Pesto alla Genovese
Gör din egen pesto!
Ingredienser Pesto alla Genovese: (2-3 personer)
- 2 msk pinjenötter
- 3-4 vitlöksklyftor
- 2 nävar färsk basilika
- ½ tsk salt
- 1 msk vardera av riven parmigiano och pecorino romano
- 1 dl olivolja
- Spaghetti
- Burrata
Gör så här:
Torrosta pinjenötterna i en stekpanna tills de är gyllenbruna. Låt svalna en aning och hacka dem grovt. Skala och grovhacka vitlöken.
Skölj basilikan, torka väl och dela i strimlor. Lägg pinjenötter, vitlök, basilika och salt i en stor mortel och mortla till en pasta. Rör gradvis ner osten i pastan. Häll sedan i olivoljan i en tunn stråle och rör om tills peston har en krämig konsistens. Tillsätt lite pastavatten om det behövs.
Blanda peston med nykokt spaghetti och toppa med burrata.
Pesto alla Genovese
Gör din egen pesto!
Ingredienser Pesto alla Genovese: (2-3 personer)
- 2 msk pinjenötter
- 3-4 vitlöksklyftor
- 2 nävar färsk basilika
- ½ tsk salt
- 1 msk vardera av riven parmigiano och pecorino romano
- 1 dl olivolja
- Spaghetti
- Burrata
Gör så här:
Torrosta pinjenötterna i en stekpanna tills de är gyllenbruna. Låt svalna en aning och hacka dem grovt. Skala och grovhacka vitlöken.
Skölj basilikan, torka väl och dela i strimlor. Lägg pinjenötter, vitlök, basilika och salt i en stor mortel och mortla till en pasta. Rör gradvis ner osten i pastan. Häll sedan i olivoljan i en tunn stråle och rör om tills peston har en krämig konsistens. Tillsätt lite pastavatten om det behövs.
Blanda peston med nykokt spaghetti och toppa med burrata.
Mer Pasta !
Lasagna bianca con pesto – Vegetarisk lasagne
En något lättare variant av den klassiska lasagnen som dessutom är helt vegetarisk och otroligt god!
Ravioli med ricotta lök och salvia
Vegetariskt,Pasta,Peter Nordin
Små pastakuddar fyllda med lök och ricotta slungade i salvia från trädgården med varmt smör och nyriven parmesan...
Lasagne con burrata e asparagi
Lasagne con burrata e asparagi är en skön och grön variant av lasagne där burratan bidrar med sin härliga krämiget.