Pan dei mortiEn klassisk och mycket lättlagad kaka som traditionellt serveras under allhelgonahelgen.

Ingredienser Pan dei morti:
  • 125 gr vetemjöl
  • 125 gr Amaretti-skorpor
  • 125 gr Savoiardi-kex
  • 125 gr socker
  • 25 gr kakaopulver
  • 50 ml Vin Santo (kan uteslutas)
  • 2 äggvitor
  • 50 gr torkade fikon, hackade i mindre bitar
  • 50 gr russin
  • 65 gr mandlar
  • 25 gr kanderad apelsin och/eller citron
  • 1 - 2 tsk kanel
  • 1 nypa muskotnöt
  • 3 tsk bakpulver
  • Florsocker
 Gör så här: Finhacka mandel, Savoiardi och Amaretti och tillsätt sedan de torkade fikonen, socker, kakao, muskotnöt, kanel och mjöl och blanda väl. Tillsätt russin, kanderad frukt, vin santo och äggvita till resten av ingredienserna och knåda tills du fått en fast och homogen blandning. Tillsätt till sist bakpulvret och blanda det med resten av ingredienserna. Forma små bollar av degen och platta till dem till en oval form. Lägg kakorna på en plåt med bakplåtspapper och grädda i en förvärmd ugn på 180° i ca 20 minuter. Låt dem svalna helt och pudra dem sedan med florsocker. Njut av Pan dei morti! Italien firar sina helgon  Mer Halloween:Blanda orange drinkar till HalloweenLaga pasta med pumpaItalien firar sina helgon Följ oss på:FacebookInstagramPinterest

Fyra fantastiska recept !

Insalata di melone e prosciutto

Insalata di melone e prosciutto

Insalata di melone e prosciutto. En underbar sommarrätt med…

Läs recept

Tajarin al tartufo

Tajarin al tartufo

Tajarin är Piemontes något rikare version av tagliatelle då…

Läs recept

smorn

Šmòrn

Blanda ägg, mjölk och mjöl till en smet. Tillsätt rom och…

Läs recept

brasato al barolo - Nötkött bräserat i rödvin.

Brasato al Barolo

Nötkött bräserat i rödvin (8 portioner) En kaka som görs på…

Läs recept