Pasta con funghi al profumo di MarsalaPasta med svamp och marsalavin
En krämig och välsmakande pasta med svamp som får sin speciella karaktär av Marsala - det berömda starkvinet från Sicilien. Tack vare vinet så kommer rätten att smaka lika gott med butikens champinjoner eller kantareller och karljohanssvamp från skogen. Lite parmesan och persilja på toppen och rätten är komplett! Ingredienser:
4 portioner (ca 350 gr) valfri pasta, men gärna ”kort” pasta som t.ex. penne, farfalle 300 gr valfri svamp 3 msk matlagningsgrädde 1 schalottenlök 1 vitlöksklyfta 1 glas (ca 1 dl) marsalavin färsk persilja riven parmesanost extra virgin olivolja salt och peppar Gör så här: Rengör och grovhacka svamparna. Krossa vitlöksklyftan, finhacka schalottenlöken och stek båda i en panna med extra jungfruolja. Tillsätt svampen, salt och peppar och tillaga under lock tills den mjuknat. Tillsätt marsalavinet och låt det koka bort helt. Koka pastan al dente, tillsätt den sedan i pannan med svampen. Blanda allt med några matskedar matlagningsgrädde och lite kokvatten från pastan för att få rätt krämighet. Toppa med riven parmesanost och hackad persilja. Buon appetito!
Pasta con funghial profumo di MarsalaPasta med svamp och marsalavin
En krämig och välsmakande pasta med svamp som får sin speciella karaktär av Marsala - det berömda starkvinet från Sicilien. Tack vare vinet så kommer rätten att smaka lika gott med butikens champinjoner eller kantareller och karljohanssvamp från skogen. Lite parmesan och persilja på toppen och rätten är komplett! Ingredienser:
4 portioner (ca 350 gr) valfri pasta, men gärna ”kort” pasta som t.ex. penne, farfalle 300 gr valfri svamp 3 msk matlagningsgrädde 1 schalottenlök 1 vitlöksklyfta 1 glas (ca 1 dl) marsalavin färsk persilja riven parmesanost extra virgin olivolja salt och peppar
En krämig och välsmakande pasta med svamp som får sin speciella karaktär av Marsala - det berömda starkvinet från Sicilien. Tack vare vinet så kommer rätten att smaka lika gott med butikens champinjoner eller kantareller och karljohanssvamp från skogen. Lite parmesan och persilja på toppen och rätten är komplett!
Ingredienser:
Gör så här: Rengör och grovhacka svamparna. Krossa vitlöksklyftan, finhacka schalottenlöken och stek båda i en panna med extra jungfruolja. Tillsätt svampen, salt och peppar och tillaga under lock tills den mjuknat. Tillsätt marsalavinet och låt det koka bort helt. Koka pastan al dente, tillsätt den sedan i pannan med svampen. Blanda allt med några matskedar matlagningsgrädde och lite kokvatten från pastan för att få rätt krämighet. Toppa med riven parmesanost och hackad persilja. Buon appetito!
Gör så här:
Rengör och grovhacka svamparna. Krossa vitlöksklyftan, finhacka schalottenlöken och stek båda i en panna med extra jungfruolja. Tillsätt svampen, salt och peppar och tillaga under lock tills den mjuknat. Tillsätt marsalavinet och låt det koka bort helt. Koka pastan al dente, tillsätt den sedan i pannan med svampen. Blanda allt med några matskedar matlagningsgrädde och lite kokvatten från pastan för att få rätt krämighet. Toppa med riven parmesanost och hackad persilja. Buon appetito!
Sätt betyg på receptet
Betyg 4.8 / 5. Antal recensioner 24
Inget betyg än så länge
Mer Pasta !
Cacio e Pepe av Peter Nordin
Recept,Pasta,Vegetariskt,Peter Nordin
Cacio e Pepe, ett recept av Peter Nordin - den kända kocken…
Spaghetti alle Vongole av Peter Nordin
Spaghetti alle vongole har sitt ursprung i Neapel, på den…
Pasta al pesto, patate e fagiolini
En värmande, lite rustik rätt som du kan servera med både…
Tortellini con panna, prosciutto e piselli
Tortellini con panna prosciutto e peselli - bryn löken i…