Bucatini alle olive verdi

Bucatini alle olive verdiBucatini med gröna oliver

Älskar du oliver så är det här pastan för dig! I receptet får de salta oliverna sällskap av syrlig citrus och en härlig kick av vitlök. Avsluta med riven nötig parmesanost och kvällen är räddad.

 

Ingredienser:

  • 4 portioner Bucatini alt. spaghetti
  • 2 msk smör
  • 2 msk Extra Virgin olivolja
  • Ca 3 dl gröna oliver, urkärnade och halverade
  • 4 vitlöksklyftor, krossade
  • Skal och saft av 1 citron
  • Hackad färsk persilja & basilika
  • Rostade pinjenötter
  • Riven parmesan till servering
  • Salta och nymalen peppar efter smak

 

Gör så här:

Koka pastan 1-2 minuter kortare än anvisningarna på förpackningen. Häll av, spara ½ kopp varmt pastavatten.

Hetta upp smör och olja i en stor stekpanna på medelvärme. Tillsätt oliverna och vitlöken och stek i ca 4-5 minuter tills de mjuknat. Ta av från värmen, lyft ur vitlöken, och rör ner citronskal och saft.

Ställ tillbaka stekpannan på medelvärme och tillsätt pastan och det sparade pastavattnet. Sjud under omrörning tills såsen tjocknar, cirka 1-2 minuter. Tillsätt persilja och pinjenötter och smaka av med salt och peppar. Lägg upp i skålar och servera med riven parmesan.

 

Följ oss på:

 

Följ oss på:

 

Bucatini alle olive verdi

Bucatini med gröna oliver

Älskar du oliver så är det här pastan för dig! I receptet får de salta oliverna sällskap av syrlig citrus och en härlig kick av vitlök. Avsluta med riven nötig parmesanost och kvällen är räddad.

Ingredienser:

  • 4 portioner Bucatini alt. spaghetti
  • 2 msk smör
  • 2 msk Extra Virgin olivolja
  • Ca 3 dl gröna oliver, urkärnade och halverade
  • 4 vitlöksklyftor, krossade
  • Skal och saft av 1 citron
  • Hackad färsk persilja & basilika
  • Rostade pinjenötter
  • Riven parmesan till servering
  • Salta och nymalen peppar efter smak

Gör så här:

Koka pastan 1-2 minuter kortare än anvisningarna på förpackningen. Häll av, spara ½ kopp varmt pastavatten.

Hetta upp smör och olja i en stor stekpanna på medelvärme. Tillsätt oliverna och vitlöken och stek i ca 4-5 minuter tills de mjuknat. Ta av från värmen, lyft ur vitlöken, och rör ner citronskal och saft.

Ställ tillbaka stekpannan på medelvärme och tillsätt pastan och det sparade pastavattnet. Sjud under omrörning tills såsen tjocknar, cirka 1-2 minuter. Tillsätt persilja och pinjenötter och smaka av med salt och peppar. Lägg upp i skålar och servera med riven parmesan.

Följ oss på:

 

Följ oss på:

 

Fyra fantastiska recept !

Bruschetta con tapenade italiana

Bruschetta con tapenade italiana

Ett utsökt pålägg med alla de bästa smakerna från Italien i en och samma tugga!

Läs mer

Porchetta al forno

Porchetta al forno

Krispig på utsidan och saftig på insidan med en ljuvlig arom av härliga örtkryddor.

Läs mer

Insalata di ceci estive

Insalata di ceci estive

Insalata di ceci estive. En lätt och snabblagad rätt som kan användas på flera sätt; förrätt, lätt lunch eller ett tillbehör till en grillad..

Läs mer

Lasagne con burrata e asparagi

Lasagne con burrata e asparagi

Lasagne con burrata e asparagi är en skön och grön variant av lasagne där burratan bidrar med sin härliga krämiget.

Läs mer

E-post: info@godaitalien.se  |  Birger Jarlsgatan 55  |  111 45 Stockholm
Telefon: 08 – 411 32 70  |  E-post: info@godaitalien.se  |  BirgerJarlsgatan 55  |  111 45 Stockholm