Pesto alla GenoveseGör din egen pesto!

Ingredienser:Ingredienser Pesto alla Genovese (4 pers):- 2 msk pinjenötter- 3-4 vitlöksklyftor- 2 nävar färsk basilika- ½ tsk salt- 1 msk vardera av riven parmigiano och pecorino romano- 1 dl olivolja Gör Pesto alla Genovese så här:Torrosta pinjenötterna i en stekpanna tills de är gyllenbruna. Låt svalna en aning och hacka dem grovt. Skala och grovhacka vitlöken.Skölj basilikan, torka väl och dela i strimlor. Lägg pinjenötter, vitlök, basilika och salt i en stor mortel och mortla till en pasta. Rör gradvis ner osten i pastan. Häll sedan i olivoljan i en tunn stråle och rör om tills peston har en krämig konsistens. Tillsätt lite vatten om det behövs.Blanda peston med nykokt spaghetti eller linguini eller servera som ett tillbehör till kött eller fisk. 

Sätt betyg på receptet

Betyg 4.2 / 5. 5

Inget betyg än så länge

Viner

bolla le poiane

Bolla le Poiane Amarone

Vinhuset Bolla grundades redan 1883 och är ett av de mest…

Rekommenderat

fontana candida

Fontana Candida Frascati

Romarnas ”vardagsvin” skulle vi kunna kalla det här friska…

Rekommenderat

villa puccini

Villa Puccini Governo

Fruktig, kryddig smak med fatkaraktär, inslag av korinter,…

Rekommenderat

villa puccini chianti

Villa Puccini Chianti Classico

Villa Puccini Chianti Classico Riserva vin. Från de vackra…

Rekommenderat

Fyra fantastiska recept !

Ossobuco alla Milanese

Ossobuco alla Milanese

Ossobuco alla milanese. Vänd köttskivorna i mjöl och bryn…

Läs recept

smorn

Šmòrn

Blanda ägg, mjölk och mjöl till en smet. Tillsätt rom och…

Läs recept

Pappardelle e Fegatini

Pappardelle e fegatini

Skölj kycklinglevrarna och skär några av dem i bitar; de…

Läs recept

Insalata Caprese

Insalata caprese

Det här är ett exempel på det italienska kökets enkla…

Läs recept