Penne con crema di zucca e gorgonzolaPenne med pumpakräm och gorgonzola
En härligt krämig och värmande pasta som passar under hösten. Lika enkel att laga som att gilla!
Ingredienser:
- 600 gr pumpa
- 400 gr penne eller annan ”kort” pastasort
- 200 gr mild Gorgonzola (eller 100 gr lagrad gorgonzola och 100 gr mascarpone)
- 4 matskedar extra virgin olivolja
- 2 msk riven lök
- 3 – 4 dl varmt vatten
- 4 msk riven Parmigiano Reggiano
- Salt & peppar efter smak
- Mjölk (endast vid behov)
Gör så här:
Gröp ur pumpaköttet och skär ner den i tärningar i ungefär storleken som en valnöt. Stek den snabbt i en panna med oljan och riven lök. Efter ca 2 – 3 minuters tillagning, tillsätt det varma vattnet och låt koka i ytterligare 5 minuter.
Mixa pumpan med dess kokvatten till en slät och homogen kräm. Tillsätt gorgonzolan med pumpakrämen i en kastrull och låt smälta ner i krämen tills du får en sammetslen konsistens. Om den är för tjock, tillsätt lite mjölk.
Koka pastan al dente och blanda med pumpkrämen. Smaka av med salt och peppar och rikligt med riven parmesanost. Klart att servera!
Mer Halloween:
Penne con crema di zucca e gorgonzolaPenne med pumpakräm och gorgonzola
En härligt krämig och värmande pasta som passar under hösten. Lika enkel att laga som att gilla!
Ingredienser:
- 600 gr pumpa
- 400 gr penne eller annan ”kort” pastasort
- 200 gr mild Gorgonzola (eller 100 gr lagrad gorgonzola och 100 gr mascarpone)
- 4 matskedar extra virgin olivolja
- 2 msk riven lök
- 3 – 4 dl varmt vatten
- 4 msk riven Parmigiano Reggiano
- Salt & peppar efter smak
- Mjölk (endast vid behov)
Gör så här:
Gröp ur pumpaköttet och skär ner den i tärningar i ungefär storleken som en valnöt. Stek den snabbt i en panna med oljan och riven lök. Efter ca 2 – 3 minuters tillagning, tillsätt det varma vattnet och låt koka i ytterligare 5 minuter.
Mixa pumpan med dess kokvatten till en slät och homogen kräm. Tillsätt gorgonzolan med pumpakrämen i en kastrull och låt smälta ner i krämen tills du får en sammetslen konsistens. Om den är för tjock, tillsätt lite mjölk.
Koka pastan al dente och blanda med pumpkrämen. Smaka av med salt och peppar och rikligt med riven parmesanost. Klart att servera!
Mer Halloween:
Fyra fantastiska recept !
Insalata golosa con noci e mele
Insalata golosa con noci e mele. Nötter och äpplen: en klassisk kombination för en lätt, välsmakande och snabblagad sallad!
Spaghetti Arrabbiata al forno – Peter Nordin
Pasta,Peter Nordin,Vegetariskt
Här ett annorlunda sätt att öka smak och konsistens till denna klassiska spaghetti. På slutet fördelas spaghettin i fyra förseglade ...
Tiramisú med pepparkakor och rom
Tiramisu är en klassisk dessert från Treviso i Veneto. I detta recept adderar vi pepparkakor och rom för att få smaken av jul!
Tiramisù – klassisk italiensk
Tiramisù är en klassiker inom den italienska kokkonsten, men den berömda desserten har faktiskt inte mer än knappt 50 år på nacken. Tiramisùn kom till världen, då en liten pojke blev sjuk och inte ville äta, inte ens den söta desserten zabaglione