron och med mycket fräschör. En utmärkt pasta till sommaren. Lär dig laga pasta al limone enligt det italienska receptet. Dessutom är denna rätt vegetarisk! Läs ingredienserna nedan.

 

 

Ingredienser till Pasta al limone (ca. 4 personer):

  • 4 portioner, ca 360 gram, valfri pasta, men helst färsk tagliatelle (finns ofta i kyldisken)
  • 3 obesprutade citroner (behåll både citronsaften och rivet skal)
  • ca ½ dl vispgrädde
  • 50 g smör
  • ca 1dl riven ost, t.ex. grana padano
  • salt och peppar efter behag

 

Gör så här:

Koka pastan ”al dente”. Smält smöret i en stor panna och tillsätt det finrivna skalet av två citroner och låt det värmas en stund så att smakerna blandas. Tillsätt grädden och smaka av med salt. Värm såsen över låg värme och låt den inte koka.

 

Häll slutigen ner den färdiga pastan och blanda försiktigt med såsen. Lägg upp tagliatellen på ett serveringsfat och strö över rikligt med riven ost och dekorera med kvarvarande citronskal, riven eller skuren i julienne-remsor.

 

Buon appetito! Smaklig måltid!

Källa: Zeinas Kitchen.

 

Läs mer:

Pastarecept

Vegetariska recept

Följ oss på:

 

Följ oss på:

 

Pasta al limonePasta med gräddig citronsås

Pasta al limone – en snabblagad och mycket älskvärd pastarätt med få ingredienser och en härlig smak av citron och med mycket fräschör. En utmärkt pasta till sommaren. Lär dig laga pasta al limone enligt det italienska receptet. Dessutom är denna rätt vegetarisk! Läs ingredienserna nedan.

 

 

Ingredienser till Pasta al limone (ca. 4 personer):

  • 4 portioner, ca 360 gram, valfri pasta, men helst färsk tagliatelle (finns ofta i kyldisken)
  • 3 obesprutade citroner (behåll både citronsaften och rivet skal)
  • ca ½ dl vispgrädde
  • 50 g smör
  • ca 1dl riven ost, t.ex. grana padano
  • salt och peppar efter behag

Gör så här:

Koka pastan ”al dente”. Smält smöret i en stor panna och tillsätt det finrivna skalet av två citroner och låt det värmas en stund så att smakerna blandas. Tillsätt grädden och smaka av med salt. Värm såsen över låg värme och låt den inte koka.

 

Häll slutigen ner den färdiga pastan och blanda försiktigt med såsen. Lägg upp tagliatellen på ett serveringsfat och strö över rikligt med riven ost och dekorera med kvarvarande citronskal, riven eller skuren i julienne-remsor.

 

Buon appetito! Smaklig måltid!

Källa: Zeinas Kitchen.

 

Läs mer:

Pastarecept

Vegetariska recept

Följ oss på:

 

Följ oss på:

 

Fyra fantastiska recept !

Pizza bianca med grönkål

Pizza bianca med grönkål

En vit pizza med gorgonzola, grönkål och pinjenötter. Ett perfekt tilltugg till ditt italienska julbord! Allt du behöver är...

Läs mer

Panforte

Panforte – italiensk nougatkaka

utsökt Italiensk nougatkaka med nötter, kanel och mörk choklad.

Läs mer

Insalata Estiva

Insalata Estiva

Dela tomaterna och lägg upp dem på ett fat. Ringla över en god olivolja och balsamvinäger efter smak. Låt dem stå och dra en stund ...

Läs mer

Spaghetti-alla-Sorrento

Spaghetti alla Sorrento

Spaghetti alla Sorrento. Koka spaghettin al dente. Dela tomaterna och osten i mindre bitar, och lägg i en serveringsskål. Häll över olivoljan, riv ner basilikabladen och krydda med salt och peppar. Häll den färdiga spaghetting i skålen och blanda väl. Klart att servera!

Läs mer