Tortellini con panna, prosciutto e peselliTortellini med grädde, skinka och ärtor

En snabblagad rätt som är perfekt för en familjemiddag eller när man får oväntat besök. Tortellini con panna prosciutto e peselli. Ingredienser till Tortellini con panna prosciutto e peselli:
  • 500 gr tortellini
  • ½ finhackad lök
  • 2 dl vispgrädde
  • 1 skiva kokt skinka, ca 1 cm tjock, skuren i mindre kuber (valfritt!)
  • 150 gr gröna ärtor
  • Olivolja
  • 100 gr riven parmigiano reggiano (parmesanost)
  • Salt och peppar
 Gör så här:Bryn löken i olivolja i en stekpanna. Tillsätt ärtorna och lite vatten och koka tills ärtorna börjar mjukna. Tillsätt skinkan och salta och peppra lätt. Koka tortellinin enligt anvisningarna på förpackningen. Använder du färsk pasta går det fort medan den torkade versionen kräver lite längre tid. När de flyter upp till ytan så kan du lyfta ur dem med en hålslev. Spara någon deciliter av kokvattnet. Lägg tortellinin i pannan och blanda väl med skinkan och ärtorna. Tillsätt grädden och värm på spisen några minuter. Ta pannan av värmen och blanda ner osten. Avsluta med några varv på pepparkvarnen. Läs också:Fler recept på Tortellini hittar du härRecept på pastaRecept på Spaghetti aglio olio e peperoncino Följ oss på:FacebookInstagramPinterest

Sätt betyg på receptet

Betyg 4 / 5. Antal recensioner 1

Inget betyg än så länge

Viner

Luna di Mezzanotte

Luna di Mezzanotte Barbera d’Alba Superiore 2019

I trakterna av staden Alba i Piemonte hittar vi mycket av det bästa i Italien; tryffel, hasselnötter och inte minst vin, och då gärna av...

Beställ här!

Fyra fantastiska recept !

Pasta med saffran och citron

Pasta med saffran och citron

En enkel men färgstark pasta med saffran och citron! Dagen…

Läs recept

Pastadeg med ägg

Pastadeg med ägg

Gör din egen pastadeg med ägg (med influenser från vår…

Läs recept

Risotto agli Asparigi

Risotto agli Asparigi

Risotto agli Asparigi. Börja med att ånga eller koka…

Läs recept

Insalata di fave

Insalata di fave e pecorino

Insalata. I Rom är det en tradition att äta nyskördade…

Läs recept