Pesto alla Genovese
Gör din egen pesto!

Ingredienser Pesto alla Genovese: (2-3 personer)

  • 2 msk pinjenötter
  • 3-4 vitlöksklyftor
  • 2 nävar färsk basilika
  • ½ tsk salt
  • 1 msk vardera av riven parmigiano och pecorino romano
  • 1 dl olivolja
  • Spaghetti
  • Burrata

 

Gör så här:
Torrosta pinjenötterna i en stekpanna tills de är gyllenbruna. Låt svalna en aning och hacka dem grovt. Skala och grovhacka vitlöken.

 

Skölj basilikan, torka väl och dela i strimlor. Lägg pinjenötter, vitlök, basilika och salt i en stor mortel och mortla till en pasta. Rör gradvis ner osten i pastan. Häll sedan i olivoljan i en tunn stråle och rör om tills peston har en krämig konsistens. Tillsätt lite pastavatten om det behövs.

 

Blanda peston med nykokt spaghetti och toppa med burrata.

Följ oss på:

 

Följ oss på:

 

Pesto alla Genovese
Gör din egen pesto!

Ingredienser Pesto alla Genovese: (2-3 personer)

  • 2 msk pinjenötter
  • 3-4 vitlöksklyftor
  • 2 nävar färsk basilika
  • ½ tsk salt
  • 1 msk vardera av riven parmigiano och pecorino romano
  • 1 dl olivolja
  • Spaghetti
  • Burrata

Gör så här:
Torrosta pinjenötterna i en stekpanna tills de är gyllenbruna. Låt svalna en aning och hacka dem grovt. Skala och grovhacka vitlöken.

 

Skölj basilikan, torka väl och dela i strimlor. Lägg pinjenötter, vitlök, basilika och salt i en stor mortel och mortla till en pasta. Rör gradvis ner osten i pastan. Häll sedan i olivoljan i en tunn stråle och rör om tills peston har en krämig konsistens. Tillsätt lite pastavatten om det behövs.

 

Blanda peston med nykokt spaghetti och toppa med burrata.

Följ oss på:

 

Följ oss på:

 

Mer Pasta !

Ravioli med ricotta lök och salvia

Ravioli med ricotta lök och salvia

Små pastakuddar fyllda med lök och ricotta slungade i salvia från trädgården med varmt smör och nyriven parmesan...

Läs mer

Lasagna bianca con pesto – Vegetarisk lasagne

En något lättare variant av den klassiska lasagnen som dessutom är helt vegetarisk och otroligt god!

Läs mer

Pasta con funghi al profumo di Marsala

Pasta con funghi al profumo di Marsala

En krämig och välsmakande pasta med svamp som får sin speciella karaktär av Marsala - det berömda starkvinet från Sicilien.

Läs mer

Vincisgrassi alla Nordin

Vincisgrassi alla Nordin

Vincisgrassi. Koka upp en stor kastrull med saltat vatten på spisen. Koka alla pasta-ark 1 minut och lägg ut på kökshanddukar. Nu skall vi..

Läs mer