Pan dei mortiEn klassisk och mycket lättlagad kaka som traditionellt serveras under allhelgonahelgen.

Ingredienser Pan dei morti:
  • 125 g vetemjöl
  • 125 g Amaretti-skorpor
  • 125 g Savoiardi-kex
  • 125 g socker
  • 25 g kakaopulver
  • 50 ml Vin Santo (kan uteslutas)
  • 2 äggvitor
  • 50 g torkade fikon, hackade i mindre bitar
  • 50 g russin
  • 65 g mandlar
  • 25 g kanderad apelsin och/eller citron
  • 1 - 2 tsk kanel
  • 1 nypa muskotnöt
  • 3 tsk bakpulver
  • Florsocker
 Gör så här: Sätt ungen på 180° Finhacka mandel, Savoiardi och Amaretti och tillsätt sedan de torkade fikonen, socker, kakao, muskotnöt, kanel och mjöl och blanda väl. Tillsätt russin, kanderad frukt, vin santo och äggvita till resten av ingredienserna och knåda tills du fått en fast och homogen blandning. Tillsätt till sist bakpulvret och blanda det med resten av ingredienserna. Forma små bollar av degen och platta till dem till en oval form. Lägg kakorna på en plåt med bakplåtspapper och grädda i ca 20 minuter. Låt dem svalna helt och pudra dem sedan med florsocker. Njut av Pan dei morti! Italien firar sina helgon  Mer Halloween:Blanda orange drinkar till HalloweenLaga pasta med pumpaItalien firar sina helgon Följ oss på:FacebookInstagramPinterest

Pan dei mortiEn klassisk och mycket lättlagad kaka som traditionellt serveras under allhelgonahelgen.

Ingredienser Pan dei morti:
  • 125 g vetemjöl
  • 125 g Amaretti-skorpor
  • 125 g Savoiardi-kex
  • 125 g socker
  • 25 g kakaopulver
  • 50 ml Vin Santo (kan uteslutas)
  • 2 äggvitor
  • 50 g torkade fikon, hackade i mindre bitar
  • 50 g russin
  • 65 g mandlar
  • 25 g kanderad apelsin och/eller citron
  • 1 - 2 tsk kanel
  • 1 nypa muskotnöt
  • 3 tsk bakpulver
  • Florsocker

Gör så här: Sätt ungen på 180° Finhacka mandel, Savoiardi och Amaretti och tillsätt sedan de torkade fikonen, socker, kakao, muskotnöt, kanel och mjöl och blanda väl. Tillsätt russin, kanderad frukt, vin santo och äggvita till resten av ingredienserna och knåda tills du fått en fast och homogen blandning. Tillsätt till sist bakpulvret och blanda det med resten av ingredienserna. Forma små bollar av degen och platta till dem till en oval form. Lägg kakorna på en plåt med bakplåtspapper och grädda i ca 20 minuter. Låt dem svalna helt och pudra dem sedan med florsocker. Njut av Pan dei morti! Italien firar sina helgon  Mer Halloween:Blanda orange drinkar till HalloweenLaga pasta med pumpaItalien firar sina helgon Följ oss på:FacebookInstagramPinterest

Fler italienska desserter !

Bruttiboni

Brutti ma Buoni - “fula men goda” – ja, de heter faktiskt…

Läs recept

Cannoli-med-apelsin-och-pistage

Cannoli med apelsin och pistage

Ett klassikt bakverk från Sicilien som friteras och fylls…

Läs recept

Lyxig kladdkaka på italienska

Här får ni ett underbart recept på en njutningsfull…

Läs recept

Tiramisu-klassisk-italiensk-recept

Tiramisù – klassisk italiensk

Tiramisù är en klassiker inom den italienska kokkonsten,…

Läs recept