Penne con crema di zucca e gorgonzolaPenne med pumpakräm och gorgonzola

En härligt krämig och värmande pasta som passar under hösten. Lika enkel att laga som att gilla! Ingredienser:
  • 600 gr pumpa
  • 400 gr penne eller annan ”kort” pastasort
  • 200 gr mild Gorgonzola (eller 100 gr lagrad gorgonzola och 100 gr mascarpone)
  • 4 matskedar extra virgin olivolja
  • 2 msk riven lök
  • 3 – 4 dl varmt vatten
  • 4 msk riven Parmigiano Reggiano
  • Salt & peppar efter smak
  • Mjölk (endast vid behov)
 Gör så här:Gröp ur pumpaköttet och skär ner den i tärningar i ungefär storleken som en valnöt. Stek den snabbt i en panna med oljan och riven lök. Efter ca 2 - 3 minuters tillagning, tillsätt det varma vattnet och låt koka i ytterligare 5 minuter.Mixa pumpan med dess kokvatten till en slät och homogen kräm. Tillsätt gorgonzolan med pumpakrämen i en kastrull och låt smälta ner i krämen tills du får en sammetslen konsistens. Om den är för tjock, tillsätt lite mjölk.Koka pastan al dente och blanda med pumpkrämen. Smaka av med salt och peppar och rikligt med riven parmesanost. Klart att servera! pumpor Mer Halloween:Blanda orange drinkar till HalloweenBaka Pan dei mortiItalien firar sina helgon Följ oss på:FacebookInstagramPinterest

Sätt betyg på receptet

Betyg 4.8 / 5. Antal recensioner 4

Inget betyg än så länge

Penne con crema di zucca e gorgonzolaPenne med pumpakräm och gorgonzola

En härligt krämig och värmande pasta som passar under hösten. Lika enkel att laga som att gilla! Ingredienser:
  • 600 gr pumpa
  • 400 gr penne eller annan ”kort” pastasort
  • 200 gr mild Gorgonzola (eller 100 gr lagrad gorgonzola och 100 gr mascarpone)
  • 4 matskedar extra virgin olivolja
  • 2 msk riven lök
  • 3 – 4 dl varmt vatten
  • 4 msk riven Parmigiano Reggiano
  • Salt & peppar efter smak
  • Mjölk (endast vid behov)
 Gör så här:Gröp ur pumpaköttet och skär ner den i tärningar i ungefär storleken som en valnöt. Stek den snabbt i en panna med oljan och riven lök. Efter ca 2 - 3 minuters tillagning, tillsätt det varma vattnet och låt koka i ytterligare 5 minuter.Mixa pumpan med dess kokvatten till en slät och homogen kräm. Tillsätt gorgonzolan med pumpakrämen i en kastrull och låt smälta ner i krämen tills du får en sammetslen konsistens. Om den är för tjock, tillsätt lite mjölk.Koka pastan al dente och blanda med pumpkrämen. Smaka av med salt och peppar och rikligt med riven parmesanost. Klart att servera! pumpor Mer Halloween:Blanda orange drinkar till HalloweenBaka Pan dei mortiItalien firar sina helgon Följ oss på:FacebookInstagramPinterest

Sätt betyg på receptet

Betyg 4.8 / 5. Antal recensioner 4

Inget betyg än så länge

Fyra fantastiska recept !

Spaghetti al cacio e pepe

Spaghetti al cacio e pepe - koka pastan al dente i rikligt…

Läs recept

din egen pizzasås

Din egen pizzasås

Vill du göra din egen tomatsås till pizzan? Det är mycket…

Läs recept

Varm Bruschetta med burrata

Varm bruschetta med burrata och tomat

Bruschetta är en enkel maträtt från centrala Italien som…

Läs recept

Affogato-dränkt-gelato

Affogato – dränkt gelato

Här kombineras två av Italiens gastronomiska stoltheter;…

Läs recept