Pasta al limonePasta med gräddig citronsås

Pasta al limone – en snabblagad och mycket älskvärd pastarätt med få ingredienser och en härlig smak av citron och med mycket fräschör. En utmärkt pasta till sommaren. Lär dig laga pasta al limone enligt det italienska receptet. Dessutom är denna rätt vegetarisk! Läs ingredienserna nedan.

 

 

Ingredienser till Pasta al limone (ca. 4 personer):

  • 4 portioner, ca 360 gram, valfri pasta, men helst färsk tagliatelle (finns ofta i kyldisken)
  • 3 obesprutade citroner (behåll både citronsaften och rivet skal)
  • ca ½ dl vispgrädde
  • 50 g smör
  • ca 1dl riven ost, t.ex. grana padano
  • salt och peppar efter behag

 

Gör så här:

Koka pastan ”al dente”. Smält smöret i en stor panna och tillsätt det finrivna skalet av två citroner och låt det värmas en stund så att smakerna blandas. Tillsätt grädden och smaka av med salt. Värm såsen över låg värme och låt den inte koka.

 

Häll slutigen ner den färdiga pastan och blanda försiktigt med såsen. Lägg upp tagliatellen på ett serveringsfat och strö över rikligt med riven ost och dekorera med kvarvarande citronskal, riven eller skuren i julienne-remsor.

 

Buon appetito! Smaklig måltid!

Källa: Zeinas Kitchen.

 

Läs mer:

Pastarecept

Vegetariska recept

Följ oss på:

 

Följ oss på:

 

Pasta al limonePasta med gräddig citronsås

Pasta al limone – en snabblagad och mycket älskvärd pastarätt med få ingredienser och en härlig smak av citron och med mycket fräschör. En utmärkt pasta till sommaren. Lär dig laga pasta al limone enligt det italienska receptet. Dessutom är denna rätt vegetarisk! Läs ingredienserna nedan.

 

 

Ingredienser till Pasta al limone (ca. 4 personer):

  • 4 portioner, ca 360 gram, valfri pasta, men helst färsk tagliatelle (finns ofta i kyldisken)
  • 3 obesprutade citroner (behåll både citronsaften och rivet skal)
  • ca ½ dl vispgrädde
  • 50 g smör
  • ca 1dl riven ost, t.ex. grana padano
  • salt och peppar efter behag

Gör så här:

Koka pastan ”al dente”. Smält smöret i en stor panna och tillsätt det finrivna skalet av två citroner och låt det värmas en stund så att smakerna blandas. Tillsätt grädden och smaka av med salt. Värm såsen över låg värme och låt den inte koka.

 

Häll slutigen ner den färdiga pastan och blanda försiktigt med såsen. Lägg upp tagliatellen på ett serveringsfat och strö över rikligt med riven ost och dekorera med kvarvarande citronskal, riven eller skuren i julienne-remsor.

 

Buon appetito! Smaklig måltid!

Källa: Zeinas Kitchen.

 

Läs mer:

Pastarecept

Vegetariska recept

Följ oss på:

 

Följ oss på:

 

Fyra fantastiska recept !

Avenotto

Avenotto

Avenotto. Jag vet inte riktigt vad jag skall kalla denna rätt. Huvudråvaran är havre, som heter ”avena” på italienska. Jag hittade på ett eget italienskt namn till skapelsen:

Läs mer

Penne alla milanese

Penne alla milanese

En underbar och lättlagad pasta ”som i Milano” med fylliga smaker av salsiccia och saffran, och som på norditalienskt manér även ...

Läs mer

Spaghetti-allo-scoglio

Spaghetti allo scoglio

Skaldjurspastan Spaghetti allo scoglio är en av det det italienska kökets verkliga klassiker. Blåmusslor, vongole, scampi, bläckfisk, tomat...

Läs mer

Kanelpannacotta

Kanelpannacotta

Pannacotta är en klassisk dessert i det italienska köket. Kanelpannacotta är en härlig jul-variant med smak av kanel och färska bär.

Läs mer