Tortellini al brodoTortellini i buljong från Emilia-Romagna

Tortellini i buljong är ett populärt och traditionellt recept från Emilia Romagna. De små knytena med fylld äggpasta påminner om gudinnan Venus navel enligt en dikt från 1600-talet. De två städerna Bologna och Modena tvistar om att vara tortellinins hem men i verkligheten, som med alla traditionella recept, har varje familj i hela regionen sin egen version som gått i arv i generationer. Tortellini i buljong Idag kan du köpa tortellini med olika fyllningar, men basen för det traditionella receptet är en blandning av skinka, mortadella och parmesanost, i proportioner som förblir en familjehemlighet och förvaras som en skatt. Den här enkla rätten rymmer många variationsmöjligheter beroende på val av fyllning och buljong. Frågar du en bolognese, dvs en Bologna-bo så ska det dock vara en köttfylld tortellini som serveras i en ox- eller hönsbuljong. Smaken kommer att baseras på kvaliteten i fyllningen och buljongen. Visste du förresten att tortellini och annan fylld pasta går bra att frysa? Mycket praktiskt då du kan ta pastan direkt från frysen och tillaga några minuter i den varma buljongen. Hitta fler recept här!

Tortellini al brodoTortellini i buljong från Emilia-Romagna

Tortellini i buljong är ett populärt och traditionellt recept från Emilia Romagna. De små knytena med fylld äggpasta påminner om gudinnan Venus navel enligt en dikt från 1600-talet. De två städerna Bologna och Modena tvistar om att vara tortellinins hem men i verkligheten, som med alla traditionella recept, har varje familj i hela regionen sin egen version som gått i arv i generationer. Tortellini i buljong Idag kan du köpa tortellini med olika fyllningar, men basen för det traditionella receptet är en blandning av skinka, mortadella och parmesanost, i proportioner som förblir en familjehemlighet och förvaras som en skatt. Den här enkla rätten rymmer många variationsmöjligheter beroende på val av fyllning och buljong. Frågar du en bolognese, dvs en Bologna-bo så ska det dock vara en köttfylld tortellini som serveras i en ox- eller hönsbuljong. Smaken kommer att baseras på kvaliteten i fyllningen och buljongen. Visste du förresten att tortellini och annan fylld pasta går bra att frysa? Mycket praktiskt då du kan ta pastan direkt från frysen och tillaga några minuter i den varma buljongen. Hitta fler recept här!

Fyra fantastiska recept !

Peter-Nordins-Tiramisù

Peter Nordins Tiramisù

Tiramisù. Nu skall vi göra italiensk maräng. Du behöver en termometer. Lägg sockret och vattnet i en kastrull och låt koka på medelvärme. När syrupen närmar sig 110 ° börjar du vispa äggvitorna med elvisp. Vispa till maräng med mjuka luftiga toppar.

Läs mer

Suppli alla romana

Suppli alla romana

Den mest populära gatumaten i Rom är suppli, en friterad risboll eller krokett, fylld ragu och mozzarella. Med en krispig utsida och...

Läs mer

Lombata di vitello

Lombata di vitello

Lägg köttskivorna mellan 2 ark plastfolie och platta till dem med en brödkavel (eller liknande) så att de blir mycket tunna. Doppa dem i det kryddade mjölet, sedan i uppvisat ägg och sist i ströbröd.

Läs mer

Trote affogate

Trote affogate

Skölj fisken, klappa den torr och krydda med salt och peppar. Panera med vetemjöl och skaka av onödigt mjöl.

Läs mer