Saffransbiscotti

Biscotti är en klassisk italiensk skorpa med mandel. I detta recept tillsätter vi saffran. Dessa enkla, söta och knapriga skorpor passar perfekt till glöggen eller kaffet!

 

Ingredienser till Saffransbiscotti:

  • 150 g mandel
  • 75 g smör
  • 3 dl strösocker
  • 3 st ägg
  • 1 pkt saffran (0,5 g)
  • 7 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 2 tsk vaniljsocker

 

Gör så här:

Sätt ugnen på 175°.

Rör smör, socker och saffran poröst. Rör sedan ner ett ägg i taget.

Blanda samman vetemjöl, bakpulver, vaniljsocker och grovhackad mandel och rör ner det i smeten.

Ta upp degen på mjölad bänk och rulla den till två längder som är lika långa som en plåt.

Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Baka längderna i nedre delen av ugnen i ca 30 min. Ta ut plåten. Sänk värmen till 100°C.

Låt längderna svalna lite och skär dem sedan i långa, sneda bitar. Lägg tillbaka skorporna på plåten med snittytan uppåt och torka dem i ugnen i ca 30 min eller tills de är torra.

 

Källa: Arla

 

Fler julrecept:

Pasta con zafferano e limone

Risotto Milanese

Glassfylld panettone

Följ oss på:

 

Följ oss på:

 

Saffransbiscotti

Biscotti är en klassisk italiensk skorpa med mandel. I detta recept tillsätter vi saffran. Dessa enkla, söta och knapriga skorpor passar perfekt till glöggen eller kaffet!

 

Ingredienser till Saffransbiscotti:

  • 150 g mandel
  • 75 g smör
  • 3 dl strösocker
  • 3 st ägg
  • 1 pkt saffran (0,5 g)
  • 7 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 2 tsk vaniljsocker

Gör så här:

Sätt ugnen på 175°. Rör smör, socker och saffran poröst. Rör sedan ner ett ägg i taget. Blanda samman vetemjöl, bakpulver, vaniljsocker och grovhackad mandel och rör ner det i smeten. Ta upp degen på mjölad bänk och rulla den till två längder som är lika långa som en plåt. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Baka längderna i nedre delen av ugnen i ca 30 min. Ta ut plåten. Sänk värmen till 100°C. Låt längderna svalna lite och skär dem sedan i långa, sneda bitar. Lägg tillbaka skorporna på plåten med snittytan uppåt och torka dem i ugnen i ca 30 min eller tills de är torra.

 

Källa: Arla

 

Fler julrecept:

Pasta con zafferano e limone

Risotto Milanese

Glassfylld panettone

Följ oss på:

 

Följ oss på:

 

Mer italiensk jul !

Risotto alla Milanese

Risotto alla Milanese

En smakrik risotto med saffran från Milano. Serveras…

Read More

Amaretto Sour

Amaretto Sour

En söt drink som görs med den italienska mandellikören…

Read More

Italiensk ”twist” på julbordet

Italiensk ”twist” på julbordet

Förnya ditt julbord och låt det få en italiensk ”twist” med…

Read More

Panforte

Panforte – italiensk nougatkaka

utsökt Italiensk nougatkaka med nötter, kanel och mörk…

Read More