Saffransbiscotti
Biscotti är en klassisk italiensk skorpa med mandel. I detta recept tillsätter vi saffran. Dessa enkla, söta och knapriga skorpor passar perfekt till glöggen eller kaffet! Ingredienser till Saffransbiscotti:
150 g mandel 75 g smör 3 dl strösocker 3 st ägg 1 pkt saffran (0,5 g) 7 dl vetemjöl 1 tsk bakpulver 2 tsk vaniljsocker Gör så här:Sätt ugnen på 175°.Rör smör, socker och saffran poröst. Rör sedan ner ett ägg i taget.Blanda samman vetemjöl, bakpulver, vaniljsocker och grovhackad mandel och rör ner det i smeten.Ta upp degen på mjölad bänk och rulla den till två längder som är lika långa som en plåt.Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Baka längderna i nedre delen av ugnen i ca 30 min. Ta ut plåten. Sänk värmen till 100°C.Låt längderna svalna lite och skär dem sedan i långa, sneda bitar. Lägg tillbaka skorporna på plåten med snittytan uppåt och torka dem i ugnen i ca 30 min eller tills de är torra. Källa: Arla Fler julrecept:Pasta con zafferano e limoneRisotto MilaneseGlassfylld panettone Besök vår julsida:Fira en italiensk jul Följ oss på:FacebookInstagramPinterest Sätt betyg på receptet
-
-
-
-
-
Betyg 4.7 / 5. Antal recensioner 11
Inget betyg än så länge
Sätt betyg på receptet
Betyg 4.7 / 5. Antal recensioner 11
Inget betyg än så länge
Saffransbiscotti
Biscotti är en klassisk italiensk skorpa med mandel. I detta recept tillsätter vi saffran. Dessa enkla, söta och knapriga skorpor passar perfekt till glöggen eller kaffet!
Ingredienser till Saffransbiscotti:
- 150 g mandel
- 75 g smör
- 3 dl strösocker
- 3 st ägg
- 1 pkt saffran (0,5 g)
- 7 dl vetemjöl
- 1 tsk bakpulver
- 2 tsk vaniljsocker
Gör så här:
Sätt ugnen på 175°. Rör smör, socker och saffran poröst. Rör sedan ner ett ägg i taget. Blanda samman vetemjöl, bakpulver, vaniljsocker och grovhackad mandel och rör ner det i smeten. Ta upp degen på mjölad bänk och rulla den till två längder som är lika långa som en plåt. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Baka längderna i nedre delen av ugnen i ca 30 min. Ta ut plåten. Sänk värmen till 100°C. Låt längderna svalna lite och skär dem sedan i långa, sneda bitar. Lägg tillbaka skorporna på plåten med snittytan uppåt och torka dem i ugnen i ca 30 min eller tills de är torra.
Källa: Arla
Fler julrecept:
Följ oss på:
Sätt betyg på receptet Betyg 4.7 / 5. Antal recensioner 11 Inget betyg än så länge
Mer italiensk jul !
Risotto Milanese
Recept,Italiensk julmat,Peter Nordin,Risotto
Smält den hackade oxmärgen med 20 g av smöret på svag värme…
Vin brulé (Hemmagjord italiensk glögg)
Recept,Italiensk julmat,Drinkar
Gör din hemmagjorda italienska glögg, vin brulé. Blanda…
Tiramisú med pepparkakor och rom
Recept,Desserter,Italiensk julmat
Tiramisu är en klassisk dessert från Treviso i Veneto. I…
Kanelpannacotta
Recept,Desserter,Italiensk julmat
Pannacotta är en klassisk dessert i det italienska köket.…