Panforte - italiensk nougatkaka
Panforte är en utsökt Italiensk nougatkaka med nötter, kanel och mörk choklad.
Ingredienser:
- 150 g mandel
- 75 g hasselnötter
- 75 g valnötter
- 4/5 tsk kanel
- 1 dl vetemjöl
- 1 1/2 dl honung
- 2 dl strösocker
- 150 g mörk choklad (gärna 70 %)
Gör så här:
Sätt ugnen på 150°C.
Blanda mandel, hasselnötter, kanel, valnötter och vetemjöl.
Värm honung och socker i en kastrull tills sockerkristallerna smälter.
Ta sedan kastrullen från värmen och tillsätt därefter choklad till den smälter.
Rör ner nötblandningen i chokladblandningen.
Fördela i en smord form med ett tillklippt bakplåtspapper i botten.
Grädda i ca 30 minuter.
Läs också:
Panforte - italiensk nougatkaka
Panforte är en utsökt Italiensk nougatkaka med nötter, kanel och mörk choklad.
Ingredienser:
- 150 g mandel
- 75 g hasselnötter
- 75 g valnötter
- 4/5 tsk kanel
- 1 dl vetemjöl
- 1 1/2 dl honung
- 2 dl strösocker
- 150 g mörk choklad (gärna 70 %)
Gör så här:
Sätt ugnen på 150°C. Blanda mandel, hasselnötter, kanel, valnötter och vetemjöl. Värm honung och socker i en kastrull tills sockerkristallerna smälter. Ta sedan kastrullen från värmen och tillsätt därefter choklad till den smälter. Rör ner nötblandningen i chokladblandningen. Fördela i en smord form med ett tillklippt bakplåtspapper i botten. Grädda i ca 30 minuter.
Läs också:
Mer italiensk jul !
Glassfylld panettone
Desserter,Lena Martoglio Bomler
Ingen riktig jul utan panettone. Så är det faktiskt om du frågar en italienare. Framförallt i de norra delarna av landet. I detta recept fylls kakan med glass och toppas med mörk choklad…
Tiramisú med pepparkakor och rom
Tiramisu är en klassisk dessert från Treviso i Veneto. I detta recept adderar vi pepparkakor och rom för att få smaken av jul!
Penne alla milanese
En underbar och lättlagad pasta ”som i Milano” med fylliga smaker av salsiccia och saffran, och som på norditalienskt manér även ...