Panforte - italiensk nougatkaka
Panforte är en utsökt Italiensk nougatkaka med nötter, kanel och mörk choklad.
Ingredienser:
- 150 g mandel
- 75 g hasselnötter
- 75 g valnötter
- 4/5 tsk kanel
- 1 dl vetemjöl
- 1 1/2 dl honung
- 2 dl strösocker
- 150 g mörk choklad (gärna 70 %)
Gör så här:
Sätt ugnen på 150°C.
Blanda mandel, hasselnötter, kanel, valnötter och vetemjöl.
Värm honung och socker i en kastrull tills sockerkristallerna smälter.
Ta sedan kastrullen från värmen och tillsätt därefter choklad till den smälter.
Rör ner nötblandningen i chokladblandningen.
Fördela i en smord form med ett tillklippt bakplåtspapper i botten.
Grädda i ca 30 minuter.
Läs också:
Panforte - italiensk nougatkaka
Panforte är en utsökt Italiensk nougatkaka med nötter, kanel och mörk choklad.
Ingredienser:
- 150 g mandel
- 75 g hasselnötter
- 75 g valnötter
- 4/5 tsk kanel
- 1 dl vetemjöl
- 1 1/2 dl honung
- 2 dl strösocker
- 150 g mörk choklad (gärna 70 %)
Gör så här:
Sätt ugnen på 150°C. Blanda mandel, hasselnötter, kanel, valnötter och vetemjöl. Värm honung och socker i en kastrull tills sockerkristallerna smälter. Ta sedan kastrullen från värmen och tillsätt därefter choklad till den smälter. Rör ner nötblandningen i chokladblandningen. Fördela i en smord form med ett tillklippt bakplåtspapper i botten. Grädda i ca 30 minuter.
Läs också:
Mer italiensk jul !
Penne alla milanese
En underbar och lättlagad pasta ”som i Milano” med fylliga smaker av salsiccia och saffran, och som på norditalienskt manér även ...
Torrone
Italienarnas svar på knäck, fast mycket godare och elegantare och älskad över hela landet.
Pasta med saffran och citron
En enkel men färgstark pasta med saffran och citron!
Kanelpannacotta
Pannacotta är en klassisk dessert i det italienska köket. Kanelpannacotta är en härlig jul-variant med smak av kanel och färska bär.