Pasta al limonePasta med gräddig citronsås
Pasta al limone - en snabblagad och mycket älskvärd pastarätt med få ingredienser och en härlig smak av citron och med mycket fräschör. En utmärkt pasta till sommaren. Lär dig laga pasta al limone enligt det italienska receptet. Dessutom är denna rätt vegetarisk! Läs ingredienserna nedan.
Ingredienser till Pasta al limone (ca. 4 personer):
4 portioner, ca 360 gram, valfri pasta, men helst färsk tagliatelle (finns ofta i kyldisken) 3 obesprutade citroner (behåll både citronsaften och rivet skal) ca ½ dl vispgrädde 50 gr smör ca 1dl riven ost, t.ex. grana padano salt och peppar efter behag Gör så här:Koka pastan ”al dente”. Smält smöret i en stor panna och tillsätt det finrivna skalet av två citroner och låt det värmas en stund så att smakerna blandas. Tillsätt grädden och smaka av med salt. Värm såsen över låg värme och låt den inte koka. Häll slutigen ner den färdiga pastan och blanda försiktigt med såsen. Lägg upp tagliatellen på ett serveringsfat och strö över rikligt med riven ost och dekorera med kvarvarande citronskal, riven eller skuren i julienne-remsor. Buon appetito! Smaklig måltid!Källa: Zeinas Kitchen. Läs mer:PastareceptVegetariska recept Följ oss på:FacebookInstagramPinterest Sätt betyg på receptet
-
-
-
-
-
Betyg 4.3 / 5. Antal recensioner 12
Inget betyg än så länge
Sätt betyg på receptet
Betyg 4.3 / 5. Antal recensioner 12
Inget betyg än så länge
Fyra fantastiska recept !
Spaghetti alla Sorrento
Recept,Pasta,Vegetariskt,Sommar
Spaghetti alla Sorrento. Koka spaghettin al dente. Dela…
Filleto di Manzo gorgonzola e Noci
Mosa osten och blanda med smöret, smaka av med…
Spaghetti alle vongole
Recept,Vi Gillar,Pasta,Fisk/skaldjur
Börja med att förbereda musslorna. Sortera bort alla med…
Spaghetti alla puttanesca
Det finns många färgstarka historier om bakgrunden till den…