Saffransbiscotti
Biscotti är en klassisk italiensk skorpa med mandel. I detta recept tillsätter vi saffran. Dessa enkla, söta och knapriga skorpor passar perfekt till glöggen eller kaffet! Ingredienser till Saffransbiscotti:
150 g mandel 75 g smör 3 dl strösocker 3 st ägg 1 pkt saffran (0,5 g) 7 dl vetemjöl 1 tsk bakpulver 2 tsk vaniljsocker Gör så här:Sätt ugnen på 175°.Rör smör, socker och saffran poröst. Rör sedan ner ett ägg i taget.Blanda samman vetemjöl, bakpulver, vaniljsocker och grovhackad mandel och rör ner det i smeten.Ta upp degen på mjölad bänk och rulla den till två längder som är lika långa som en plåt.Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Baka längderna i nedre delen av ugnen i ca 30 min. Ta ut plåten. Sänk värmen till 100°C.Låt längderna svalna lite och skär dem sedan i långa, sneda bitar. Lägg tillbaka skorporna på plåten med snittytan uppåt och torka dem i ugnen i ca 30 min eller tills de är torra. Källa: Arla Fler julrecept:Pasta con zafferano e limoneRisotto MilaneseGlassfylld panettone Besök vår julsida:Fira en italiensk jul Följ oss på:FacebookInstagramPinterest Sätt betyg på receptet
-
-
-
-
-
Betyg 4.7 / 5. Antal recensioner 10
Inget betyg än så länge
Sätt betyg på receptet
Betyg 4.7 / 5. Antal recensioner 10
Inget betyg än så länge
Saffransbiscotti
Biscotti är en klassisk italiensk skorpa med mandel. I detta recept tillsätter vi saffran. Dessa enkla, söta och knapriga skorpor passar perfekt till glöggen eller kaffet! Ingredienser till Saffransbiscotti:
150 g mandel 75 g smör 3 dl strösocker 3 st ägg 1 pkt saffran (0,5 g) 7 dl vetemjöl 1 tsk bakpulver 2 tsk vaniljsocker Gör så här:Sätt ugnen på 175°.Rör smör, socker och saffran poröst. Rör sedan ner ett ägg i taget.Blanda samman vetemjöl, bakpulver, vaniljsocker och grovhackad mandel och rör ner det i smeten.Ta upp degen på mjölad bänk och rulla den till två längder som är lika långa som en plåt.Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Baka längderna i nedre delen av ugnen i ca 30 min. Ta ut plåten. Sänk värmen till 100°C.Låt längderna svalna lite och skär dem sedan i långa, sneda bitar. Lägg tillbaka skorporna på plåten med snittytan uppåt och torka dem i ugnen i ca 30 min eller tills de är torra. Källa: Arla Fler julrecept:Pasta con zafferano e limoneRisotto MilaneseGlassfylld panettone Besök vår julsida:Fira en italiensk jul Följ oss på:FacebookInstagramPinterest Sätt betyg på receptet
-
-
-
-
-
Betyg 4.7 / 5. Antal recensioner 10
Inget betyg än så länge
Sätt betyg på receptet
Betyg 4.7 / 5. Antal recensioner 10
Inget betyg än så länge
Mer italiensk jul !
Villa Cardea Drink med kanel
Recept,Italienskt Julbord,Drinkar
Behöver du inspiration till en juldrink? Sätt guldkant på…
Kanelpannacotta
Recept,Desserter,Italienskt Julbord
Pannacotta är en klassisk dessert i det italienska köket.…
Panettone med apelsin
Recept,Desserter,Italienskt Julbord
Panettone är en italiensk julkaka som äts på kvällen…
Glassfylld panettone
Recept,Desserter,Italienskt Julbord,Lena Martoglio Bomler
Glassfylld panettone: Ta lite av inneållet, platta ut och…