Salsa Ruffino av Peter Nordin
Recept av: Peter Nordin
Här följer en enkel men god italiensk sås som passar fint på ett svenskt julbord. Inte minst är det en hit på skinkmackan!
Ingredienser:
- 8 msk gammalt surdegsbröd utan kanter i fina tärningar
- 5 matskedar hackad persilja
- 4 hårdkokta äggulor, grovt hackade
- 1- 2 msk mjuk vit vinäger
- 4 msk hackad kapris
- 8 italienska ansjovisfiléer fint hackade
- 1-2 msk dijonsenap eller grovkorning fransk senap
- ½ – 1 dl extra virgin olivolja
- salt och peppar
Gör så här:
Lägg brödtärningarna i lite kallt vatten i 2 minuter.
Krama ur all vätska och hacka fint och lägg i en skål.
Blanda övriga ingredienser med brödet.
Mixa med en matsked och smaka av med salt och peppar. Detta är en enkel och utmärkt sås.
Fler recept av Peter Nordin:
Ragú
Tiramisú
Torta Caprese
Salsa Ruffino av Peter Nordin
Recept av: Peter Nordin
Här följer en enkel men god italiensk sås som passar fint på ett svenskt julbord. Inte minst är det en hit på skinkmackan!
Ingredienser:
- 8 msk gammalt surdegsbröd utan kanter i fina tärningar
- 5 matskedar hackad persilja
- 4 hårdkokta äggulor, grovt hackade
- 1- 2 msk mjuk vit vinäger
- 4 msk hackad kapris
- 8 italienska ansjovisfiléer fint hackade
- 1-2 msk dijonsenap eller grovkorning fransk senap
- ½ – 1 dl extra virgin olivolja
- salt och peppar
Gör så här:
Lägg brödtärningarna i lite kallt vatten i 2 minuter.
Krama ur all vätska och hacka fint och lägg i en skål.
Blanda övriga ingredienser med brödet.
Mixa med en matsked och smaka av med salt och peppar. Detta är en enkel och utmärkt sås.
Fler recept av Peter Nordin:
Ragú
Tiramisú
Torta Caprese
Fyra fantastiska recept !
Gelato Con Limoncello e Menta
Fördela glassen i sex skålar. Ringla över ca 2 msk Limoncello över varje portion glass. Strö över rivet citronskal och hackad mynta och ...
Torta stracciatella
En saftig sockerkaka med bitar av choklad som bara smälter i munnen!
Mozzarella med fikon och prosciutto
Rosta pinjenötterna i en het torr panna och låt svalna. Putsa fikonen och dela varje fikon i fyra delar. Skär eller ”riv” mozzarellan i mindre bitar.