Peter Nordins Tiramisù

Ingredienser till Peter Nordins Tiramisù: (Steg för steg)
  • 3 äggulor
  • 130 g socker
  • 1 ½ dl grädde
  • 250 g mascarpone
  • 3 cl Strega-likör
  • 3 cl Meletti eller Sambuca (likör)
 Vispa äggulorna och sockret, luftigt och blekt. Ställ åt sidan. Vispa grädden till mjuka toppar och ställ i kylen. Vispa samman mascarponen med likörerna 2 – 3 minuter tills blandningen tjocknar och vänd i grädden. Ställ i kylen. Ingredienser till Maräng:
  • 4 äggvitor
  • 350 g strösocker
  • 1 dl vatten
Nu skall vi göra en italiensk maräng. Du behöver en termometer. Lägg sockret och vattnet i en kastrull och låt koka på medelvärme. När syrupen närmar sig 110 ° börjar du vispa äggvitorna med elvisp. Vispa till maräng med mjuka luftiga toppar. Nu bör sockerlagen blivit 121 °. Häll långsamt den heta syrupen i marängen i en tunn ström – medan du vispar på hög hastighet - utan att sockerlagen nuddar själva visparna. Fortsätt vispa tills allt är rumstempererat. Blanda samman marängen med mascarponekrämen. Vik in den luftiga marängen utan att du tappar luft. Ställ kallt i 10 minuter.
  • 250 g socker
  • 2,5 dl vatten
  • 4 dl espresso
 Koka vattnet och sockret 2 minuter på medelvärme. Ta bort från värmen, låt svalna och blanda samman med espresson.
  • 50 Pavesini biscuits
  • 225 g mörk choklad 70% fint hackat
  • 2–3 msk kakaopulver
 Sätta samman alla komponenter
  • Klä en 24 cm springform med bakplåtspapper.
  • Värm försiktigt kaffe-syrupen på spisen.
  • Doppa Pavesini-kexen, några i taget, i kaffeblandningen och klä både botten och sidorna av formen.
  • Strö hälften av den hackade chokladen över kexen.
  • Sprid ut hälften av fyllningen/krämen ovan kexen. Gör ytterligare ett lager med lätt blötlagda kakor, strö över resterande av den hackade chokladen och täck med resten av mascarponeblandningen.
  • Släta ut toppen och täck med ett jämnt lager av kakaopulver.
  • Kyl 3 timmar.
 Peter Nordins goda Tiramisù Servera! Följ oss på:FacebookInstagramPinterest

Sätt betyg på receptet

Betyg 5 / 5. Antal recensioner 4

Inget betyg än så länge

Peter Nordins Tiramisù

Ingredienser till Peter Nordins Tiramisù: (Steg för steg)
  • 3 äggulor
  • 130 g socker
  • 1 ½ dl grädde
  • 250 g mascarpone
  • 3 cl Strega-likör
  • 3 cl Meletti eller Sambuca (likör)
 Vispa äggulorna och sockret, luftigt och blekt. Ställ åt sidan. Vispa grädden till mjuka toppar och ställ i kylen. Vispa samman mascarponen med likörerna 2 – 3 minuter tills blandningen tjocknar och vänd i grädden. Ställ i kylen. 

Ingredienser till Maräng:
  • 4 äggvitor
  • 350 g strösocker
  • 1 dl vatten
 Nu skall vi göra en italiensk maräng. Du behöver en termometer. Lägg sockret och vattnet i en kastrull och låt koka på medelvärme. När syrupen närmar sig 110 ° börjar du vispa äggvitorna med elvisp. Vispa till maräng med mjuka luftiga toppar. Nu bör sockerlagen blivit 121 °. Häll långsamt den heta syrupen i marängen i en tunn ström – medan du vispar på hög hastighet - utan att sockerlagen nuddar själva visparna. Fortsätt vispa tills allt är rumstempererat. Blanda samman marängen med mascarponekrämen. Vik in den luftiga marängen utan att du tappar luft. Ställ kallt i 10 minuter.
  • 250 g socker
  • 2,5 dl vatten
  • 4 dl espresso
 

Koka vattnet och sockret 2 minuter på medelvärme. Ta bort från värmen, låt svalna och blanda samman med espresson.
  • 50 Pavesini biscuits
  • 225 g mörk choklad 70% fint hackat
  • 2–3 msk kakaopulver
 Sätta samman alla komponenter
  • Klä en 24 cm springform med bakplåtspapper.
  • Värm försiktigt kaffe-syrupen på spisen.
  • Doppa Pavesini-kexen, några i taget, i kaffeblandningen och klä både botten och sidorna av formen.
  • Strö hälften av den hackade chokladen över kexen.
  • Sprid ut hälften av fyllningen/krämen ovan kexen. Gör ytterligare ett lager med lätt blötlagda kakor, strö över resterande av den hackade chokladen och täck med resten av mascarponeblandningen.
  • Släta ut toppen och täck med ett jämnt lager av kakaopulver.
  • Kyl 3 timmar.
 Peter Nordins goda Tiramisù Servera! Följ oss på:FacebookInstagramPinterest

Sätt betyg på receptet

Betyg 5 / 5. Antal recensioner 4

Inget betyg än så länge

Fyra fantastiska recept !

råbiff från piemonte

Råbiff från Piemonte

Råbiff. Den här rätten som också kan kallas carne cruda…

Läs recept

Parampampoli

Parampampoli

Kaffedrink från Dolomiterna - Blanda ingredienserna i en…

Läs recept

Salsa Ruffino

Salsa Ruffino - Här följer en enkel men god italiensk sås…

Läs recept

Penne alla Vodka

Penne alla Vodka

Penne alla Vodka. En snabblagad modern klassiker som…

Läs recept