Pasta con zafferano e limonePasta med saffran och citron, ett äkta italienskt recept med julkänsla (går naturligtvis att äta vilken dag som helst, såklart!..)
Till Luciadagen (eller till vilken dag som helst) föreslår vi en enkel men färgstark pasta med saffran och citron! Du kommer inte bli besviken. Den är dessutom vegetarisk! Dagen till Lucia-ära får saffran spela huvudrollen. Redan de gamla romarna kryddade bröd och mat med saffran, och citronen är kopplingen till Sicilien där Lucialegenden föddes.Buon appetito! Smaklig måltid! Ingredienser till denna pastarätt:
400 g valfri pasta, t.ex. penne 40 g smör 150 g riven parmigiano (parmesanost) 2 citroner, saften och ev rivet skal 0,5 g saffran (1 påse) Salt och nymalen peppar efter smak Gör så här:Smält smöret i en kastrull på låg värme.Tillsätt saffranen, höj värmen för att rosta den försiktigt och blanda väl.Tillsätt till sist parmesanost och citronsaft och slutför tillagningen.Koka pastan ”al dente” och blanda väl med såsen.Smaka av med salt och peppar och eventuellt rivet citronskal efter tycke. Glöm inte att läsa detta:Recept på pasta med citron (utan saffran)Hitta fler recept på pasta här.Hitta fler vegetariska recept här.Källa: Isabellas saffranspasta. Följ oss på:FacebookInstagramPinterest[ratemypost]
Pasta con zafferanoe limonePasta med saffran och citron, ett äkta italienskt recept med julkänsla (går naturligtvis att äta vilken dag som helst, såklart!..)
Till Luciadagen (eller till vilken dag som helst) föreslår vi en enkel men färgstark pasta med saffran och citron! Du kommer inte bli besviken. Den är dessutom vegetarisk! Dagen till Lucia-ära får saffran spela huvudrollen. Redan de gamla romarna kryddade bröd och mat med saffran, och citronen är kopplingen till Sicilien där Lucialegenden föddes.Buon appetito! Smaklig måltid! Ingredienser till denna pastarätt:
400 g valfri pasta, t.ex. penne 40 g smör 150 g riven parmigiano (parmesanost) 2 citroner, saften och ev rivet skal 0,5 g saffran (1 påse) Salt och nymalen peppar efter smak
Gör så här:Smält smöret i en kastrull på låg värme.Tillsätt saffranen, höj värmen för att rosta den försiktigt och blanda väl.Tillsätt till sist parmesanost och citronsaft och slutför tillagningen.Koka pastan ”al dente” och blanda väl med såsen.Smaka av med salt och peppar och eventuellt rivet citronskal efter tycke. Glöm inte att läsa detta:Recept på pasta med citron (utan saffran)Hitta fler recept på pasta här.Hitta fler vegetariska recept här.Källa: Isabellas saffranspasta. Följ oss på:FacebookInstagramPinterest[ratemypost]
Mer italiensk jul !
Panforte – italiensk nougatkaka
Panforte är en Italiensk nougat med nötter, kanel och mörk…
Risotto con arragosta e zafferano
Lossa hummerklorna och knäck skalen med baksidan av en kniv…