Bucatini alle olive verdiBucatini med gröna oliver

Älskar du oliver så är det här pastan för dig! Ett enkelt recept som värmer en ruggig vardagskväll i oktober. I receptet får de salta oliverna sällskap av syrlig citrus och en härlig kick av vitlök. Avsluta med riven nötig parmesanost och kvällen är räddad.

 

Ingredienser:

  • 4 portioner Bucatini alt. spaghetti
  • 2 msk smör
  • 2 msk Extra Virgin olivolja
  • Ca 3 dl gröna oliver, urkärnade och halverade
  • 4 vitlöksklyftor, krossade
  • Skal och saft av 1 citron
  • Hackad färsk persilja & basilika
  • Rostade pinjenötter
  • Riven parmesan till servering
  • Salta och nymalen peppar efter smak

 

Gör så här:

Koka pastan 1-2 minuter kortare än anvisningarna på förpackningen. Häll av, spara ½ kopp varmt pastavatten.

Hetta upp smör och olja i en stor stekpanna på medelvärme. Tillsätt oliverna och vitlöken och stek i ca 4-5 minuter tills de mjuknat. Ta av från värmen, lyft ur vitlöken, och rör ner citronskal och saft.

Ställ tillbaka stekpannan på medelvärme och tillsätt pastan och det sparade pastavattnet. Sjud under omrörning tills såsen tjocknar, cirka 1-2 minuter. Tillsätt persilja och pinjenötter och smaka av med salt och peppar. Lägg upp i skålar och servera med riven parmesan.

 

Bucatini alle olive verdiBucatini med gröna oliver

Älskar du oliver så är det här pastan för dig! Ett enkelt recept som värmer en ruggig vardagskväll i oktober. I receptet får de salta oliverna sällskap av syrlig citrus och en härlig kick av vitlök. Avsluta med riven nötig parmesanost och kvällen är räddad.

 

Ingredienser:

  • 4 portioner Bucatini alt. spaghetti
  • 2 msk smör
  • 2 msk Extra Virgin olivolja
  • Ca 3 dl gröna oliver, urkärnade och halverade
  • 4 vitlöksklyftor, krossade
  • Skal och saft av 1 citron
  • Hackad färsk persilja & basilika
  • Rostade pinjenötter
  • Riven parmesan till servering
  • Salta och nymalen peppar efter smak

 

Gör så här:

Koka pastan 1-2 minuter kortare än anvisningarna på förpackningen. Häll av, spara ½ kopp varmt pastavatten.

Hetta upp smör och olja i en stor stekpanna på medelvärme. Tillsätt oliverna och vitlöken och stek i ca 4-5 minuter tills de mjuknat. Ta av från värmen, lyft ur vitlöken, och rör ner citronskal och saft.

Ställ tillbaka stekpannan på medelvärme och tillsätt pastan och det sparade pastavattnet. Sjud under omrörning tills såsen tjocknar, cirka 1-2 minuter. Tillsätt persilja och pinjenötter och smaka av med salt och peppar. Lägg upp i skålar och servera med riven parmesan.

Fyra fantastiska recept !

Arancini di riso e ricotta

Risbollar – Arancini di riso e ricotta

Risbollar. Arancini di riso e ricotta: Koka riset i 7 ½ dl…

Läs recept

Secreto – Grillad spädgris

Låt köttet stå framme i rumstemperatur 5 – 10 minuter innan…

Läs recept

Tortellini con panna, prosciutto e peselli

Tortellini con panna, prosciutto e piselli

Tortellini con panna prosciutto e peselli - bryn löken i…

Läs recept

Cipolle Ripieni

Cipolle ripieni – lökar fyllda med kött

Lökar fyllda med kött. Sätt ugnen på 200 grader. Koka…

Läs recept