Kanelpannacotta

Pannacotta är en klassisk dessert i det italienska köket. Detta är en jul-variant med smak av kanel och färska bär. Ingredienser: (4 portioner)
  • 2 gelatinblad
  • 5 dl vispgrädde
  • 1/2 dl socker
  • 2 bitar kanel
  • Färsk frukt eller bär, ex. Päron, hallon och björnbär
 Gör så här: Lägg gelatinbladen i en skål med kallt vatten i 5 minuter. Koka upp grädde, socker och kanel i en kastrull och låt sjuda i några minuter. Ta av från värmen. Blanda ner gelatinbladen i gräddblandningen och låt de lösas upp. Ta upp kanelen och låt svalna. Häll blandningen i fyra formar eller glas. Låt sedan stela i kylen i minst fyra timmar. Toppa sedan med färska bär och servera! Kanelpannacotta Fler julrecept:Pasta con zafferano e limoneRisotto MilaneseGlassfylld panettone Besök vår julsida:Fira en italiensk jul Följ oss på:FacebookInstagramPinterest

Mer italiensk jul !

luciatåg

Lucia – legend, myt och fakta

Legenden om det italienska skyddshelgonet Sankta Lucia är…

Läs recept

Vin Brulé (Hemmagjord italiensk glögg)

Vin brulé (Hemmagjord italiensk glögg)

Gör din hemmagjorda italienska glögg, vin brulé. Blanda…

Läs recept

Ravioli från Liguria

Ravioli från Liguria

Häll ut mjölet på ett bakbord och gör en ”krater” i mitten…

Läs recept

Pasta med saffran och citron

Pasta med saffran och citron

En enkel men färgstark pasta med saffran och citron! Dagen…

Läs recept