Pasta con zafferano e limonePasta med saffran och citron, ett äkta italienskt recept med julkänsla (går naturligtvis att äta vilken dag som helst, såklart!..)

Till Luciadagen (eller till vilken dag som helst) föreslår vi en enkel men färgstark pasta med saffran och citron! Du kommer inte bli besviken. Den är dessutom vegetarisk! Dagen till Lucia-ära får saffran spela huvudrollen. Redan de gamla romarna kryddade bröd och mat med saffran, och citronen är kopplingen till Sicilien där Lucialegenden föddes.Buon appetito! Smaklig måltid! Ingredienser till denna pastarätt:
  • 400 gr valfri pasta, t.ex. penne
  • 40 gr smör
  • 150 gr riven parmigiano (parmesanost)
  • 2 citroner, saften och ev rivet skal
  • 0,5 gr saffran (1 påse)
  • Salt och nymalen peppar efter smak
 Gör så här:Smält smöret i en kastrull på låg värme.Tillsätt saffranen, höj värmen för att rosta den försiktigt och blanda väl.Tillsätt till sist parmesanost och citronsaft och slutför tillagningen.Koka pastan ”al dente” och blanda väl med såsen.Smaka av med salt och peppar och eventuellt rivet citronskal efter tycke. Glöm inte att läsa detta:Recept på pasta med citron (utan saffran)Hitta fler recept på pasta här.Hitta fler vegetariska recept här.Källa: Isabellas saffranspasta. Följ oss på:FacebookInstagramPinterest

Sätt betyg på receptet

Betyg 5 / 5. Antal recensioner 3

Inget betyg än så länge

Mer italiensk jul !

panettone med apelsin

Panettone med apelsin

Panettone är en italiensk julkaka som äts på kvällen…

Läs recept

Gelato allo zafferano

Ett klassikt bakverk från Sicilien som friteras och fylls…

Läs recept

Saffransbiscotti

Saffransbiscotti

Biscotti är en klassisk italiensk skorpa med mandel. I…

Läs recept

Vin Brulé (Hemmagjord italiensk glögg)

Vin brulé (Hemmagjord italiensk glögg)

Gör din hemmagjorda italienska glögg, vin brulé. Blanda…

Läs recept