Insalata di melone e prosciuttoMelonsallad med lufttorkad skinka - En underbar sommarrätt med söta och salta smaker i kombination!
Ingredienser:
- 100 gr ruccola
- 100 gr blandad sallad
- 1 honungs- eller cantaloupemelon
- 4 skivor prosciutto crudo, dvs lufttorkad skinka
- 100 gr mild ost, t.ex. mozzarella eller färsk pecorino
- 2 tsk söt senap
- 5 msk god olivolja
- 1 tsk äppelcidervinäger
- En nypa salt
- 20 gram gräslök
Gör så här:
Kärna ur melonen, skär bort skalet och dela den i lika stora kuber. Skär ner osten i mindre bitar och strimla skinkan. Tvätta salladen och blanda alla ingredienser i en stor skål. Skaka ihop en dressing av olivolja, vinäger, senap, salt och hackad gräslök. Häll dressingen över salladen och blanda runt väl. Servera och njut av din Insalata di melone e prosciutto!
Läs fler italienska recept:
Recept på sallader!
Insalata di tonno e carciofini
Insalata di fave de pecorino
Insalata golosa con noci e mele
Insalata di melone e prosciuttoMelonsallad med lufttorkad skinka - En underbar sommarrätt med söta och salta smaker i kombination!
Ingredienser:
- 100 g ruccola
- 100 g blandad sallad
- 1 honungs- eller cantaloupemelon
- 4 skivor prosciutto crudo, dvs lufttorkad skinka
- 100 gr mild ost, t.ex. mozzarella eller färsk pecorino
- 2 tsk söt senap
- 5 msk god olivolja
- 1 tsk äppelcidervinäger
- En nypa salt
- 20 gram gräslök
Gör så här:
Kärna ur melonen, skär bort skalet och dela den i lika stora kuber. Skär ner osten i mindre bitar och strimla skinkan. Tvätta salladen och blanda alla ingredienser i en stor skål. Skaka ihop en dressing av olivolja, vinäger, senap, salt och hackad gräslök. Häll dressingen över salladen och blanda runt väl. Servera och njut av din Insalata di melone e prosciutto!
Läs fler italienska recept:
Recept på sallader!
Insalata di tonno e carciofini
Insalata di fave de pecorino
Insalata golosa con noci e mele
Fyra fantastiska recept !
Bruschetta
Vegetariskt,Förrätter / Antipasti
Bruschetta är en enkel maträtt från centrala Italien som vanligen serveras som antipasto eller tilltugg. Den består av grillat bröd med vitlök
Medaglioni di vitello alla Pizzaiola
Kalvmedaljonger med oliver och tomat. Hetta upp olivoljan i en stor stekpanna och bryn kalvmedaljongerna på båda sidorna. Ta upp ur pannan, krydda med salt och peppar och håll dem varma.
Porchetta al forno
Krispig på utsidan och saftig på insidan med en ljuvlig arom av härliga örtkryddor.
Torta Caprese
Just nu,Peter Nordin,Reportage,Desserter
Torta Caprese! Här kommer min historia om en legendarisk och underbar tårta av choklad och mandel. Läs alla desserter på ww.godaitalien.se