Pesto alla GenoveseGör din egen pesto!

Ingredienser Pesto alla Genovese: (2-3 personer)
  • 2 msk pinjenötter
  • 3-4 vitlöksklyftor
  • 2 nävar färsk basilika
  • ½ tsk salt
  • 1 msk vardera av riven parmigiano och pecorino romano
  • 1 dl olivolja
  • Spaghetti
  • Burrata
 Gör så här:Torrosta pinjenötterna i en stekpanna tills de är gyllenbruna. Låt svalna en aning och hacka dem grovt. Skala och grovhacka vitlöken. Skölj basilikan, torka väl och dela i strimlor. Lägg pinjenötter, vitlök, basilika och salt i en stor mortel och mortla till en pasta. Rör gradvis ner osten i pastan. Häll sedan i olivoljan i en tunn stråle och rör om tills peston har en krämig konsistens. Tillsätt lite pastavatten om det behövs. Blanda peston med nykokt spaghetti och toppa med burrata. Följ oss på:FacebookInstagramPinterest

Pesto alla GenoveseGör din egen pesto!

Ingredienser Pesto alla Genovese: (2-3 personer)
  • 2 msk pinjenötter
  • 3-4 vitlöksklyftor
  • 2 nävar färsk basilika
  • ½ tsk salt
  • 1 msk vardera av riven parmigiano och pecorino romano
  • 1 dl olivolja
  • Spaghetti
  • Burrata

Gör så här:Torrosta pinjenötterna i en stekpanna tills de är gyllenbruna. Låt svalna en aning och hacka dem grovt. Skala och grovhacka vitlöken. Skölj basilikan, torka väl och dela i strimlor. Lägg pinjenötter, vitlök, basilika och salt i en stor mortel och mortla till en pasta. Rör gradvis ner osten i pastan. Häll sedan i olivoljan i en tunn stråle och rör om tills peston har en krämig konsistens. Tillsätt lite pastavatten om det behövs. Blanda peston med nykokt spaghetti och toppa med burrata. Följ oss på:FacebookInstagramPinterest

Sätt betyg på receptet

Betyg 4.6 / 5. Antal recensioner 11

Inget betyg än så länge

Sätt betyg på receptet

Betyg 4.6 / 5. Antal recensioner 11

Inget betyg än så länge

Mer Pasta !

Pasta con funghi al profumo Di Marsala

Pasta con funghi al profumo di Marsala

En krämig och välsmakande pasta med svamp som får sin…

Läs recept

Lite peperoncino skadar aldrig

Lite peperoncino skadar aldrig

Jag började laga mat i femtonårsåldern och sedan dess har…

Läs recept

Tajarin al tartufo

Tajarin al tartufo

Tajarin är Piemontes något rikare version av tagliatelle då…

Läs recept

Smörstekt Gnocchi med parmesan

Smörstekt Gnocchi med parmesan

En italiensk klassiker: Smörstekt Gnocchi med parmesan. En…

Läs recept