Pan dei mortiEn klassisk och mycket lättlagad kaka som traditionellt serveras under allhelgonahelgen.
Ingredienser Pan dei morti:
125 gr vetemjöl 125 gr Amaretti-skorpor 125 gr Savoiardi-kex 125 gr socker 25 gr kakaopulver 50 ml Vin Santo (kan uteslutas) 2 äggvitor 50 gr torkade fikon, hackade i mindre bitar 50 gr russin 65 gr mandlar 25 gr kanderad apelsin och/eller citron 1 - 2 tsk kanel 1 nypa muskotnöt 3 tsk bakpulver Florsocker Gör så här: Finhacka mandel, Savoiardi och Amaretti och tillsätt sedan de torkade fikonen, socker, kakao, muskotnöt, kanel och mjöl och blanda väl. Tillsätt russin, kanderad frukt, vin santo och äggvita till resten av ingredienserna och knåda tills du fått en fast och homogen blandning. Tillsätt till sist bakpulvret och blanda det med resten av ingredienserna. Forma små bollar av degen och platta till dem till en oval form. Lägg kakorna på en plåt med bakplåtspapper och grädda i en förvärmd ugn på 180° i ca 20 minuter. Låt dem svalna helt och pudra dem sedan med florsocker. Njut av Pan dei morti!
Mer Halloween:Blanda orange drinkar till HalloweenLaga pasta med pumpaItalien firar sina helgon Följ oss på:FacebookInstagramPinterest
Pan dei mortiEn klassisk och mycket lättlagad kaka som traditionellt serveras under allhelgonahelgen.
Ingredienser Pan dei morti:
125 gr vetemjöl 125 gr Amaretti-skorpor 125 gr Savoiardi-kex 125 gr socker 25 gr kakaopulver 50 ml Vin Santo (kan uteslutas) 2 äggvitor 50 gr torkade fikon, hackade i mindre bitar 50 gr russin 65 gr mandlar 25 gr kanderad apelsin och/eller citron 1 - 2 tsk kanel 1 nypa muskotnöt 3 tsk bakpulver Florsocker Gör så här: Finhacka mandel, Savoiardi och Amaretti och tillsätt sedan de torkade fikonen, socker, kakao, muskotnöt, kanel och mjöl och blanda väl. Tillsätt russin, kanderad frukt, vin santo och äggvita till resten av ingredienserna och knåda tills du fått en fast och homogen blandning. Tillsätt till sist bakpulvret och blanda det med resten av ingredienserna. Forma små bollar av degen och platta till dem till en oval form. Lägg kakorna på en plåt med bakplåtspapper och grädda i en förvärmd ugn på 180° i ca 20 minuter. Låt dem svalna helt och pudra dem sedan med florsocker. Njut av Pan dei morti!
Mer Halloween:Blanda orange drinkar till HalloweenLaga pasta med pumpaItalien firar sina helgon Följ oss på:FacebookInstagramPinterest
Fyra fantastiska recept !
Så lyckas du med napolitansk pizza i din hemmaugn
Reportage,Recept,Pizza,Louise Laurenius
Laurenius: Låt oss titta närmare på de tre mest essentiella…
Coda alla vaccinara
Skär bort fettet och skölj oxsvansen. Lägg den i en stor…
Salame Di Cioccolato
Chokladsalami är en enkel och smarrig efterrätt gjord på…
La colomba pasquale
Denna Italienska påskkakan är ett måste som avslutning på…