Saffransbiscotti

Biscotti är en klassisk italiensk skorpa med mandel. I detta recept tillsätter vi saffran. Dessa enkla, söta och knapriga skorpor passar perfekt till glöggen eller kaffet! Ingredienser till Saffransbiscotti:
  • 150 g mandel
  • 75 g smör
  • 3 dl strösocker
  • 3 st ägg
  • 1 pkt saffran (0,5 g)
  • 7 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 2 tsk vaniljsocker
 Gör så här:Sätt ugnen på 175°.Rör smör, socker och saffran poröst. Rör sedan ner ett ägg i taget.Blanda samman vetemjöl, bakpulver, vaniljsocker och grovhackad mandel och rör ner det i smeten.Ta upp degen på mjölad bänk och rulla den till två längder som är lika långa som en plåt.Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Baka längderna i nedre delen av ugnen i ca 30 min. Ta ut plåten. Sänk värmen till 100°C.Låt längderna svalna lite och skär dem sedan i långa, sneda bitar. Lägg tillbaka skorporna på plåten med snittytan uppåt och torka dem i ugnen i ca 30 min eller tills de är torra. Källa: Arla Fler julrecept:Pasta con zafferano e limoneRisotto MilaneseGlassfylld panettone Besök vår julsida:Fira en italiensk jul Följ oss på:FacebookInstagramPinterest 

Sätt betyg på receptet

Betyg 4.7 / 5. Antal recensioner 10

Inget betyg än så länge

Saffransbiscotti

Biscotti är en klassisk italiensk skorpa med mandel. I detta recept tillsätter vi saffran. Dessa enkla, söta och knapriga skorpor passar perfekt till glöggen eller kaffet! Ingredienser till Saffransbiscotti:
  • 150 g mandel
  • 75 g smör
  • 3 dl strösocker
  • 3 st ägg
  • 1 pkt saffran (0,5 g)
  • 7 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 2 tsk vaniljsocker
 Gör så här:Sätt ugnen på 175°.Rör smör, socker och saffran poröst. Rör sedan ner ett ägg i taget.Blanda samman vetemjöl, bakpulver, vaniljsocker och grovhackad mandel och rör ner det i smeten.Ta upp degen på mjölad bänk och rulla den till två längder som är lika långa som en plåt.Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Baka längderna i nedre delen av ugnen i ca 30 min. Ta ut plåten. Sänk värmen till 100°C.Låt längderna svalna lite och skär dem sedan i långa, sneda bitar. Lägg tillbaka skorporna på plåten med snittytan uppåt och torka dem i ugnen i ca 30 min eller tills de är torra. Källa: Arla Fler julrecept:Pasta con zafferano e limoneRisotto MilaneseGlassfylld panettone Besök vår julsida:Fira en italiensk jul Följ oss på:FacebookInstagramPinterest 

Sätt betyg på receptet

Betyg 4.7 / 5. Antal recensioner 10

Inget betyg än så länge

Mer italiensk jul !

glassfylld panettone

Glassfylld panettone

Glassfylld panettone: Ta lite av inneållet, platta ut och…

Läs recept

Kanelpannacotta

Kanelpannacotta

Pannacotta är en klassisk dessert i det italienska köket.…

Läs recept

Vin Brulé (Hemmagjord italiensk glögg)

Vin brulé (Hemmagjord italiensk glögg)

Gör din hemmagjorda italienska glögg, vin brulé. Blanda…

Läs recept

Gelato allo zafferano

Ett klassikt bakverk från Sicilien som friteras och fylls…

Läs recept