Fläskkotletter med apelsin och marsalaCostolette di Maiale all´Arancia

Ingredienser Costolette di Maiale all’arancia: (4 pers)
  • 4 fläskkotletter, ca. 2 ½ cm tjocka
  • 2 msk valfria olivolja olivolja
  • Salt och nymalen peppar efter behag
  • 1 ½ dl torrt marsalavin
  • 1 ½ dl färskpressad apelsinsaft
  • ½ tsk rivet apelsinskal + strimlor av apelsinskal till servering
 Gör så här:Klappa kotletterna torra. Hetta upp olivoljan i en stor stekpanna på medelvärme. Lägg i kotletterna och bryn dem ordentligt på båda sidorna, i ungefär 5 minuter. Salta och peppra vid behov. Minska värmen lite och och fortsätt att bryna tills kotletterna är nästan genomstekta men fortfarande saftiga, i ca 15 minuter. Lägg upp dem på ett passande fat och håll dem varma. Tillsätt marsalavin och höj till medelvärme. Koka under omrörning tills vinet reducerar och tjocknar lite, i ungefär 2 minuter. Tillsätt apelsinsaften och låt skyn koka upp. Lägg tillbaka kotletterna i pannan och strö apelsinskalet över. Ös kotletterna och låt dem koka i skyn i ca 2 minuter. Lägg sedan upp på tallriken och garnera med apelsinstrimlor och eventuellt filéade apelsinklyftor. Du kanske är intresserad av:Recept med fläskTortellini con panna prosciutto e peselliSpaghetti alla Gricia

Följ oss på:

 

Följ oss på:

 

Fläskkotletter med apelsinoch marsalaCostolette di Maiale all´Arancia

Ingredienser Costolette di Maiale all’arancia: (4 pers)

  • 4 fläskkotletter, ca. 2 ½ cm tjocka
  • 2 msk valfria olivolja olivolja
  • Salt och nymalen peppar efter behag
  • 1 ½ dl torrt marsalavin
  • 1 ½ dl färskpressad apelsinsaft
  • ½ tsk rivet apelsinskal + strimlor av apelsinskal till servering

Gör så här:

Klappa kotletterna torra. Hetta upp olivoljan i en stor stekpanna på medelvärme. Lägg i kotletterna och bryn dem ordentligt på båda sidorna, i ungefär 5 minuter. Salta och peppra vid behov. Minska värmen lite och och fortsätt att bryna tills kotletterna är nästan genomstekta men fortfarande saftiga, i ca 15 minuter. Lägg upp dem på ett passande fat och håll dem varma.

 

Tillsätt marsalavin och höj till medelvärme. Koka under omrörning tills vinet reducerar och tjocknar lite, i ungefär 2 minuter. Tillsätt apelsinsaften och låt skyn koka upp. Lägg tillbaka kotletterna i pannan och strö apelsinskalet över. Ös kotletterna och låt dem koka i skyn i ca 2 minuter.

 

Lägg sedan upp på tallriken och garnera med apelsinstrimlor och eventuellt filéade apelsinklyftor.

 

Du kanske är intresserad av:

Recept med fläsk

Tortellini con panna prosciutto e peselli

Spaghetti alla Gricia

Följ oss på:

 

Följ oss på:

 

Fyra fantastiska recept !

Carpaccio di manzo con rucola e grana

Carpaccio di manzo con rucola e grana

Tunna skivor oxfilé med parmesan, ruccola, citron och kapris.

Läs mer

Gulasch triestino

Gulasch triestino

En viktig skillnad mellan denna norditalienska gulasch och den ungerska är att denna ska ha lika mycket kött som lök och konsistensen...

Läs mer

Fettuccine Alfredo

Längtan efter Italien

Längtan efter Italien. Just nu kan vi mest längta efter Italien, då Covid-19 sätter sina klor landets invånare ...

Läs mer

Smorstekt-Gnocchi-med-parmesan

Smörstekt Gnocchi med parmesan

En italiensk klassiker: Smörstekt Gnocchi med parmesan. En rätt som aldrig gör dig besviken! Gör så här: Hetta en klick smör och ...

Läs mer