Vi gillar (sen)sommarens grillvin!

Du har säkert hört talas om, och druckit, Appassimento-vinerna från Veneto, men vad vet du om Governo? Det är Toscanas egen version av vin som delvis görs med torkade druvor.

 

Det fullständiga och korrekta namnet är Governo all’uso Toscano, och har använts sedan renässansen. Vinet får en andra jäsning med hjälp av 10–20 procent druvor som soltorkats. När de torkade druvorna tillsätts i slutskedet av den första jäsningen gör den höga andelen naturligt druvsocker att jästen får ny näring och sätter i gång att producera mängder med fylliga smaker.

 

Governo-metoden har visat sig särskilt lämplig för att ge Toscanas stora druva, sangiovese, en rundare kropp och mindre syra och ger viner som är fylliga, ofta sammetslena och fruktiga. Villa Puccini är ett fint exempel på stilen och är med sin robusta och generösa smak av körsbär, björnbär, vanilj, choklad och lakrits ett utmärkt val till sommarens grillkvällar.

 

Våra recept till din grillkväll:
Bistecca alla fiorentina
Agnello a Scottadito
Filleto di manzo gorgonzola e noci

 

Vintips:
Villa Puccini Governo

Följ oss på:

 

Följ oss på:

 

Vi gillar (sen)sommarens grillvin!

Du har säkert hört talas om, och druckit, Appassimento-vinerna från Veneto, men vad vet du om Governo? Det är Toscanas egen version av vin som delvis görs med torkade druvor.

 

Det fullständiga och korrekta namnet är Governo all’uso Toscano, och har använts sedan renässansen. Vinet får en andra jäsning med hjälp av 10–20 procent druvor som soltorkats. När de torkade druvorna tillsätts i slutskedet av den första jäsningen gör den höga andelen naturligt druvsocker att jästen får ny näring och sätter i gång att producera mängder med fylliga smaker.

Governo-metoden har visat sig särskilt lämplig för att ge Toscanas stora druva, sangiovese, en rundare kropp och mindre syra och ger viner som är fylliga, ofta sammetslena och fruktiga. Villa Puccini är ett fint exempel på stilen och är med sin robusta och generösa smak av körsbär, björnbär, vanilj, choklad och lakrits ett utmärkt val till sommarens grillkvällar.

 

Våra recept till din grillkväll:
Bistecca alla fiorentina
Agnello a Scottadito
Filleto di manzo gorgonzola e noci

 

Vintips:
Villa Puccini Governo

Följ oss på:

 

Följ oss på:

 

Fyra fantastiska recept !

Spaghetti-al-Pomodoro

Spaghetti al Pomodoro – äkta italiensk

Spaghetti al Pomodoro är en klassiker i det Italienska köket! En enkel, snabblagad och vegetarisk pastarätt som passar alla tillfällen.

Läs mer

Cannelloni con ricotta e spinaci

Cannelloni con ricotta e spinaci

Fyllda pastarör som gratineras med ost. I detta recept fyller vi dem med krämig ricotta och spenat.

Läs mer

Råbiff från Piemonte

Råbiff från Piemonte

Råbiff. Den här rätten som också kan kallas carne cruda piemontese är italienarnas svar på vår råbiff eller fransmännens steak tartare. En rätt som passar bra som förrätt eller vickning på nyårsafton.

Läs mer

Insalata di fave e pecorino

Insalata di fave e pecorino

Insalata. I Rom är det en tradition att äta nyskördade bondbönor, fave, tillsammans med bitar av Pecorino som en del av 1 maj-firandet! Här har vi utvecklat receptet till en god sallad som smakar fint i vårsolen tillsammans med ett glas lokalt friskt vitt vin som t.ex. en Frascati.

Läs mer