Pan dei mortiEn klassisk och mycket lättlagad kaka som traditionellt serveras under allhelgonahelgen.

Ingredienser Pan dei morti:
  • 125 gr vetemjöl
  • 125 gr Amaretti-skorpor
  • 125 gr Savoiardi-kex
  • 125 gr socker
  • 25 gr kakaopulver
  • 50 ml Vin Santo (kan uteslutas)
  • 2 äggvitor
  • 50 gr torkade fikon, hackade i mindre bitar
  • 50 gr russin
  • 65 gr mandlar
  • 25 gr kanderad apelsin och/eller citron
  • 1 - 2 tsk kanel
  • 1 nypa muskotnöt
  • 3 tsk bakpulver
  • Florsocker
 Gör så här: Sätt ungen på 180° Finhacka mandel, Savoiardi och Amaretti och tillsätt sedan de torkade fikonen, socker, kakao, muskotnöt, kanel och mjöl och blanda väl. Tillsätt russin, kanderad frukt, vin santo och äggvita till resten av ingredienserna och knåda tills du fått en fast och homogen blandning. Tillsätt till sist bakpulvret och blanda det med resten av ingredienserna. Forma små bollar av degen och platta till dem till en oval form. Lägg kakorna på en plåt med bakplåtspapper och grädda i ca 20 minuter. Låt dem svalna helt och pudra dem sedan med florsocker. Njut av Pan dei morti! Italien firar sina helgon  Mer Halloween:Blanda orange drinkar till HalloweenLaga pasta med pumpaItalien firar sina helgon Följ oss på:FacebookInstagramPinterest

Pan dei mortiEn klassisk och mycket lättlagad kaka som traditionellt serveras under allhelgonahelgen.

Ingredienser Pan dei morti:
  • 125 gr vetemjöl
  • 125 gr Amaretti-skorpor
  • 125 gr Savoiardi-kex
  • 125 gr socker
  • 25 gr kakaopulver
  • 50 ml Vin Santo (kan uteslutas)
  • 2 äggvitor
  • 50 gr torkade fikon, hackade i mindre bitar
  • 50 gr russin
  • 65 gr mandlar
  • 25 gr kanderad apelsin och/eller citron
  • 1 - 2 tsk kanel
  • 1 nypa muskotnöt
  • 3 tsk bakpulver
  • Florsocker

Gör så här: Sätt ungen på 180° Finhacka mandel, Savoiardi och Amaretti och tillsätt sedan de torkade fikonen, socker, kakao, muskotnöt, kanel och mjöl och blanda väl. Tillsätt russin, kanderad frukt, vin santo och äggvita till resten av ingredienserna och knåda tills du fått en fast och homogen blandning. Tillsätt till sist bakpulvret och blanda det med resten av ingredienserna. Forma små bollar av degen och platta till dem till en oval form. Lägg kakorna på en plåt med bakplåtspapper och grädda i ca 20 minuter. Låt dem svalna helt och pudra dem sedan med florsocker. Njut av Pan dei morti! Italien firar sina helgon  Mer Halloween:Blanda orange drinkar till HalloweenLaga pasta med pumpaItalien firar sina helgon Följ oss på:FacebookInstagramPinterest

Fler italienska desserter !

Salame Di Cioccolato

Chokladsalami är en enkel och smarrig efterrätt gjord på…

Läs recept

Torta-Alle-Fragole-Di-Nonna

Torta Alle Fragole Di Nonna

Ingenting markerar väl starten på sommaren så mycket som…

Läs recept

Cantucci-Toscani

Cantucci Toscani

Cantucci (Cantuccini), även kända som "Biscotti di Prato",…

Läs recept

Panforte

Panforte – italiensk nougatkaka

Panforte är en Italiensk nougat med nötter, kanel och mörk…

Läs recept