Peter Nordins Tiramisù

Ingredienser till Peter Nordins Tiramisù: (Steg för steg)
  • 3 äggulor
  • 130 g socker
  • 1 ½ dl grädde
  • 250 g mascarpone
  • 3 cl Strega-likör
  • 3 cl Meletti eller Sambuca (likör)
 Vispa äggulorna och sockret, luftigt och blekt. Ställ åt sidan. Vispa grädden till mjuka toppar och ställ i kylen. Vispa samman mascarponen med likörerna 2 – 3 minuter tills blandningen tjocknar och vänd i grädden. Ställ i kylen. Ingredienser till Maräng:
  • 4 äggvitor
  • 350 g strösocker
  • 1 dl vatten
Nu skall vi göra en italiensk maräng. Du behöver en termometer. Lägg sockret och vattnet i en kastrull och låt koka på medelvärme. När syrupen närmar sig 110 ° börjar du vispa äggvitorna med elvisp. Vispa till maräng med mjuka luftiga toppar. Nu bör sockerlagen blivit 121 °. Häll långsamt den heta syrupen i marängen i en tunn ström – medan du vispar på hög hastighet - utan att sockerlagen nuddar själva visparna. Fortsätt vispa tills allt är rumstempererat. Blanda samman marängen med mascarponekrämen. Vik in den luftiga marängen utan att du tappar luft. Ställ kallt i 10 minuter.
  • 250 g socker
  • 2,5 dl vatten
  • 4 dl espresso
 Koka vattnet och sockret 2 minuter på medelvärme. Ta bort från värmen, låt svalna och blanda samman med espresson.
  • 50 Pavesini biscuits
  • 225 g mörk choklad 70% fint hackat
  • 2–3 msk kakaopulver
 Sätta samman alla komponenter
  • Klä en 24 cm springform med bakplåtspapper.
  • Värm försiktigt kaffe-syrupen på spisen.
  • Doppa Pavesini-kexen, några i taget, i kaffeblandningen och klä både botten och sidorna av formen.
  • Strö hälften av den hackade chokladen över kexen.
  • Sprid ut hälften av fyllningen/krämen ovan kexen. Gör ytterligare ett lager med lätt blötlagda kakor, strö över resterande av den hackade chokladen och täck med resten av mascarponeblandningen.
  • Släta ut toppen och täck med ett jämnt lager av kakaopulver.
  • Kyl 3 timmar.
 Peter Nordins goda Tiramisù Servera! Följ oss på:FacebookInstagramPinterest

Sätt betyg på receptet

Betyg 5 / 5. Antal recensioner 4

Inget betyg än så länge

Peter Nordins Tiramisù

Ingredienser till Peter Nordins Tiramisù: (Steg för steg)
  • 3 äggulor
  • 130 g socker
  • 1 ½ dl grädde
  • 250 g mascarpone
  • 3 cl Strega-likör
  • 3 cl Meletti eller Sambuca (likör)
 Vispa äggulorna och sockret, luftigt och blekt. Ställ åt sidan. Vispa grädden till mjuka toppar och ställ i kylen. Vispa samman mascarponen med likörerna 2 – 3 minuter tills blandningen tjocknar och vänd i grädden. Ställ i kylen. 

Ingredienser till Maräng:
  • 4 äggvitor
  • 350 g strösocker
  • 1 dl vatten
 Nu skall vi göra en italiensk maräng. Du behöver en termometer. Lägg sockret och vattnet i en kastrull och låt koka på medelvärme. När syrupen närmar sig 110 ° börjar du vispa äggvitorna med elvisp. Vispa till maräng med mjuka luftiga toppar. Nu bör sockerlagen blivit 121 °. Häll långsamt den heta syrupen i marängen i en tunn ström – medan du vispar på hög hastighet - utan att sockerlagen nuddar själva visparna. Fortsätt vispa tills allt är rumstempererat. Blanda samman marängen med mascarponekrämen. Vik in den luftiga marängen utan att du tappar luft. Ställ kallt i 10 minuter.
  • 250 g socker
  • 2,5 dl vatten
  • 4 dl espresso
 

Koka vattnet och sockret 2 minuter på medelvärme. Ta bort från värmen, låt svalna och blanda samman med espresson.
  • 50 Pavesini biscuits
  • 225 g mörk choklad 70% fint hackat
  • 2–3 msk kakaopulver
 Sätta samman alla komponenter
  • Klä en 24 cm springform med bakplåtspapper.
  • Värm försiktigt kaffe-syrupen på spisen.
  • Doppa Pavesini-kexen, några i taget, i kaffeblandningen och klä både botten och sidorna av formen.
  • Strö hälften av den hackade chokladen över kexen.
  • Sprid ut hälften av fyllningen/krämen ovan kexen. Gör ytterligare ett lager med lätt blötlagda kakor, strö över resterande av den hackade chokladen och täck med resten av mascarponeblandningen.
  • Släta ut toppen och täck med ett jämnt lager av kakaopulver.
  • Kyl 3 timmar.
 Peter Nordins goda Tiramisù Servera! Följ oss på:FacebookInstagramPinterest

Sätt betyg på receptet

Betyg 5 / 5. Antal recensioner 4

Inget betyg än så länge

Fyra fantastiska recept !

Cantucci-Toscani

Cantucci Toscani

Cantucci (Cantuccini), även kända som "Biscotti di Prato",…

Läs recept

Fusilli med broccoli och salsiccia

En antik rätt, med rötter från trakten där vi bor här i…

Läs recept

Torta-di-more-e-yogurt

Torta di more e yogurt

En enkel kaka som kombinerar krämigheten i yoghurt med…

Läs recept

Risotto agli Asparigi

Risotto agli Asparigi

Risotto agli Asparigi. Börja med att ånga eller koka…

Läs recept