Italien öppnar upp!

Vi lovar att det inte är något aprilskämt! Från och med idag, den 1 april, så gäller inte längre de ”undantagslagar” som infördes för två år sedan när covid-pandemin härjade som värst. Italienarna börjar så sakteliga gå tillbaka till det ”normala” vad nu det kan tänkas bli.

 

April månad är en mjukstart med lättnader för hur, var och när man behöver använda covidpass och munskydd och från den 1 maj lyfts restriktionerna helt och hållet. Det är inget fel med att läsa om det Goda Italien men ännu bättre att se det på plats – det är dags att börja drömma om att uppleva det bästa Italien har att erbjuda igen!

 

Fantastiska matupplevelser i den eviga staden Rom:
Roms bästa matställen – Peter Loewe tipsar
Mercato di Testaccio – historisk matmarknad i Rom

 

Upplev Italiens vackra medelhavsöar:
Food tour i Cagliari – Sardinien
Magnifika Capri!

 

Besök både berg & storstad i Piemonte:
Vandra i de olympiska bergen
Turin – värt ett besök!

 

Insup vin & kultur i Toscana:
På tur genom Chianti Classico
Lucca – Puccinis hemstad

 

Läs mer om kärlek & bubblor från Veneto:
Verona – kärlek, historia och vindrömmar
Valpolicella – vyer, dofter och smaker
Prosecco och Cicchetti

Följ oss på:

 

Följ oss på:

 

Italien öppnar upp!

Vi lovar att det inte är något aprilskämt! Från och med idag, den 1 april, så gäller inte längre de ”undantagslagar” som infördes för två år sedan när covid-pandemin härjade som värst. Italienarna börjar så sakteliga gå tillbaka till det ”normala” vad nu det kan tänkas bli.

 

April månad är en mjukstart med lättnader för hur, var och när man behöver använda covidpass och munskydd och från den 1 maj lyfts restriktionerna helt och hållet. Det är inget fel med att läsa om det Goda Italien men ännu bättre att se det på plats – det är dags att börja drömma om att uppleva det bästa Italien har att erbjuda igen!

 

Fantastiska matupplevelser i den eviga staden Rom:
Roms bästa matställen – Peter Loewe tipsar
Mercato di Testaccio – historisk matmarknad i Rom

 

Upplev Italiens vackra medelhavsöar:
Food tour i Cagliari – Sardinien
Magnifika Capri!

 

Besök både berg & storstad i Piemonte:
Vandra i de olympiska bergen
Turin – värt ett besök!

 

Insup vin & kultur i Toscana:
På tur genom Chianti Classico
Lucca – Puccinis hemstad

 

Läs mer om kärlek & bubblor från Veneto:
Verona – kärlek, historia och vindrömmar
Valpolicella – vyer, dofter och smaker
Prosecco och Cicchetti

Följ oss på:

 

Följ oss på:

 

Fyra fantastiska recept !

Spaghetti-al-Pomodoro

Spaghetti al Pomodoro – äkta italiensk

Spaghetti al Pomodoro är en klassiker i det Italienska köket! En enkel, snabblagad och vegetarisk pastarätt som passar alla tillfällen.

Läs mer

Pasta con tonno e briciole – pasta med tonfisk

Pasta con tonno e briciole – pasta med tonfisk

Pasta med tonfisk och brödsmulor. Mjukstek löken på medelvärme i olivoljan i en panna som är stor nog för att rymma den färdiga pastan och såsen, i ungefär 5 minuter. Tillsätt vitlök och chili och fortsätt att fräsa tills vitlöken är gyllenbrun, i ungefär 1 minut.

Läs mer

Tajarin al tartufo

Tajarin al tartufo

En härligt krämig och värmande pasta som passar under hösten. Lika enkel att laga som att gilla!

Läs mer

Bellini

Bellini

Drink som görs på prosecco och vita persikor. Drinken ska ha uppfunnits år 1948 av ägaren och grundaren...

Läs mer