Bucatini alle olive verdiBucatini med gröna oliver

Älskar du oliver så är det här pastan för dig! I receptet får de salta oliverna sällskap av syrlig citrus och en härlig kick av vitlök. Avsluta med riven nötig parmesanost och kvällen är räddad.

 

Ingredienser:

  • 4 portioner Bucatini alt. spaghetti
  • 2 msk smör
  • 2 msk Extra Virgin olivolja
  • Ca 3 dl gröna oliver, urkärnade och halverade
  • 4 vitlöksklyftor, krossade
  • Skal och saft av 1 citron
  • Hackad färsk persilja & basilika
  • Rostade pinjenötter
  • Riven parmesan till servering
  • Salta och nymalen peppar efter smak

 

Gör så här:

Koka pastan 1-2 minuter kortare än anvisningarna på förpackningen. Häll av, spara ½ kopp varmt pastavatten.

Hetta upp smör och olja i en stor stekpanna på medelvärme. Tillsätt oliverna och vitlöken och stek i ca 4-5 minuter tills de mjuknat. Ta av från värmen, lyft ur vitlöken, och rör ner citronskal och saft.

Ställ tillbaka stekpannan på medelvärme och tillsätt pastan och det sparade pastavattnet. Sjud under omrörning tills såsen tjocknar, cirka 1-2 minuter. Tillsätt persilja och pinjenötter och smaka av med salt och peppar. Lägg upp i skålar och servera med riven parmesan.

 

Följ oss på:

 

Följ oss på:

 

Bucatini alle olive verdi

Bucatini med gröna oliver

Älskar du oliver så är det här pastan för dig! I receptet får de salta oliverna sällskap av syrlig citrus och en härlig kick av vitlök. Avsluta med riven nötig parmesanost och kvällen är räddad.

Ingredienser:

  • 4 portioner Bucatini alt. spaghetti
  • 2 msk smör
  • 2 msk Extra Virgin olivolja
  • Ca 3 dl gröna oliver, urkärnade och halverade
  • 4 vitlöksklyftor, krossade
  • Skal och saft av 1 citron
  • Hackad färsk persilja & basilika
  • Rostade pinjenötter
  • Riven parmesan till servering
  • Salta och nymalen peppar efter smak

Gör så här:

Koka pastan 1-2 minuter kortare än anvisningarna på förpackningen. Häll av, spara ½ kopp varmt pastavatten.

Hetta upp smör och olja i en stor stekpanna på medelvärme. Tillsätt oliverna och vitlöken och stek i ca 4-5 minuter tills de mjuknat. Ta av från värmen, lyft ur vitlöken, och rör ner citronskal och saft.

Ställ tillbaka stekpannan på medelvärme och tillsätt pastan och det sparade pastavattnet. Sjud under omrörning tills såsen tjocknar, cirka 1-2 minuter. Tillsätt persilja och pinjenötter och smaka av med salt och peppar. Lägg upp i skålar och servera med riven parmesan.

Följ oss på:

 

Följ oss på:

 

Fyra fantastiska recept !

Fettuccine Alfredo

Fettuccine Alfredo

Enkel, krämig och utsökt pastarätt från italien. Detta är Peter Nordins recept på rätten.

Läs mer

Olivsnacks-med-parmesan

Olivsnacks med parmesan

Ett härligt tilltugg med fin sälta från både oliver och parmesanost. Passar fint som snacks vid aperitivon! Du behöver: oliver...

Läs mer

Penne alla milanese

Penne alla milanese

En underbar och lättlagad pasta ”som i Milano” med fylliga smaker av salsiccia och saffran, och som på norditalienskt manér även ...

Läs mer

Crostini-med-Taleggio-och-paron

Crostini med Taleggio och päron

Underbar vegetarisk antipasi med taleggio, salvia, päron och tryffelhonung. Crostini Rolls Royce av Peter Nordin.

Läs mer