Peter Nordins Tiramisù
Ingredienser till Peter Nordins Tiramisù: (Steg för steg)
3 äggulor 130 g socker 1 ½ dl grädde 250 g mascarpone 3 cl Strega-likör 3 cl Meletti eller Sambuca (likör) Vispa äggulorna och sockret, luftigt och blekt. Ställ åt sidan. Vispa grädden till mjuka toppar och ställ i kylen. Vispa samman mascarponen med likörerna 2 – 3 minuter tills blandningen tjocknar och vänd i grädden. Ställ i kylen. Ingredienser till Maräng:
4 äggvitor 350 g strösocker 1 dl vatten Nu skall vi göra en italiensk maräng. Du behöver en termometer. Lägg sockret och vattnet i en kastrull och låt koka på medelvärme. När syrupen närmar sig 110 ° börjar du vispa äggvitorna med elvisp. Vispa till maräng med mjuka luftiga toppar. Nu bör sockerlagen blivit 121 °. Häll långsamt den heta syrupen i marängen i en tunn ström – medan du vispar på hög hastighet - utan att sockerlagen nuddar själva visparna. Fortsätt vispa tills allt är rumstempererat. Blanda samman marängen med mascarponekrämen. Vik in den luftiga marängen utan att du tappar luft. Ställ kallt i 10 minuter.
250 g socker 2,5 dl vatten 4 dl espresso Koka vattnet och sockret 2 minuter på medelvärme. Ta bort från värmen, låt svalna och blanda samman med espresson.
50 Pavesini biscuits 225 g mörk choklad 70% fint hackat 2–3 msk kakaopulver Sätta samman alla komponenter
Klä en 24 cm springform med bakplåtspapper. Värm försiktigt kaffe-syrupen på spisen. Doppa Pavesini-kexen, några i taget, i kaffeblandningen och klä både botten och sidorna av formen. Strö hälften av den hackade chokladen över kexen. Sprid ut hälften av fyllningen/krämen ovan kexen. Gör ytterligare ett lager med lätt blötlagda kakor, strö över resterande av den hackade chokladen och täck med resten av mascarponeblandningen. Släta ut toppen och täck med ett jämnt lager av kakaopulver. Kyl 3 timmar.
Servera! Följ oss på:FacebookInstagramPinterest Sätt betyg på receptet
-
-
-
-
-
Betyg 5 / 5. Antal recensioner 4
Inget betyg än så länge
Sätt betyg på receptet
Betyg 5 / 5. Antal recensioner 4
Inget betyg än så länge
Peter Nordins Tiramisù
Ingredienser till Peter Nordins Tiramisù: (Steg för steg)
3 äggulor 130 g socker 1 ½ dl grädde 250 g mascarpone 3 cl Strega-likör 3 cl Meletti eller Sambuca (likör) Vispa äggulorna och sockret, luftigt och blekt. Ställ åt sidan. Vispa grädden till mjuka toppar och ställ i kylen. Vispa samman mascarponen med likörerna 2 – 3 minuter tills blandningen tjocknar och vänd i grädden. Ställ i kylen.
Ingredienser till Maräng:
4 äggvitor 350 g strösocker 1 dl vatten Nu skall vi göra en italiensk maräng. Du behöver en termometer. Lägg sockret och vattnet i en kastrull och låt koka på medelvärme. När syrupen närmar sig 110 ° börjar du vispa äggvitorna med elvisp. Vispa till maräng med mjuka luftiga toppar. Nu bör sockerlagen blivit 121 °. Häll långsamt den heta syrupen i marängen i en tunn ström – medan du vispar på hög hastighet - utan att sockerlagen nuddar själva visparna. Fortsätt vispa tills allt är rumstempererat. Blanda samman marängen med mascarponekrämen. Vik in den luftiga marängen utan att du tappar luft. Ställ kallt i 10 minuter.
250 g socker 2,5 dl vatten 4 dl espresso
Koka vattnet och sockret 2 minuter på medelvärme. Ta bort från värmen, låt svalna och blanda samman med espresson.
50 Pavesini biscuits 225 g mörk choklad 70% fint hackat 2–3 msk kakaopulver Sätta samman alla komponenter
Klä en 24 cm springform med bakplåtspapper. Värm försiktigt kaffe-syrupen på spisen. Doppa Pavesini-kexen, några i taget, i kaffeblandningen och klä både botten och sidorna av formen. Strö hälften av den hackade chokladen över kexen. Sprid ut hälften av fyllningen/krämen ovan kexen. Gör ytterligare ett lager med lätt blötlagda kakor, strö över resterande av den hackade chokladen och täck med resten av mascarponeblandningen. Släta ut toppen och täck med ett jämnt lager av kakaopulver. Kyl 3 timmar.
Servera! Följ oss på:FacebookInstagramPinterest Sätt betyg på receptet
-
-
-
-
-
Betyg 5 / 5. Antal recensioner 4
Inget betyg än så länge
Sätt betyg på receptet
Betyg 5 / 5. Antal recensioner 4
Inget betyg än så länge
Fyra fantastiska recept !
Råbiff från Piemonte
Recept,Förrätter / Antipasti,Nötkött,Svamp
Råbiff. Den här rätten som också kan kallas carne cruda…
Parampampoli
Kaffedrink från Dolomiterna - Blanda ingredienserna i en…
Salsa Ruffino
Salsa Ruffino - Här följer en enkel men god italiensk sås…