Pan dei morti

Pan dei mortiEn klassisk och mycket lättlagad kaka som traditionellt serveras under allhelgonahelgen.

Ingredienser Pan dei morti:
  • 125 g vetemjöl
  • 125 g Amaretti-skorpor
  • 125 g Savoiardi-kex
  • 125 g socker
  • 25 g kakaopulver
  • 50 ml Vin Santo (kan uteslutas)
  • 2 äggvitor
  • 50 g torkade fikon, hackade i mindre bitar
  • 50 g russin
  • 65 g mandlar
  • 25 g kanderad apelsin och/eller citron
  • 1 - 2 tsk kanel
  • 1 nypa muskotnöt
  • 3 tsk bakpulver
  • Florsocker
 Gör så här: Sätt ungen på 180° Finhacka mandel, Savoiardi och Amaretti och tillsätt sedan de torkade fikonen, socker, kakao, muskotnöt, kanel och mjöl och blanda väl. Tillsätt russin, kanderad frukt, vin santo och äggvita till resten av ingredienserna och knåda tills du fått en fast och homogen blandning. Tillsätt till sist bakpulvret och blanda det med resten av ingredienserna. Forma små bollar av degen och platta till dem till en oval form. Lägg kakorna på en plåt med bakplåtspapper och grädda i ca 20 minuter. Låt dem svalna helt och pudra dem sedan med florsocker. Njut av Pan dei morti! Italien firar sina helgon  Mer Halloween:Blanda orange drinkar till HalloweenLaga pasta med pumpaItalien firar sina helgon

Följ oss på:

 

Följ oss på:

 

Pan dei morti

En klassisk och mycket lättlagad kaka som traditionellt serveras under allhelgonahelgen.

Ingredienser Pan dei morti:

  • 125 g vetemjöl
  • 125 g Amaretti-skorpor
  • 125 g Savoiardi-kex
  • 125 g socker
  • 25 g kakaopulver
  • 50 ml Vin Santo (kan uteslutas)
  • 2 äggvitor
  • 50 g torkade fikon, hackade i mindre bitar
  • 50 g russin
  • 65 g mandlar
  • 25 g kanderad apelsin och/eller citron
  • 1 - 2 tsk kanel
  • 1 nypa muskotnöt
  • 3 tsk bakpulver
  • Florsocker

Gör så här:

Sätt ungen på 180°

Finhacka mandel, Savoiardi och Amaretti och tillsätt sedan de torkade fikonen, socker, kakao, muskotnöt, kanel och mjöl och blanda väl.

Tillsätt russin, kanderad frukt, vin santo och äggvita till resten av ingredienserna och knåda tills du fått en fast och homogen blandning.

Tillsätt till sist bakpulvret och blanda det med resten av ingredienserna. Forma små bollar av degen och platta till dem till en oval form.

Lägg kakorna på en plåt med bakplåtspapper och grädda i ca 20 minuter. Låt dem svalna helt och pudra dem sedan med florsocker. Njut av Pan dei morti!

Italien firar sina helgon

Mer Halloween:

Blanda orange drinkar till Halloween

Laga pasta med pumpa

Italien firar sina helgon

Följ oss på:

 

Följ oss på:

 

Fler italienska desserter !

Frutta fresca con mascarpone e limoncello

Söta frukter med en mascarponekräm och limoncello.

Läs mer

Panforte

Panforte – italiensk nougatkaka

utsökt Italiensk nougatkaka med nötter, kanel och mörk choklad.

Läs mer

Affogato-drankt-gelato

Affogato – dränkt gelato

Här kombineras två av Italiens gastronomiska stoltheter; gelaton och espresson, där den första ”dränks” i den andra – affogato betyder just ...

Läs mer

Limoncellosorbet

Limoncellosorbet

En fräschare avslutning på en måltid får du leta efter! Det blir lite extra snyggt om man serverar sorbeten i citronskalen.

Läs mer

E-post: info@godaitalien.se  |  Birger Jarlsgatan 55  |  111 45 Stockholm
Telefon: 08 – 411 32 70  |  E-post: info@godaitalien.se  |  BirgerJarlsgatan 55  |  111 45 Stockholm