Saffransbiscotti

Biscotti är en klassisk italiensk skorpa med mandel. I detta recept tillsätter vi saffran. Dessa enkla, söta och knapriga skorpor passar perfekt till glöggen eller kaffet! Ingredienser till Saffransbiscotti:
  • 150 g mandel
  • 75 g smör
  • 3 dl strösocker
  • 3 st ägg
  • 1 pkt saffran (0,5 g)
  • 7 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 2 tsk vaniljsocker
 Gör så här:Sätt ugnen på 175°.Rör smör, socker och saffran poröst. Rör sedan ner ett ägg i taget.Blanda samman vetemjöl, bakpulver, vaniljsocker och grovhackad mandel och rör ner det i smeten.Ta upp degen på mjölad bänk och rulla den till två längder som är lika långa som en plåt.Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Baka längderna i nedre delen av ugnen i ca 30 min. Ta ut plåten. Sänk värmen till 100°C.Låt längderna svalna lite och skär dem sedan i långa, sneda bitar. Lägg tillbaka skorporna på plåten med snittytan uppåt och torka dem i ugnen i ca 30 min eller tills de är torra. Källa: Arla Fler julrecept:Pasta con zafferano e limoneRisotto MilaneseGlassfylld panettone Besök vår julsida:Fira en italiensk jul Följ oss på:FacebookInstagramPinterest 

Sätt betyg på receptet

Betyg 4.7 / 5. Antal recensioner 10

Inget betyg än så länge

Saffransbiscotti

Biscotti är en klassisk italiensk skorpa med mandel. I detta recept tillsätter vi saffran. Dessa enkla, söta och knapriga skorpor passar perfekt till glöggen eller kaffet! Ingredienser till Saffransbiscotti:
  • 150 g mandel
  • 75 g smör
  • 3 dl strösocker
  • 3 st ägg
  • 1 pkt saffran (0,5 g)
  • 7 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 2 tsk vaniljsocker
 Gör så här:Sätt ugnen på 175°.Rör smör, socker och saffran poröst. Rör sedan ner ett ägg i taget.Blanda samman vetemjöl, bakpulver, vaniljsocker och grovhackad mandel och rör ner det i smeten.Ta upp degen på mjölad bänk och rulla den till två längder som är lika långa som en plåt.Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Baka längderna i nedre delen av ugnen i ca 30 min. Ta ut plåten. Sänk värmen till 100°C.Låt längderna svalna lite och skär dem sedan i långa, sneda bitar. Lägg tillbaka skorporna på plåten med snittytan uppåt och torka dem i ugnen i ca 30 min eller tills de är torra. Källa: Arla Fler julrecept:Pasta con zafferano e limoneRisotto MilaneseGlassfylld panettone Besök vår julsida:Fira en italiensk jul Följ oss på:FacebookInstagramPinterest 

Sätt betyg på receptet

Betyg 4.7 / 5. Antal recensioner 10

Inget betyg än så länge

Mer italiensk jul !

Villa Cardea Drink med kanel

Behöver du inspiration till en juldrink? Sätt guldkant på…

Läs recept

Kanelpannacotta

Kanelpannacotta

Pannacotta är en klassisk dessert i det italienska köket.…

Läs recept

panettone med apelsin

Panettone med apelsin

Panettone är en italiensk julkaka som äts på kvällen…

Läs recept

glassfylld panettone

Glassfylld panettone

Glassfylld panettone: Ta lite av inneållet, platta ut och…

Läs recept