Pasta con zafferano e limonePasta med saffran och citron
En enkel men färgstark pasta med saffran och citron som inte gör dig besviken. Den är dessutom vegetarisk! Ett äkta italienskt recept med julkänsla.
Redan de gamla romarna kryddade bröd och mat med saffran, och citronen är kopplingen till Sicilien där Lucialegenden föddes. En perfekt pasta att laga under juletider. Buon appetito! Smaklig måltid!
Ingredienser till denna pastarätt:
- 400 g valfri pasta, t.ex. penne
- 40 g smör
- 150 g riven parmigiano (parmesanost)
- 2 citroner, saften och ev rivet skal
- 0,5 g saffran (1 påse)
- Salt och nymalen peppar efter smak
Gör så här:
Smält smöret i en kastrull på låg värme. Tillsätt saffranen, höj värmen för att rosta den försiktigt och blanda väl.
Tillsätt till sist parmesanost och citronsaft och slutför tillagningen. Koka pastan ”al dente” och blanda väl med såsen. Smaka av med salt och peppar och eventuellt rivet citronskal efter tycke.
Pasta con zafferanoe limonePasta med saffran och citron, ett äkta italienskt recept med julkänsla (går naturligtvis att äta vilken dag som helst, såklart!..)
En enkel men färgstark pasta med saffran och citron som inte gör dig besviken. Den är dessutom vegetarisk! Ett äkta italienskt recept med julkänsla.
Redan de gamla romarna kryddade bröd och mat med saffran, och citronen är kopplingen till Sicilien där Lucialegenden föddes. En perfekt pasta att laga under juletider. Buon appetito! Smaklig måltid!
Ingredienser till denna pastarätt:
- 400 g valfri pasta, t.ex. penne
- 40 g smör
- 150 g riven parmigiano (parmesanost)
- 2 citroner, saften och ev rivet skal
- 0,5 g saffran (1 påse)
- Salt och nymalen peppar efter smak
Gör så här:
Smält smöret i en kastrull på låg värme. Tillsätt saffranen, höj värmen för att rosta den försiktigt och blanda väl.
Tillsätt till sist parmesanost och citronsaft och slutför tillagningen. Koka pastan ”al dente” och blanda väl med såsen. Smaka av med salt och peppar och eventuellt rivet citronskal efter tycke.
Mer italiensk jul !
Crostini con ricotta e fichi
Förrätter / Antipasti,Vegetariskt
Snittar med ricotta, fikon, karamelliserad lök och honung.
Gelato allo zafferano
Ett klassikt bakverk från Sicilien som friteras och fylls med apelsin- och citronkräm med ricotta. Perfekt på det italienska julbordet!
Insalata Siciliana di Arance
Fräsch sallad på apelsin, fänkål och oliver.
Glassfylld panettone
Lena Martoglio Bomler,Desserter
Ingen riktig jul utan panettone. Så är det faktiskt om du frågar en italienare. Framförallt i de norra delarna av landet. I detta recept fylls kakan med glass och toppas med mörk choklad…