Salsa Ruffino av Peter Nordin
Recept av: Peter Nordin Här följer en enkel men god italiensk sås som passar fint på ett svenskt julbord. Inte minst är det en hit på skinkmackan! Ingredienser:
8 msk gammalt surdegsbröd utan kanter i fina tärningar 5 matskedar hackad persilja 4 hårdkokta äggulor, grovt hackade 1- 2 msk mjuk vit vinäger 4 msk hackad kapris 8 italienska ansjovisfiléer fint hackade 1-2 msk dijonsenap eller grovkorning fransk senap ½ - 1 dl extra virgin olivolja salt och peppar Gör så här:Lägg brödtärningarna i lite kallt vatten i 2 minuter. Krama ur all vätska och hacka fint och lägg i en skål. Blanda övriga ingredienser med brödet. Mixa med en matsked och smaka av med salt och peppar. Detta är en enkel och utmärkt sås. Fler recept av Peter Nordin:RagúTiramisúTorta Caprese Följ oss på:FacebookInstagramPinterest
Luna di Mezzanotte Barbera d’Alba Superiore 2019
I trakterna av staden Alba i Piemonte hittar vi mycket av…
Salsa Ruffino av Peter Nordin
Recept av: Peter Nordin Här följer en enkel men god italiensk sås som passar fint på ett svenskt julbord. Inte minst är det en hit på skinkmackan! Ingredienser:
8 msk gammalt surdegsbröd utan kanter i fina tärningar 5 matskedar hackad persilja 4 hårdkokta äggulor, grovt hackade 1- 2 msk mjuk vit vinäger 4 msk hackad kapris 8 italienska ansjovisfiléer fint hackade 1-2 msk dijonsenap eller grovkorning fransk senap ½ - 1 dl extra virgin olivolja salt och peppar
Gör så här:
Lägg brödtärningarna i lite kallt vatten i 2 minuter.
Krama ur all vätska och hacka fint och lägg i en skål.
Blanda övriga ingredienser med brödet.
Mixa med en matsked och smaka av med salt och peppar. Detta är en enkel och utmärkt sås.
Fyra fantastiska recept !
Cacio e Pepe av Peter Nordin
Recept,Pasta,Vegetariskt,Peter Nordin
Cacio e Pepe, ett recept av Peter Nordin - den kända kocken…
Tagliata di Manzo
Salta och peppra köttet. Stek eller grilla köttet till…
Involtini Nordini – di vitello
Reportage,Recept,Kalvkött,Peter Nordin
På något vis hänger allt samman här i Italien, men det tar…