Panforte - italiensk nougatkaka
Panforte är en utsökt Italiensk nougatkaka med nötter, kanel och mörk choklad. Ingredienser:
150 g mandel 75 g hasselnötter 75 g valnötter 4/5 tsk kanel 1 dl vetemjöl 1 1/2 dl honung 2 dl strösocker 150 g mörk choklad (gärna 70 %) Gör så här:Sätt ugnen på 150°C.Blanda mandel, hasselnötter, kanel, valnötter och vetemjöl.Värm honung och socker i en kastrull tills sockerkristallerna smälter.Ta sedan kastrullen från värmen och tillsätt därefter choklad till den smälter.Rör ner nötblandningen i chokladblandningen.Fördela i en smord form med ett tillklippt bakplåtspapper i botten.Grädda i ca 30 minuter. Läs också:Vår julsida!Ingen jul utan PanettoneEn italiensk familjejul Följ oss på: FacebookInstagramPinterest [ratemypost]
Panforte - italiensk nougatkaka
Panforte är en utsökt Italiensk nougatkaka med nötter, kanel och mörk choklad.
Ingredienser:
- 150 g mandel
- 75 g hasselnötter
- 75 g valnötter
- 4/5 tsk kanel
- 1 dl vetemjöl
- 1 1/2 dl honung
- 2 dl strösocker
- 150 g mörk choklad (gärna 70 %)
Gör så här:
Sätt ugnen på 150°C. Blanda mandel, hasselnötter, kanel, valnötter och vetemjöl. Värm honung och socker i en kastrull tills sockerkristallerna smälter. Ta sedan kastrullen från värmen och tillsätt därefter choklad till den smälter. Rör ner nötblandningen i chokladblandningen. Fördela i en smord form med ett tillklippt bakplåtspapper i botten. Grädda i ca 30 minuter.
Läs också:
Följ oss på:
[ratemypost]
Fyra fantastiska recept !
Gnocchi filanti alla sorrentina
En klassisk rätt från Sorrento-trakten i Campania. Den är…
Penne con crema di zucca e gorgonzola
En härligt krämig och värmande pasta som passar under…
Cotoletta di pollo alla Milanese
Kycklingschnitzel som i Milano - En Cotoletta alla Milanese…
Pasta alla Norma
Pasta,Louise Laurenius,Reportage,Vegetariskt
Pasta alla Norma kom till liv i Catania, Bellinis…