Fyra goda viner runt hundralappen
Blommig, mycket söt, pärlande smak med inslag av päron, fläder, vit persika, litchi, honung och mandarin. Serveras vid 6-8°C till frukt- eller bärdesserter eller som sällskapsdryck.
Rätter att laga till:
Mousse al cioccolato e amaretto
Baci di Dama
Fruktig, nyanserad smak med inslag av fat, mörka körsbär, örter, plommon, choklad, salvia och blåbär. Serveras vid 16-18°C till rätter av lamm- och nötkött.
Rätter att laga till:
Cannelloni con ricotta e spinaci
Pasta al forno alla tranese
Mezzacorona Pinot Grigio Riserva
Mycket fruktig smak med inslag av fat, gula päron, galiamelon, kryddor, mandel, apelsinskal och vanilj. Serveras vid 8-10°C till vegetariskt eller till rätter av fisk eller kyckling.
Rätter att laga till:
Bucatini alle olive verdi
Insalata pomodori e stracciatella
Fruktig, ungdomlig smak med inslag av päron, honungsmelon och mandarin. Serveras vid 8-10°C som aperitif eller sällskapsdryck, eller till lättare rätter av fisk och skaldjur, eller till sallader.
Rätter att laga till:
Arancini di Riso e Ricotta
Focaccia Barese
Fyra goda viner runt hundralappen
Blommig, mycket söt, pärlande smak med inslag av päron, fläder, vit persika, litchi, honung och mandarin. Serveras vid 6-8°C till frukt- eller bärdesserter eller som sällskapsdryck.
Rätter att laga till:
Mousse al cioccolato e amaretto
Baci di Dama
Fruktig, nyanserad smak med inslag av fat, mörka körsbär, örter, plommon, choklad, salvia och blåbär. Serveras vid 16-18°C till rätter av lamm- och nötkött.
Rätter att laga till:
Cannelloni con ricotta e spinaci
Pasta al forno alla tranese
Mezzacorona Pinot Grigio Riserva
Mycket fruktig smak med inslag av fat, gula päron, galiamelon, kryddor, mandel, apelsinskal och vanilj. Serveras vid 8-10°C till vegetariskt eller till rätter av fisk eller kyckling.
Rätter att laga till:
Bucatini alle olive verdi
Insalata pomodori e stracciatella
Fruktig, ungdomlig smak med inslag av päron, honungsmelon och mandarin. Serveras vid 8-10°C som aperitif eller sällskapsdryck, eller till lättare rätter av fisk och skaldjur, eller till sallader.
Rätter att laga till:
Arancini di Riso e Ricotta
Focaccia Barese
Fyra fantastiska recept !
Gnocchi med salsiccia och salvia
Ett otroligt gott och enkelt recept från Italien. Sältan från salsiccian, syran från citronen och sötman från tomaterna gör detta recept komplett!
Varm bruschetta med burrata och tomat
Vegetariskt,Förrätter / Antipasti
Bruschetta är en enkel maträtt från centrala Italien som vanligen serveras som antipasto. Detta är en varm variant som passar perfekt som...
Din egen pizzasås
Vill du göra din egen tomatsås till pizzan? Det är mycket lättare än du tror! Bara tre ingredienser; tomater, salt, olivolja och du behöver inte ens sätta på spisen.
Fusilli con pesto invernale
Uttrycksfull och välsmakande - så kan man definiera den här pastan med en rik mer vintrig variant av pesto baserad på soltorkade tomater...