Bucatini alle olive verdiBucatini med gröna oliver

Älskar du oliver så är det här pastan för dig! I receptet får de salta oliverna sällskap av syrlig citrus och en härlig kick av vitlök. Avsluta med riven nötig parmesanost och kvällen är räddad.

 

Ingredienser:

  • 4 portioner Bucatini alt. spaghetti
  • 2 msk smör
  • 2 msk Extra Virgin olivolja
  • Ca 3 dl gröna oliver, urkärnade och halverade
  • 4 vitlöksklyftor, krossade
  • Skal och saft av 1 citron
  • Hackad färsk persilja & basilika
  • Rostade pinjenötter
  • Riven parmesan till servering
  • Salta och nymalen peppar efter smak

 

Gör så här:

Koka pastan 1-2 minuter kortare än anvisningarna på förpackningen. Häll av, spara ½ kopp varmt pastavatten.

Hetta upp smör och olja i en stor stekpanna på medelvärme. Tillsätt oliverna och vitlöken och stek i ca 4-5 minuter tills de mjuknat. Ta av från värmen, lyft ur vitlöken, och rör ner citronskal och saft.

Ställ tillbaka stekpannan på medelvärme och tillsätt pastan och det sparade pastavattnet. Sjud under omrörning tills såsen tjocknar, cirka 1-2 minuter. Tillsätt persilja och pinjenötter och smaka av med salt och peppar. Lägg upp i skålar och servera med riven parmesan.

 

Följ oss på:

 

Följ oss på:

 

Bucatini alle olive verdi

Bucatini med gröna oliver

Älskar du oliver så är det här pastan för dig! I receptet får de salta oliverna sällskap av syrlig citrus och en härlig kick av vitlök. Avsluta med riven nötig parmesanost och kvällen är räddad.

Ingredienser:

  • 4 portioner Bucatini alt. spaghetti
  • 2 msk smör
  • 2 msk Extra Virgin olivolja
  • Ca 3 dl gröna oliver, urkärnade och halverade
  • 4 vitlöksklyftor, krossade
  • Skal och saft av 1 citron
  • Hackad färsk persilja & basilika
  • Rostade pinjenötter
  • Riven parmesan till servering
  • Salta och nymalen peppar efter smak

Gör så här:

Koka pastan 1-2 minuter kortare än anvisningarna på förpackningen. Häll av, spara ½ kopp varmt pastavatten.

Hetta upp smör och olja i en stor stekpanna på medelvärme. Tillsätt oliverna och vitlöken och stek i ca 4-5 minuter tills de mjuknat. Ta av från värmen, lyft ur vitlöken, och rör ner citronskal och saft.

Ställ tillbaka stekpannan på medelvärme och tillsätt pastan och det sparade pastavattnet. Sjud under omrörning tills såsen tjocknar, cirka 1-2 minuter. Tillsätt persilja och pinjenötter och smaka av med salt och peppar. Lägg upp i skålar och servera med riven parmesan.

Följ oss på:

 

Följ oss på:

 

Fyra fantastiska recept !

Pasta e fagioli

Pasta e fagioli

Pasta e fagioli - soppa med pasta och bönor. Lägg de avrunna bönorna, fläsket och grönsakerna i en kastrull. Häll i vatten..

Läs mer

Stracotto

Stracotto betyder egentligen överkokt, vilket stämmer då denna gryta skall koka länge.

Läs mer

Pannacotta-al-caramello

Pannacotta al caramello

En lättlagad och syndigt god dessert! Visste du att panna cotta bokstavligen betyder kokt grädde på italienska? Allt du behöver är ...

Läs mer

Fläskkotletter med apelsin och marsala

Fläskkotletter med apelsin och marsala

Costolette di Maiale all’arancia - Klappa kotletterna torra. Hetta upp olivoljan i en stor stekpanna på medelvärme. Läs mer på godaitalien.se

Läs mer