Saffransbiscotti

Biscotti är en klassisk italiensk skorpa med mandel. I detta recept tillsätter vi saffran. Dessa enkla, söta och knapriga skorpor passar perfekt till glöggen eller kaffet! Ingredienser till Saffransbiscotti:
  • 150 g mandel
  • 75 g smör
  • 3 dl strösocker
  • 3 st ägg
  • 1 pkt saffran (0,5 g)
  • 7 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 2 tsk vaniljsocker
 Gör så här:Sätt ugnen på 175°.Rör smör, socker och saffran poröst. Rör sedan ner ett ägg i taget.Blanda samman vetemjöl, bakpulver, vaniljsocker och grovhackad mandel och rör ner det i smeten.Ta upp degen på mjölad bänk och rulla den till två längder som är lika långa som en plåt.Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Baka längderna i nedre delen av ugnen i ca 30 min. Ta ut plåten. Sänk värmen till 100°C.Låt längderna svalna lite och skär dem sedan i långa, sneda bitar. Lägg tillbaka skorporna på plåten med snittytan uppåt och torka dem i ugnen i ca 30 min eller tills de är torra. Källa: Arla Fler julrecept:Pasta con zafferano e limoneRisotto MilaneseGlassfylld panettone Besök vår julsida:Fira en italiensk jul Följ oss på:FacebookInstagramPinterest [ratemypost]

Saffransbiscotti

Biscotti är en klassisk italiensk skorpa med mandel. I detta recept tillsätter vi saffran. Dessa enkla, söta och knapriga skorpor passar perfekt till glöggen eller kaffet!

 

Ingredienser till Saffransbiscotti:

  • 150 g mandel
  • 75 g smör
  • 3 dl strösocker
  • 3 st ägg
  • 1 pkt saffran (0,5 g)
  • 7 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 2 tsk vaniljsocker

Gör så här:

Sätt ugnen på 175°. Rör smör, socker och saffran poröst. Rör sedan ner ett ägg i taget. Blanda samman vetemjöl, bakpulver, vaniljsocker och grovhackad mandel och rör ner det i smeten. Ta upp degen på mjölad bänk och rulla den till två längder som är lika långa som en plåt. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Baka längderna i nedre delen av ugnen i ca 30 min. Ta ut plåten. Sänk värmen till 100°C. Låt längderna svalna lite och skär dem sedan i långa, sneda bitar. Lägg tillbaka skorporna på plåten med snittytan uppåt och torka dem i ugnen i ca 30 min eller tills de är torra.

 

Källa: Arla

 

Fler julrecept:

Pasta con zafferano e limone

Risotto Milanese

Glassfylld panettone

 

Följ oss på:

Facebook

Instagram

Pinterest

 

[ratemypost]

Mer italiensk jul !

glassfylld-panettone

Glassfylld panettone

Ingen riktig jul utan panettone. Så är det faktiskt om du…

Läs mer

Italiensk ”twist” på julbordet

Italiensk ”twist” på julbordet

Förnya ditt julbord och låt det få en italiensk ”twist” med…

Läs mer

Kanelpannacotta

Kanelpannacotta

Pannacotta är en klassisk dessert i det italienska köket.…

Läs mer

Panforte

Panforte – italiensk nougatkaka

Panforte är en Italiensk nougat med nötter, kanel och mörk…

Läs mer