Pan dei mortiEn klassisk och mycket lättlagad kaka som traditionellt serveras under allhelgonahelgen.
Ingredienser Pan dei morti:
125 g vetemjöl 125 g Amaretti-skorpor 125 g Savoiardi-kex 125 g socker 25 g kakaopulver 50 ml Vin Santo (kan uteslutas) 2 äggvitor 50 g torkade fikon, hackade i mindre bitar 50 g russin 65 g mandlar 25 g kanderad apelsin och/eller citron 1 - 2 tsk kanel 1 nypa muskotnöt 3 tsk bakpulver Florsocker Gör så här: Sätt ungen på 180° Finhacka mandel, Savoiardi och Amaretti och tillsätt sedan de torkade fikonen, socker, kakao, muskotnöt, kanel och mjöl och blanda väl. Tillsätt russin, kanderad frukt, vin santo och äggvita till resten av ingredienserna och knåda tills du fått en fast och homogen blandning. Tillsätt till sist bakpulvret och blanda det med resten av ingredienserna. Forma små bollar av degen och platta till dem till en oval form. Lägg kakorna på en plåt med bakplåtspapper och grädda i ca 20 minuter. Låt dem svalna helt och pudra dem sedan med florsocker. Njut av Pan dei morti! Mer Halloween:Blanda orange drinkar till HalloweenLaga pasta med pumpaItalien firar sina helgon
Pan dei morti
En klassisk och mycket lättlagad kaka som traditionellt serveras under allhelgonahelgen.
Ingredienser Pan dei morti:
125 g vetemjöl 125 g Amaretti-skorpor 125 g Savoiardi-kex 125 g socker 25 g kakaopulver 50 ml Vin Santo (kan uteslutas) 2 äggvitor 50 g torkade fikon, hackade i mindre bitar 50 g russin 65 g mandlar 25 g kanderad apelsin och/eller citron 1 - 2 tsk kanel 1 nypa muskotnöt 3 tsk bakpulver Florsocker
Gör så här:
Sätt ungen på 180°
Finhacka mandel, Savoiardi och Amaretti och tillsätt sedan de torkade fikonen, socker, kakao, muskotnöt, kanel och mjöl och blanda väl.
Tillsätt russin, kanderad frukt, vin santo och äggvita till resten av ingredienserna och knåda tills du fått en fast och homogen blandning.
Tillsätt till sist bakpulvret och blanda det med resten av ingredienserna. Forma små bollar av degen och platta till dem till en oval form.
Lägg kakorna på en plåt med bakplåtspapper och grädda i ca 20 minuter. Låt dem svalna helt och pudra dem sedan med florsocker. Njut av Pan dei morti!
Mer Halloween:
Fler italienska desserter !
Paolo’s Tiramisú
Under vårt besök i det blomstrande Menaggio vid Comosjön träffade vi Paolo som brinner för matlagning. En kväll bjuder Paolo på hans fantastiska Tiramisú, receptet delar vi nu med er!
Coppa di mascarpone alle Pesche
Enkel italiensk dessert på mascarponekräm, amarettikakor och persikor smaksatta med citron och amaretto.
Limoncellosorbet
En fräschare avslutning på en måltid får du leta efter! Det blir lite extra snyggt om man serverar sorbeten i citronskalen.
Gelato allo zafferano
Ett klassikt bakverk från Sicilien som friteras och fylls med apelsin- och citronkräm med ricotta. Perfekt på det italienska julbordet!