Pasta con funghi al profumo di MarsalaPasta med svamp och marsalavin

En krämig och välsmakande pasta med svamp som får sin speciella karaktär av Marsala - det berömda starkvinet från Sicilien. Tack vare vinet så kommer rätten att smaka lika gott med butikens champinjoner eller kantareller och karljohanssvamp från skogen. Lite parmesan och persilja på toppen och rätten är komplett! Ingredienser:
  • 4 portioner (ca 350 gr) valfri pasta, men gärna ”kort” pasta som t.ex. penne, farfalle
  • 300 gr valfri svamp
  • 3 msk matlagningsgrädde
  • 1 schalottenlök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 glas (ca 1 dl) marsalavin
  • färsk persilja
  • riven parmesanost
  • extra virgin olivolja
  • salt och peppar
 Gör så här: Rengör och grovhacka svamparna. Krossa vitlöksklyftan, finhacka schalottenlöken och stek båda i en panna med extra jungfruolja. Tillsätt svampen, salt och peppar och tillaga under lock tills den mjuknat. Tillsätt marsalavinet och låt det koka bort helt. Koka pastan al dente, tillsätt den sedan i pannan med svampen. Blanda allt med några matskedar matlagningsgrädde och lite kokvatten från pastan för att få rätt krämighet. Toppa med riven parmesanost och hackad persilja. Buon appetito!

Pasta con funghial profumo di MarsalaPasta med svamp och marsalavin

En krämig och välsmakande pasta med svamp som får sin speciella karaktär av Marsala - det berömda starkvinet från Sicilien. Tack vare vinet så kommer rätten att smaka lika gott med butikens champinjoner eller kantareller och karljohanssvamp från skogen. Lite parmesan och persilja på toppen och rätten är komplett!
  
Ingredienser:
 
  • 4 portioner (ca 350 gr) valfri pasta, men gärna ”kort” pasta som t.ex. penne, farfalle
  • 300 gr valfri svamp
  • 3 msk matlagningsgrädde
  • 1 schalottenlök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 glas (ca 1 dl) marsalavin
  • färsk persilja
  • riven parmesanost
  • extra virgin olivolja
  • salt och peppar
 

Gör så här:
 
Rengör och grovhacka svamparna. Krossa vitlöksklyftan, finhacka schalottenlöken och stek båda i en panna med extra jungfruolja. Tillsätt svampen, salt och peppar och tillaga under lock tills den mjuknat. Tillsätt marsalavinet och låt det koka bort helt. Koka pastan al dente, tillsätt den sedan i pannan med svampen. Blanda allt med några matskedar matlagningsgrädde och lite kokvatten från pastan för att få rätt krämighet. Toppa med riven parmesanost och hackad persilja. Buon appetito!

Sätt betyg på receptet

Betyg 4.8 / 5. Antal recensioner 24

Inget betyg än så länge

Mer Pasta !

Spaghetti alla Sorrento

Spaghetti alla Sorrento

Spaghetti alla Sorrento. Koka spaghettin al dente. Dela…

Läs recept

Pasta-con-tonno-e-briciole

Pasta con tonno e briciole

Pasta med tonfisk och brödsmulor. Mjukstek löken på…

Läs recept

Bucatini-alle-olive-verdi

Bucatini alle olive verdi

Älskar du oliver så är det här pastan för dig! Ett enkelt…

Läs recept

Mezze-Penne-Alle-Zucchine

Linguini Alle Zucchine

En härlig lunch eller middag, rik på arom och smak, med…

Läs recept