Pesto alla Genovese
Gör din egen pesto!
Ingredienser Pesto alla Genovese: (2-3 personer)
- 2 msk pinjenötter
- 3-4 vitlöksklyftor
- 2 nävar färsk basilika
- ½ tsk salt
- 1 msk vardera av riven parmigiano och pecorino romano
- 1 dl olivolja
- Spaghetti
- Burrata
Gör så här:
Torrosta pinjenötterna i en stekpanna tills de är gyllenbruna. Låt svalna en aning och hacka dem grovt. Skala och grovhacka vitlöken.
Skölj basilikan, torka väl och dela i strimlor. Lägg pinjenötter, vitlök, basilika och salt i en stor mortel och mortla till en pasta. Rör gradvis ner osten i pastan. Häll sedan i olivoljan i en tunn stråle och rör om tills peston har en krämig konsistens. Tillsätt lite pastavatten om det behövs.
Blanda peston med nykokt spaghetti och toppa med burrata.
Pesto alla Genovese
Gör din egen pesto!
Ingredienser Pesto alla Genovese: (2-3 personer)
- 2 msk pinjenötter
- 3-4 vitlöksklyftor
- 2 nävar färsk basilika
- ½ tsk salt
- 1 msk vardera av riven parmigiano och pecorino romano
- 1 dl olivolja
- Spaghetti
- Burrata
Gör så här:
Torrosta pinjenötterna i en stekpanna tills de är gyllenbruna. Låt svalna en aning och hacka dem grovt. Skala och grovhacka vitlöken.
Skölj basilikan, torka väl och dela i strimlor. Lägg pinjenötter, vitlök, basilika och salt i en stor mortel och mortla till en pasta. Rör gradvis ner osten i pastan. Häll sedan i olivoljan i en tunn stråle och rör om tills peston har en krämig konsistens. Tillsätt lite pastavatten om det behövs.
Blanda peston med nykokt spaghetti och toppa med burrata.
Mer Pasta !
Spaghetti alla Carbonara
Pasta,Louise Laurenius,Vi Gillar,Fläsk
Ett klassiskt italienskt recept på Spaghetti alla…
Umbricelli med Bianchetto
Vi Gillar,Tomas Bacoccoli,Reportage,Pasta
Umbricelli .. Fåglarna kvittrar och jackan hänger kvar…