Kanelpannacotta

Pannacotta är en klassisk dessert i det italienska köket. Kanelpannacotta är en härlig jul-variant med smak av kanel och färska bär. Ingredienser: (4 portioner)
  • 2 gelatinblad
  • 5 dl vispgrädde
  • 1/2 dl socker
  • 2 bitar kanel
  • Färsk frukt eller bär, ex. Päron, hallon och björnbär
 Gör Kanelpannacotta så här: Lägg gelatinbladen i en skål med kallt vatten i 5 minuter. Koka upp grädde, socker och kanel i en kastrull och låt sjuda i några minuter. Ta av från värmen. Blanda ner gelatinbladen i gräddblandningen och låt de lösas upp. Ta upp kanelen och låt svalna. Häll blandningen i fyra formar eller glas. Låt sedan stela i kylen i minst fyra timmar. Toppa sedan med färska bär och servera! Fler julrecept:Pasta con zafferano e limoneRisotto MilaneseGlassfylld panettone Följ oss på:FacebookInstagramPinterest

Kanelpannacotta

Pannacotta är en klassisk dessert i det italienska köket. Kanelpannacotta är en härlig jul-variant med smak av kanel och färska bär.

 

Ingredienser: (4 portioner)

  • 2 gelatinblad
  • 5 dl vispgrädde
  • 1/2 dl socker
  • 2 bitar kanel
  • Färsk frukt eller bär, ex. Päron, hallon och björnbär

Pannacotta är en klassisk dessert i det italienska köket. Kanelpannacotta är en härlig jul-variant med smak av kanel och färska bär.

 

Ingredienser: (4 portioner)

  • 2 gelatinblad
  • 5 dl vispgrädde
  • 1/2 dl socker
  • 2 bitar kanel
  • Färsk frukt eller bär, ex. Päron, hallon och björnbär

 

Gör Kanelpannacotta så här:

 

Lägg gelatinbladen i en skål med kallt vatten i 5 minuter. Koka upp grädde, socker och kanel i en kastrull och låt sjuda i några minuter. Ta av från värmen. Blanda ner gelatinbladen i gräddblandningen och låt de lösas upp. Ta upp kanelen och låt svalna.

 

Häll blandningen i fyra formar eller glas. Låt sedan stela i kylen i minst fyra timmar. Toppa sedan med färska bär och servera!

 

Fler julrecept:

Pasta con zafferano e limone
Risotto Milanese
Glassfylld panettone

 

Följ oss på:

Facebook

Instagram

Pinterest

Mer italiensk jul !

Tiramisú med pepparkakor och rom

Tiramisu är en klassisk dessert från Treviso i Veneto. I detta recept adderar vi pepparkakor och rom för att få smaken av jul!

Läs mer

Panettone-med-apelsin

Panettone med apelsin

Panettone är en italiensk julkaka som äts på kvällen tillsammans med ett glas söt spumante. Den traditionella versionen innehåller russin...

Läs mer

Saffransbiscotti

Saffransbiscotti

Biscotti är en klassisk italiensk skorpa med mandel. I detta recept tillsätter vi saffran. Dessa enkla, söta och knapriga skorpor passar perfekt till glöggen eller kaffet!

Läs mer

Insalata di Finocchi e Arance – Apelsinsallad med fänkål

Insalata di Finocchi e Arance

En enkel och supergod Italiensk apelsinsallad med fänkål, russin och pinjenötter. Allt du behöver är: Olivolja, Äppelcidervinäger...

Läs mer