Burrata med citrus och fänkålssalladEn fräsch och enkel sallad som passar perfekt en varm sommarkväll!
Ingredienser:
- 1 grapefrukt
- 2 apelsiner
- 2 burrata
- 1 fänkål
- 1 silverlök
- 1 dl mandel
- Basilika
- Salt
- Peppar
- Olivolja av hög kvalitet
Gör så här:
Skär upp citrusfrukterna i tunna skivor, undvik att få med det vita från skalet. Skär upp lök och fänkål. Rosta mandeln i en torr stekpanna och grovhacka den sedan.
Lägg upp citrusfrukterna på ett fat och sedan fänkål, lök och mandel. Lägg på burrata och ringla över olivolja. Toppa med basilika, salt och peppar. Buon appetito!
Burrata med citrus och fänkålssalladEn fräsch och enkel sallad som passar perfekt en varm sommarkväll!
Ingredienser:
- 1 grapefrukt
- 2 apelsiner
- 2 burrata
- 1 fänkål
- 1 silverlök
- 1 dl mandel
- Basilika
- Salt
- Peppar
- Olivolja av hög kvalitet
Gör så här:
Skär upp citrusfrukterna i tunna skivor, undvik att få med det vita från skalet. Skär upp lök och fänkål. Rosta mandeln i en torr stekpanna och grovhacka den sedan.
Lägg upp citrusfrukterna på ett fat och sedan fänkål, lök och mandel. Lägg på burrata och ringla över olivolja. Toppa med basilika, salt och peppar. Buon appetito!
Fyra fantastiska recept !
Peposo Dell’Impruneta
Den toscanska peposon sägs ha kommit till i ugnarna på det kända bruket Impruneta i utkanten av Florens, som är berömt för sina produkter i ...
Ravioli med ricotta lök och salvia
Vegetariskt,Pasta,Peter Nordin
Små pastakuddar fyllda med lök och ricotta slungade i salvia från trädgården med varmt smör och nyriven parmesan...
Penne all arrabiata
Penne med kryddig tomatsås. Skala och skär tomaterna i fyra delar. Ta bort fröna och fintärna. Hetta upp olivoljan i en stekpanna och stek pancettan. Tillsätt lök och vitlök och stek tills löken är genomskinlig. Tillsätt de tärnade tomaterna och hela chilifrukter och låt såsen sjuda på låg värme en stund.
Frutta fresca con mascarpone e limoncello
Söta frukter med en mascarponekräm och limoncello.