Solens mat

Ingen Italien-älskare har väl missat den klassiska TV-serien Solens Mat, i många stycken en föregångare och inspirationskälla för Goda Italien.

 

Solens mat SVT

 

Denna favorit går nu i repris, så missa inte chansen att återuppleva den nyfikne journalisten Bo Hagström när han reser runt i Italien och besöker pittoreska byar och berättar om lokala råvaror. Totalt blev det nio säsonger mellan 2001 – 2010 och dessutom ett tiotal kokböcker med Italien som tema.

 

Serien går nu i repris på vardagsförmiddagar på SVT1, och de första 5 säsongerna är också tillgängliga på SVT Play

 

solens_mat_liten

 

Säsong 1: I den första säsongen tar Bo upp mat- och vinturism, köket i renässansens Florens och förklarar medelhavsdietens positiva hälsoeffekter. (4 avsnitt)

 

Säsong 2: Den italienska matens hjärta. På jakt efter den sanna matglädjen och de gamla goda smakerna. Bo berättar bland annat om den vita tryffeln, världens bästa parmesanost och Verdis favoritskinka. (5 avsnitt)

 

Säsong 3: Köksvägen till historien i en resa till medelhavsmatens smaker och dofter, där vi får möta Mussolinis bönder, fåraherdar på Sardinien och lär oss om hur Gorgonzola kom till. (5 avsnitt)

 

Säsong 4: En resa till de glömda folkens kök, där Bo lär oss mer om furlanerna, cimbrerna med flera folkslag på den italienska landsbygden. (6 avsnitt)

 

Säsong 5: Solens öar i Medelhavet, om bland annat maffians makt på Sicilien, kaninuppfödning på Ischia och kaprisskörd på Salina. (6 avsnitt)

 

Säsong 6 blir tillgänglig måndagen den 7 juni på SVT.

 

Läs också:
”Italien just nu”

Följ oss på:

 

Följ oss på:

 

Solens mat

Ingen Italien-älskare har väl missat den klassiska TV-serien Solens Mat, i många stycken en föregångare och inspirationskälla för Goda Italien.

 

Solens mat SVT

 

Denna favorit går nu i repris, så missa inte chansen att återuppleva den nyfikne journalisten Bo Hagström när han reser runt i Italien och besöker pittoreska byar och berättar om lokala råvaror. Totalt blev det nio säsonger mellan 2001 – 2010 och dessutom ett tiotal kokböcker med Italien som tema.

Serien går nu i repris på vardagsförmiddagar på SVT1, och de första 5 säsongerna är också tillgängliga på SVT Play

 

solens_mat_liten

 

Säsong 1: I den första säsongen tar Bo upp mat- och vinturism, köket i renässansens Florens och förklarar medelhavsdietens positiva hälsoeffekter. (4 avsnitt)

 

Säsong 2: Den italienska matens hjärta. På jakt efter den sanna matglädjen och de gamla goda smakerna. Bo berättar bland annat om den vita tryffeln, världens bästa parmesanost och Verdis favoritskinka. (5 avsnitt)

 

Säsong 3: Köksvägen till historien i en resa till medelhavsmatens smaker och dofter, där vi får möta Mussolinis bönder, fåraherdar på Sardinien och lär oss om hur Gorgonzola kom till. (5 avsnitt)

 

Säsong 4: En resa till de glömda folkens kök, där Bo lär oss mer om furlanerna, cimbrerna med flera folkslag på den italienska landsbygden. (6 avsnitt)

 

Säsong 5: Solens öar i Medelhavet, om bland annat maffians makt på Sicilien, kaninuppfödning på Ischia och kaprisskörd på Salina. (6 avsnitt)

 

Säsong 6 blir tillgänglig måndagen den 7 juni på SVT.

 

Läs också:
”Italien just nu”

Följ oss på:

 

Följ oss på:

 

Fyra fantastiska recept !

Soppa på oliver

Soppa på oliver

Mixa spenat, oliver, grädde och buljong i matberedaren någon minut och stjälp upp i en tjockbottnad kastrull och låt blandningen koka...

Läs mer

Klassisk chokladtryffel

Klassisk chokladtryffel

En oemotståndlig chokladtryffel med en italiensk touch.

Läs mer

Sanguinello

Sanguinello

En välbalanserad italiensk drink med blodapelsin...

Läs mer

Ravioli från Liguria

Ravioli från Liguria

Häll ut mjölet på ett bakbord och gör en ”krater” i mitten där du knäcker äggen. För ihop mjölet och äggen försiktigt med fingrarna, och knåda sedan degen tills den är smidig.

Läs mer