Bucatini alle olive verdiBucatini med gröna oliver

Älskar du oliver så är det här pastan för dig! Ett enkelt recept som värmer en ruggig vardagskväll i oktober. I receptet får de salta oliverna sällskap av syrlig citrus och en härlig kick av vitlök. Avsluta med riven nötig parmesanost och kvällen är räddad.

 

Ingredienser:

  • 4 portioner Bucatini alt. spaghetti
  • 2 msk smör
  • 2 msk Extra Virgin olivolja
  • Ca 3 dl gröna oliver, urkärnade och halverade
  • 4 vitlöksklyftor, krossade
  • Skal och saft av 1 citron
  • Hackad färsk persilja & basilika
  • Rostade pinjenötter
  • Riven parmesan till servering
  • Salta och nymalen peppar efter smak

 

Gör så här:

Koka pastan 1-2 minuter kortare än anvisningarna på förpackningen. Häll av, spara ½ kopp varmt pastavatten.

 

Hetta upp smör och olja i en stor stekpanna på medelvärme. Tillsätt oliverna och vitlöken och stek i ca 4-5 minuter tills de mjuknat. Ta av från värmen, lyft ur vitlöken, och rör ner citronskal och saft.

 

Ställ tillbaka stekpannan på medelvärme och tillsätt pastan och det sparade pastavattnet. Sjud under omrörning tills såsen tjocknar, cirka 1-2 minuter. Tillsätt persilja och pinjenötter och smaka av med salt och peppar. Lägg upp i skålar och servera med riven parmesan.

Bucatini alle olive verdiBucatini med gröna oliver

Älskar du oliver så är det här pastan för dig! Ett enkelt recept som värmer en ruggig vardagskväll i oktober. I receptet får de salta oliverna sällskap av syrlig citrus och en härlig kick av vitlök. Avsluta med riven nötig parmesanost och kvällen är räddad.

 

Ingredienser:

  • 4 portioner Bucatini alt. spaghetti
  • 2 msk smör
  • 2 msk Extra Virgin olivolja
  • Ca 3 dl gröna oliver, urkärnade och halverade
  • 4 vitlöksklyftor, krossade
  • Skal och saft av 1 citron
  • Hackad färsk persilja & basilika
  • Rostade pinjenötter
  • Riven parmesan till servering
  • Salta och nymalen peppar efter smak

 

Gör så här:

Koka pastan 1-2 minuter kortare än anvisningarna på förpackningen. Häll av, spara ½ kopp varmt pastavatten.

 

Hetta upp smör och olja i en stor stekpanna på medelvärme. Tillsätt oliverna och vitlöken och stek i ca 4-5 minuter tills de mjuknat. Ta av från värmen, lyft ur vitlöken, och rör ner citronskal och saft.

 

Ställ tillbaka stekpannan på medelvärme och tillsätt pastan och det sparade pastavattnet. Sjud under omrörning tills såsen tjocknar, cirka 1-2 minuter. Tillsätt persilja och pinjenötter och smaka av med salt och peppar. Lägg upp i skålar och servera med riven parmesan.

Fyra fantastiska recept !

Vin Brulé (Hemmagjord italiensk glögg)

Vin brulé (Hemmagjord italiensk glögg)

Gör din hemmagjorda italienska glögg, vin brulé. Blanda…

Läs recept

Antico risotto sabauda recept

Antico Risotto Sabaudo

Smält smöret i en kastrull, tillsätt löken och stek i ca 5…

Läs recept

Spaghetti allo scoglio

Skaldjurspastan Spaghetti allo scoglio är en av det det…

Läs recept

negroni-sbagliato

Negroni Sbagliato

En bubbligare och lättare variant på en av Italiens mest…

Läs recept