Italien öppnar upp!
Vi lovar att det inte är något aprilskämt! Från och med idag, den 1 april, så gäller inte längre de ”undantagslagar” som infördes för två år sedan när covid-pandemin härjade som värst. Italienarna börjar så sakteliga gå tillbaka till det ”normala” vad nu det kan tänkas bli.
April månad är en mjukstart med lättnader för hur, var och när man behöver använda covidpass och munskydd och från den 1 maj lyfts restriktionerna helt och hållet. Det är inget fel med att läsa om det Goda Italien men ännu bättre att se det på plats – det är dags att börja drömma om att uppleva det bästa Italien har att erbjuda igen!
Fantastiska matupplevelser i den eviga staden Rom:
Roms bästa matställen – Peter Loewe tipsar
Mercato di Testaccio – historisk matmarknad i Rom
Upplev Italiens vackra medelhavsöar:
Food tour i Cagliari – Sardinien
Magnifika Capri!
Besök både berg & storstad i Piemonte:
Vandra i de olympiska bergen
Turin – värt ett besök!
Insup vin & kultur i Toscana:
På tur genom Chianti Classico
Lucca – Puccinis hemstad
Läs mer om kärlek & bubblor från Veneto:
Verona – kärlek, historia och vindrömmar
Valpolicella – vyer, dofter och smaker
Prosecco och Cicchetti
Italien öppnar upp!
Vi lovar att det inte är något aprilskämt! Från och med idag, den 1 april, så gäller inte längre de ”undantagslagar” som infördes för två år sedan när covid-pandemin härjade som värst. Italienarna börjar så sakteliga gå tillbaka till det ”normala” vad nu det kan tänkas bli.
April månad är en mjukstart med lättnader för hur, var och när man behöver använda covidpass och munskydd och från den 1 maj lyfts restriktionerna helt och hållet. Det är inget fel med att läsa om det Goda Italien men ännu bättre att se det på plats – det är dags att börja drömma om att uppleva det bästa Italien har att erbjuda igen!
Fantastiska matupplevelser i den eviga staden Rom:
Roms bästa matställen – Peter Loewe tipsar
Mercato di Testaccio – historisk matmarknad i Rom
Upplev Italiens vackra medelhavsöar:
Food tour i Cagliari – Sardinien
Magnifika Capri!
Besök både berg & storstad i Piemonte:
Vandra i de olympiska bergen
Turin – värt ett besök!
Insup vin & kultur i Toscana:
På tur genom Chianti Classico
Lucca – Puccinis hemstad
Läs mer om kärlek & bubblor från Veneto:
Verona – kärlek, historia och vindrömmar
Valpolicella – vyer, dofter och smaker
Prosecco och Cicchetti
Fyra fantastiska recept !
Penne alla milanese
En underbar och lättlagad pasta ”som i Milano” med fylliga smaker av salsiccia och saffran, och som på norditalienskt manér även ...
Torta di nocciola – Hasselnötskaka
Hasselnötskaka. Häll nötterna och 1 ½ dl av sockret i en matberedare och finhacka blandningen. Tillsätt mjölet och kör tills allt blandats. Häll över blandningen i en stor skål och ställ åt sidan.
Pasta con ragú di pollo – kycklingragu
Kycklingragù är en lätt och delikat sås tillagad med finskuret eller malet kycklingkött.
Pasta al limone
Pasta al limone. Koka pastan ”al dente”. Smält smöret i en stor panna och tillsätt det finrivna skalet av två citroner och låt det värmas en stund så att smakerna blandas.