Tortellini con panna, prosciutto e peselliTortellini med grädde, skinka och ärtor

En snabblagad rätt som är perfekt för en familjemiddag eller när man får oväntat besök. Tortellini con panna prosciutto e peselli.

 

Ingredienser till Tortellini con panna prosciutto e peselli:

  • 500 gr tortellini
  • ½ finhackad lök
  • 2 dl vispgrädde
  • 1 skiva kokt skinka, ca 1 cm tjock, skuren i mindre kuber (valfritt!)
  • 150 gr gröna ärtor
  • Olivolja
  • 100 gr riven parmigiano reggiano (parmesanost)
  • Salt och peppar

 

Gör så här:
Bryn löken i olivolja i en stekpanna. Tillsätt ärtorna och lite vatten och koka tills ärtorna börjar mjukna. Tillsätt skinkan och salta och peppra lätt.

 

Koka tortellinin enligt anvisningarna på förpackningen. Använder du färsk pasta går det fort medan den torkade versionen kräver lite längre tid. När de flyter upp till ytan så kan du lyfta ur dem med en hålslev. Spara någon deciliter av kokvattnet.

 

Lägg tortellinin i pannan och blanda väl med skinkan och ärtorna. Tillsätt grädden och värm på spisen några minuter. Ta pannan av värmen och blanda ner osten. Avsluta med några varv på pepparkvarnen.

 

Läs också:

Fler recept på Tortellini hittar du här

Recept på pasta

Recept på Spaghetti aglio olio e peperoncino

 

Följ oss på:

Facebook

Instagram

Pinterest

Sätt betyg på receptet

Betyg 4.7 / 5. Antal recensioner 3

Inget betyg än så länge

Tortellini con panna, prosciutto e peselliTortellini med grädde, skinka och ärtor

En snabblagad rätt som är perfekt för en familjemiddag eller när man får oväntat besök. Tortellini con panna prosciutto e peselli.

 

Ingredienser till Tortellini con panna prosciutto e peselli:

  • 500 gr tortellini
  • ½ finhackad lök
  • 2 dl vispgrädde
  • 1 skiva kokt skinka, ca 1 cm tjock, skuren i mindre kuber (valfritt!)
  • 150 gr gröna ärtor
  • Olivolja
  • 100 gr riven parmigiano reggiano (parmesanost)
  • Salt och peppar

Gör så här:
Bryn löken i olivolja i en stekpanna. Tillsätt ärtorna och lite vatten och koka tills ärtorna börjar mjukna. Tillsätt skinkan och salta och peppra lätt.

 

Koka tortellinin enligt anvisningarna på förpackningen. Använder du färsk pasta går det fort medan den torkade versionen kräver lite längre tid. När de flyter upp till ytan så kan du lyfta ur dem med en hålslev. Spara någon deciliter av kokvattnet.

 

Lägg tortellinin i pannan och blanda väl med skinkan och ärtorna. Tillsätt grädden och värm på spisen några minuter. Ta pannan av värmen och blanda ner osten. Avsluta med några varv på pepparkvarnen.

 

Läs också:

Fler recept på Tortellini hittar du här

Recept på pasta

Recept på Spaghetti aglio olio e peperoncino

 

Följ oss på:

Facebook

Instagram

Pinterest

Sätt betyg på receptet

Betyg 4.7 / 5. Antal recensioner 3

Inget betyg än så länge

Fyra fantastiska recept !

bruttiboni

Bruttiboni

Brutti ma Buoni - “fula men goda” – ja, de heter faktiskt…

Läs recept

Secreto – Grillad spädgris

Låt köttet stå framme i rumstemperatur 5 – 10 minuter innan…

Läs recept

Gulasch triestino

En viktig skillnad mellan denna norditalienska gulasch och…

Läs recept

Peter-Nordins-Ragú

Peter Nordins Ragú

I Italien benämns denna sås kort och gott som ragù. Ordet…

Läs recept