Kanelpannacotta
Pannacotta är en klassisk dessert i det italienska köket. Kanelpannacotta är en härlig jul-variant med smak av kanel och färska bär. Ingredienser: (4 portioner)
2 gelatinblad 5 dl vispgrädde 1/2 dl socker 2 bitar kanel Färsk frukt eller bär, ex. Päron, hallon och björnbär Gör Kanelpannacotta så här: Lägg gelatinbladen i en skål med kallt vatten i 5 minuter. Koka upp grädde, socker och kanel i en kastrull och låt sjuda i några minuter. Ta av från värmen. Blanda ner gelatinbladen i gräddblandningen och låt de lösas upp. Ta upp kanelen och låt svalna. Häll blandningen i fyra formar eller glas. Låt sedan stela i kylen i minst fyra timmar. Toppa sedan med färska bär och servera! Fler julrecept:Pasta con zafferano e limoneRisotto MilaneseGlassfylld panettone Följ oss på:FacebookInstagramPinterest
Kanelpannacotta
Pannacotta är en klassisk dessert i det italienska köket. Kanelpannacotta är en härlig jul-variant med smak av kanel och färska bär.
Ingredienser: (4 portioner)
- 2 gelatinblad
- 5 dl vispgrädde
- 1/2 dl socker
- 2 bitar kanel
- Färsk frukt eller bär, ex. Päron, hallon och björnbär
Pannacotta är en klassisk dessert i det italienska köket. Kanelpannacotta är en härlig jul-variant med smak av kanel och färska bär.
Ingredienser: (4 portioner)
- 2 gelatinblad
- 5 dl vispgrädde
- 1/2 dl socker
- 2 bitar kanel
- Färsk frukt eller bär, ex. Päron, hallon och björnbär
Gör Kanelpannacotta så här:
Lägg gelatinbladen i en skål med kallt vatten i 5 minuter. Koka upp grädde, socker och kanel i en kastrull och låt sjuda i några minuter. Ta av från värmen. Blanda ner gelatinbladen i gräddblandningen och låt de lösas upp. Ta upp kanelen och låt svalna.
Häll blandningen i fyra formar eller glas. Låt sedan stela i kylen i minst fyra timmar. Toppa sedan med färska bär och servera!
Fler julrecept:
Pasta con zafferano e limone
Risotto Milanese
Glassfylld panettone
Följ oss på:
Mer italiensk jul !
Risotto con arragosta e zafferano
Lossa hummerklorna och knäck skalen med baksidan av en kniv och lägg dem åt sidan. Ta ur köttet från stjärten, rensa bort tarmen och skär den i bitar.
Vin brulé (Hemmagjord italiensk glögg)
Gör din hemmagjorda italienska glögg, vin brulé. Blanda socker/honung, citrusskal, apelsinjuice och kryddor i en kastrull. Sedan...
Saffransbiscotti
Biscotti är en klassisk italiensk skorpa med mandel. I detta recept tillsätter vi saffran. Dessa enkla, söta och knapriga skorpor passar perfekt till glöggen eller kaffet!