Pasta con zafferano e limonePasta med saffran och citron, ett äkta italienskt recept med julkänsla (går naturligtvis att äta vilken dag som helst, såklart!..)
Till Luciadagen (eller till vilken dag som helst) föreslår vi en enkel men färgstark pasta med saffran och citron! Du kommer inte bli besviken. Den är dessutom vegetarisk! Dagen till Lucia-ära får saffran spela huvudrollen. Redan de gamla romarna kryddade bröd och mat med saffran, och citronen är kopplingen till Sicilien där Lucialegenden föddes.Buon appetito! Smaklig måltid! Ingredienser till denna pastarätt:
400 g valfri pasta, t.ex. penne 40 g smör 150 g riven parmigiano (parmesanost) 2 citroner, saften och ev rivet skal 0,5 g saffran (1 påse) Salt och nymalen peppar efter smak Gör så här:Smält smöret i en kastrull på låg värme.Tillsätt saffranen, höj värmen för att rosta den försiktigt och blanda väl.Tillsätt till sist parmesanost och citronsaft och slutför tillagningen.Koka pastan ”al dente” och blanda väl med såsen.Smaka av med salt och peppar och eventuellt rivet citronskal efter tycke. Glöm inte att läsa detta:Recept på pasta med citron (utan saffran)Hitta fler recept på pasta här.Hitta fler vegetariska recept här.Källa: Isabellas saffranspasta. Följ oss på:FacebookInstagramPinterest Sätt betyg på receptet
-
-
-
-
-
Betyg 5 / 5. Antal recensioner 4
Inget betyg än så länge
Sätt betyg på receptet
Betyg 5 / 5. Antal recensioner 4
Inget betyg än så länge
Pasta con zafferanoe limonePasta med saffran och citron, ett äkta italienskt recept med julkänsla (går naturligtvis att äta vilken dag som helst, såklart!..)
Till Luciadagen (eller till vilken dag som helst) föreslår vi en enkel men färgstark pasta med saffran och citron! Du kommer inte bli besviken. Den är dessutom vegetarisk! Dagen till Lucia-ära får saffran spela huvudrollen. Redan de gamla romarna kryddade bröd och mat med saffran, och citronen är kopplingen till Sicilien där Lucialegenden föddes.Buon appetito! Smaklig måltid! Ingredienser till denna pastarätt:
400 g valfri pasta, t.ex. penne 40 g smör 150 g riven parmigiano (parmesanost) 2 citroner, saften och ev rivet skal 0,5 g saffran (1 påse) Salt och nymalen peppar efter smak
Gör så här:Smält smöret i en kastrull på låg värme.Tillsätt saffranen, höj värmen för att rosta den försiktigt och blanda väl.Tillsätt till sist parmesanost och citronsaft och slutför tillagningen.Koka pastan ”al dente” och blanda väl med såsen.Smaka av med salt och peppar och eventuellt rivet citronskal efter tycke. Glöm inte att läsa detta:Recept på pasta med citron (utan saffran)Hitta fler recept på pasta här.Hitta fler vegetariska recept här.Källa: Isabellas saffranspasta. Följ oss på:FacebookInstagramPinterest Sätt betyg på receptet
-
-
-
-
-
Betyg 5 / 5. Antal recensioner 4
Inget betyg än så länge
Sätt betyg på receptet
Betyg 5 / 5. Antal recensioner 4
Inget betyg än så länge
Mer italiensk jul !
Penne alla milanese
En underbar och lättlagad pasta ”som i Milano” med fylliga…
Insalata di Finocchi e Arance – Apelsinsallad med fänkål
Recept,Italiensk julmat,Vegetariskt,Sallader
En enkel och supergod Italiensk apelsinsallad med fänkål,…
Italiensk ”twist” på julbordet
Förnya ditt julbord och låt det få en italiensk ”twist” med…
Saffranspannacotta
Recept,Desserter,Italiensk julmat
En italiensk Saffranspannacotta. Lägg gelatinbladen i en…