Kanelpannacotta

Pannacotta är en klassisk dessert i det italienska köket. Kanelpannacotta är en härlig jul-variant med smak av kanel och färska bär. Ingredienser: (4 portioner)
  • 2 gelatinblad
  • 5 dl vispgrädde
  • 1/2 dl socker
  • 2 bitar kanel
  • Färsk frukt eller bär, ex. Päron, hallon och björnbär
 Gör Kanelpannacotta så här: Lägg gelatinbladen i en skål med kallt vatten i 5 minuter. Koka upp grädde, socker och kanel i en kastrull och låt sjuda i några minuter. Ta av från värmen. Blanda ner gelatinbladen i gräddblandningen och låt de lösas upp. Ta upp kanelen och låt svalna. Häll blandningen i fyra formar eller glas. Låt sedan stela i kylen i minst fyra timmar. Toppa sedan med färska bär och servera! Fler julrecept:Pasta con zafferano e limoneRisotto MilaneseGlassfylld panettone Följ oss på:FacebookInstagramPinterest

Kanelpannacotta

Pannacotta är en klassisk dessert i det italienska köket. Kanelpannacotta är en härlig jul-variant med smak av kanel och färska bär.

 

Ingredienser: (4 portioner)

  • 2 gelatinblad
  • 5 dl vispgrädde
  • 1/2 dl socker
  • 2 bitar kanel
  • Färsk frukt eller bär, ex. Päron, hallon och björnbär

Pannacotta är en klassisk dessert i det italienska köket. Kanelpannacotta är en härlig jul-variant med smak av kanel och färska bär.

 

Ingredienser: (4 portioner)

  • 2 gelatinblad
  • 5 dl vispgrädde
  • 1/2 dl socker
  • 2 bitar kanel
  • Färsk frukt eller bär, ex. Päron, hallon och björnbär

 

Gör Kanelpannacotta så här:

 

Lägg gelatinbladen i en skål med kallt vatten i 5 minuter. Koka upp grädde, socker och kanel i en kastrull och låt sjuda i några minuter. Ta av från värmen. Blanda ner gelatinbladen i gräddblandningen och låt de lösas upp. Ta upp kanelen och låt svalna.

 

Häll blandningen i fyra formar eller glas. Låt sedan stela i kylen i minst fyra timmar. Toppa sedan med färska bär och servera!

 

Fler julrecept:

Pasta con zafferano e limone
Risotto Milanese
Glassfylld panettone

 

Följ oss på:

Facebook

Instagram

Pinterest

Mer italiensk jul !

Risotto con arragosta e zafferano

Risotto con arragosta e zafferano

Lossa hummerklorna och knäck skalen med baksidan av en kniv…

Read More

glassfylld-panettone

Glassfylld panettone

Ingen riktig jul utan panettone. Så är det faktiskt om du…

Read More

Klassisk chokladtryffel

Klassisk chokladtryffel

En oemotståndlig chokladtryffel med en italiensk touch.

Read More

Vin brulé

Vin brulé (Hemmagjord italiensk glögg)

Gör din hemmagjorda italienska glögg, vin brulé. Blanda…

Read More