Vinet är gjort med den ovanliga, men historiska, Governo-metoden. Först gör man ett ”vanligt” sangiovese-vin och i slutet på denna jäsning tillsätter man colorino-druvor som fått torka direkt på rankan och tappat ca 30% druvjuice. De torkade druvorna, som har lite russinkaraktär och en hög sockernivå, startar en andra jäsning, vilket ger vinet mer fyllighet och längd. Vinet lagras sedan en tid på ekfat innan buteljering.

Ett mustigt och kryddigt rött vin med solmogna mörka körsbär, choklad, kryddnejlika och russin. Smaken är koncentrerad och har en lång fruktsöt och balanserad avslutning. Serveras vid 16-18°C till grillade rätter av lamm- eller nötkött, vildsvinssalami och andra charkuterier men även till lagrade hårdostar.

Artikelnummer: 72526
Pris: 99 kronor
Alkohol: 14%

la-bestia-governoLa Bestia Governo all’uso Toscano 2020 Vinet är gjort med den ovanliga, men historiska, Governo-metoden. Först gör man ett ”vanligt” sangiovese-vin och i slutet på denna jäsning tillsätter man colorino-druvor som fått torka direkt på rankan och tappat ca 30% druvjuice. De torkade druvorna, som har lite russinkaraktär och en hög sockernivå, startar en andra jäsning, vilket ger vinet mer fyllighet och längd. Vinet lagras sedan en tid på ekfat innan buteljering. Ett mustigt och kryddigt rött vin med solmogna mörka körsbär, choklad, kryddnejlika och russin. Smaken är koncentrerad och har en lång fruktsöt och balanserad avslutning. Serveras vid 16-18°C till grillade rätter av lamm- eller nötkött, vildsvinssalami och andra charkuterier men även till lagrade hårdostar. Artikelnummer: 72526Pris: 99 kronorAlkohol: 14%

Gå till Systembolaget

Vinet är gjort med den ovanliga, men historiska, Governo-metoden. Först gör man ett ”vanligt” sangiovese-vin och i slutet på denna jäsning tillsätter man colorino-druvor som fått torka direkt på rankan och tappat ca 30% druvjuice. De torkade druvorna, som har lite russinkaraktär och en hög sockernivå, startar en andra jäsning, vilket ger vinet mer fyllighet och längd. Vinet lagras sedan en tid på ekfat innan buteljering.

Ett mustigt och kryddigt rött vin med solmogna mörka körsbär, choklad, kryddnejlika och russin. Smaken är koncentrerad och har en lång fruktsöt och balanserad avslutning. Serveras vid 16-18°C till grillade rätter av lamm- eller nötkött, vildsvinssalami och andra charkuterier men även till lagrade hårdostar.

Artikelnummer: 72526
Pris: 99 kronor
Alkohol: 14%

Gå till Systembolaget

Rätter att avnjuta med vinet:

Tortellini con panna, prosciutto e piselli

Tortellini con panna, prosciutto e piselli

Är en enkel och smakfull rätt på tortellini med grädde, skina och ärtor. Du behöver endast ...

Läs mer

Bucatini-all-Amatriciana

Bucatini all’Amatriciana

Vissa pastarätter är så mycket mer än summan av sina ingredienser. Bucatini all’Amatriciana är kanske det yttersta beviset på det ...

Läs mer

Penne-alla-boscaiola

Penne alla boscaiola

En härlig pastarätt där skogens och höstens smaker får stå i centrum och skapa en rik och värmande helhet i sällskap med äggpasta, rökt...

Läs mer

Rätter att avnjuta med vinet:

Spaghetti alla Gricia
Spaghetti alla Gricia

Spaghetti alla gricia är en av de mest…

Gnocchi-med-salsiccia-och-salvia
Gnocchi med salsiccia och salvia

Ett otroligt gott och enkelt recept…

Polpette al sugo
Polpette al sugo

De här italienska köttbullarna med…

Involtini Nordini – di vitello
Involtini Nordini – di vitello

På något vis hänger allt samman här i…