Penne con crema di zucca e gorgonzolaPenne med pumpakräm och gorgonzola

En härligt krämig och värmande pasta som passar under hösten. Lika enkel att laga som att gilla! Ingredienser:
  • 600 gr pumpa
  • 400 gr penne eller annan ”kort” pastasort
  • 200 gr mild Gorgonzola (eller 100 gr lagrad gorgonzola och 100 gr mascarpone)
  • 4 matskedar extra virgin olivolja
  • 2 msk riven lök
  • 3 – 4 dl varmt vatten
  • 4 msk riven Parmigiano Reggiano
  • Salt & peppar efter smak
  • Mjölk (endast vid behov)
 Gör så här:Gröp ur pumpaköttet och skär ner den i tärningar i ungefär storleken som en valnöt. Stek den snabbt i en panna med oljan och riven lök. Efter ca 2 - 3 minuters tillagning, tillsätt det varma vattnet och låt koka i ytterligare 5 minuter.Mixa pumpan med dess kokvatten till en slät och homogen kräm. Tillsätt gorgonzolan med pumpakrämen i en kastrull och låt smälta ner i krämen tills du får en sammetslen konsistens. Om den är för tjock, tillsätt lite mjölk.Koka pastan al dente och blanda med pumpkrämen. Smaka av med salt och peppar och rikligt med riven parmesanost. Klart att servera! pumpor Mer Halloween:Blanda orange drinkar till HalloweenBaka Pan dei mortiItalien firar sina helgon Följ oss på:FacebookInstagramPinterest

Sätt betyg på receptet

Betyg 4.8 / 5. Antal recensioner 4

Inget betyg än så länge

Penne con crema di zucca e gorgonzolaPenne med pumpakräm och gorgonzola

En härligt krämig och värmande pasta som passar under hösten. Lika enkel att laga som att gilla! Ingredienser:
  • 600 gr pumpa
  • 400 gr penne eller annan ”kort” pastasort
  • 200 gr mild Gorgonzola (eller 100 gr lagrad gorgonzola och 100 gr mascarpone)
  • 4 matskedar extra virgin olivolja
  • 2 msk riven lök
  • 3 – 4 dl varmt vatten
  • 4 msk riven Parmigiano Reggiano
  • Salt & peppar efter smak
  • Mjölk (endast vid behov)
 Gör så här:Gröp ur pumpaköttet och skär ner den i tärningar i ungefär storleken som en valnöt. Stek den snabbt i en panna med oljan och riven lök. Efter ca 2 - 3 minuters tillagning, tillsätt det varma vattnet och låt koka i ytterligare 5 minuter.Mixa pumpan med dess kokvatten till en slät och homogen kräm. Tillsätt gorgonzolan med pumpakrämen i en kastrull och låt smälta ner i krämen tills du får en sammetslen konsistens. Om den är för tjock, tillsätt lite mjölk.Koka pastan al dente och blanda med pumpkrämen. Smaka av med salt och peppar och rikligt med riven parmesanost. Klart att servera! pumpor Mer Halloween:Blanda orange drinkar till HalloweenBaka Pan dei mortiItalien firar sina helgon Följ oss på:FacebookInstagramPinterest

Sätt betyg på receptet

Betyg 4.8 / 5. Antal recensioner 4

Inget betyg än så länge

Fyra fantastiska recept !

Bucatini all’Amatriciana

Bucatini all’Amatriciana

Vissa pastarätter är så mycket mer än summan av sina…

Läs recept

Polenta e gorgonzola

Polenta e Gorgonzola

Polenta e Gorgonzola. Sätt ugnen på 200 grader. Blanda…

Läs recept

Agnello Arrosto

Agnello arrosto

Sätt ugnen på 225 grader. Bred ut det benfria köttstycket…

Läs recept

Ricciarelli

Ricciarelli

Det här kakreceptet är precis vad du behöver i din arsenal…

Läs recept