Penne con crema di zucca e gorgonzolaPenne med pumpakräm och gorgonzola
En härligt krämig och värmande pasta som passar under hösten. Lika enkel att laga som att gilla! Ingredienser:
600 gr pumpa 400 gr penne eller annan ”kort” pastasort 200 gr mild Gorgonzola (eller 100 gr lagrad gorgonzola och 100 gr mascarpone) 4 matskedar extra virgin olivolja 2 msk riven lök 3 – 4 dl varmt vatten 4 msk riven Parmigiano Reggiano Salt & peppar efter smak Mjölk (endast vid behov) Gör så här:Gröp ur pumpaköttet och skär ner den i tärningar i ungefär storleken som en valnöt. Stek den snabbt i en panna med oljan och riven lök. Efter ca 2 - 3 minuters tillagning, tillsätt det varma vattnet och låt koka i ytterligare 5 minuter.Mixa pumpan med dess kokvatten till en slät och homogen kräm. Tillsätt gorgonzolan med pumpakrämen i en kastrull och låt smälta ner i krämen tills du får en sammetslen konsistens. Om den är för tjock, tillsätt lite mjölk.Koka pastan al dente och blanda med pumpkrämen. Smaka av med salt och peppar och rikligt med riven parmesanost. Klart att servera!
Mer Halloween:Blanda orange drinkar till HalloweenBaka Pan dei mortiItalien firar sina helgon Följ oss på:FacebookInstagramPinterest Sätt betyg på receptet
-
-
-
-
-
Betyg 4.8 / 5. Antal recensioner 4
Inget betyg än så länge
Sätt betyg på receptet
Betyg 4.8 / 5. Antal recensioner 4
Inget betyg än så länge
Luna di Mezzanotte Barbera d’Alba Superiore 2019
I trakterna av staden Alba i Piemonte hittar vi mycket av…
Penne con crema di zucca e gorgonzolaPenne med pumpakräm och gorgonzola
En härligt krämig och värmande pasta som passar under hösten. Lika enkel att laga som att gilla! Ingredienser:
600 gr pumpa 400 gr penne eller annan ”kort” pastasort 200 gr mild Gorgonzola (eller 100 gr lagrad gorgonzola och 100 gr mascarpone) 4 matskedar extra virgin olivolja 2 msk riven lök 3 – 4 dl varmt vatten 4 msk riven Parmigiano Reggiano Salt & peppar efter smak Mjölk (endast vid behov) Gör så här:Gröp ur pumpaköttet och skär ner den i tärningar i ungefär storleken som en valnöt. Stek den snabbt i en panna med oljan och riven lök. Efter ca 2 - 3 minuters tillagning, tillsätt det varma vattnet och låt koka i ytterligare 5 minuter.Mixa pumpan med dess kokvatten till en slät och homogen kräm. Tillsätt gorgonzolan med pumpakrämen i en kastrull och låt smälta ner i krämen tills du får en sammetslen konsistens. Om den är för tjock, tillsätt lite mjölk.Koka pastan al dente och blanda med pumpkrämen. Smaka av med salt och peppar och rikligt med riven parmesanost. Klart att servera!
Mer Halloween:Blanda orange drinkar till HalloweenBaka Pan dei mortiItalien firar sina helgon Följ oss på:FacebookInstagramPinterest Sätt betyg på receptet
-
-
-
-
-
Betyg 4.8 / 5. Antal recensioner 4
Inget betyg än så länge
Sätt betyg på receptet
Betyg 4.8 / 5. Antal recensioner 4
Inget betyg än så länge
Fyra fantastiska recept !
Spaghetti al cacio e pepe
Spaghetti al cacio e pepe - koka pastan al dente i rikligt…
Din egen pizzasås
Vill du göra din egen tomatsås till pizzan? Det är mycket…
Varm bruschetta med burrata och tomat
Bruschetta är en enkel maträtt från centrala Italien som…
Affogato – dränkt gelato
Här kombineras två av Italiens gastronomiska stoltheter;…