Pasta con zafferano e limonePasta med saffran och citron, ett äkta italienskt recept med julkänsla (går naturligtvis att äta vilken dag som helst, såklart!..)

Till Luciadagen (eller till vilken dag som helst) föreslår vi en enkel men färgstark pasta med saffran och citron! Du kommer inte bli besviken. Den är dessutom vegetarisk! Dagen till Lucia-ära får saffran spela huvudrollen. Redan de gamla romarna kryddade bröd och mat med saffran, och citronen är kopplingen till Sicilien där Lucialegenden föddes.Buon appetito! Smaklig måltid! Ingredienser till denna pastarätt:
  • 400 g valfri pasta, t.ex. penne
  • 40 g smör
  • 150 g riven parmigiano (parmesanost)
  • 2 citroner, saften och ev rivet skal
  • 0,5 g saffran (1 påse)
  • Salt och nymalen peppar efter smak
 Gör så här:Smält smöret i en kastrull på låg värme.Tillsätt saffranen, höj värmen för att rosta den försiktigt och blanda väl.Tillsätt till sist parmesanost och citronsaft och slutför tillagningen.Koka pastan ”al dente” och blanda väl med såsen.Smaka av med salt och peppar och eventuellt rivet citronskal efter tycke. Glöm inte att läsa detta:Recept på pasta med citron (utan saffran)Hitta fler recept på pasta här.Hitta fler vegetariska recept här.Källa: Isabellas saffranspasta. Följ oss på:FacebookInstagramPinterest[ratemypost]

Pasta con zafferanoe limonePasta med saffran och citron, ett äkta italienskt recept med julkänsla (går naturligtvis att äta vilken dag som helst, såklart!..)

Till Luciadagen (eller till vilken dag som helst) föreslår vi en enkel men färgstark pasta med saffran och citron! Du kommer inte bli besviken. Den är dessutom vegetarisk! Dagen till Lucia-ära får saffran spela huvudrollen. Redan de gamla romarna kryddade bröd och mat med saffran, och citronen är kopplingen till Sicilien där Lucialegenden föddes.Buon appetito! Smaklig måltid! Ingredienser till denna pastarätt:
  • 400 g valfri pasta, t.ex. penne
  • 40 g smör
  • 150 g riven parmigiano (parmesanost)
  • 2 citroner, saften och ev rivet skal
  • 0,5 g saffran (1 påse)
  • Salt och nymalen peppar efter smak

Gör så här:Smält smöret i en kastrull på låg värme.Tillsätt saffranen, höj värmen för att rosta den försiktigt och blanda väl.Tillsätt till sist parmesanost och citronsaft och slutför tillagningen.Koka pastan ”al dente” och blanda väl med såsen.Smaka av med salt och peppar och eventuellt rivet citronskal efter tycke. Glöm inte att läsa detta:Recept på pasta med citron (utan saffran)Hitta fler recept på pasta här.Hitta fler vegetariska recept här.Källa: Isabellas saffranspasta. Följ oss på:FacebookInstagramPinterest[ratemypost]

Mer italiensk jul !

Panforte

Panforte – italiensk nougatkaka

Panforte är en Italiensk nougat med nötter, kanel och mörk…

Read More

Penne alla milanese

Penne alla milanese

En underbar och lättlagad pasta ”som i Milano” med fylliga…

Read More

Saffranspannacotta

Saffranspannacotta

En italiensk Saffranspannacotta. Lägg gelatinbladen i en…

Read More

Risotto con arragosta e zafferano

Risotto con arragosta e zafferano

Lossa hummerklorna och knäck skalen med baksidan av en kniv…

Read More