Insalata di melone e prosciuttoMelonsallad med lufttorkad skinka - En underbar sommarrätt med söta och salta smaker i kombination!
Ingredienser:
- 100 gr ruccola
- 100 gr blandad sallad
- 1 honungs- eller cantaloupemelon
- 4 skivor prosciutto crudo, dvs lufttorkad skinka
- 100 gr mild ost, t.ex. mozzarella eller färsk pecorino
- 2 tsk söt senap
- 5 msk god olivolja
- 1 tsk äppelcidervinäger
- En nypa salt
- 20 gram gräslök
Gör så här:
Kärna ur melonen, skär bort skalet och dela den i lika stora kuber. Skär ner osten i mindre bitar och strimla skinkan. Tvätta salladen och blanda alla ingredienser i en stor skål. Skaka ihop en dressing av olivolja, vinäger, senap, salt och hackad gräslök. Häll dressingen över salladen och blanda runt väl. Servera och njut av din Insalata di melone e prosciutto!
Läs fler italienska recept:
Recept på sallader!
Insalata di tonno e carciofini
Insalata di fave de pecorino
Insalata golosa con noci e mele
Insalata di melone e prosciuttoMelonsallad med lufttorkad skinka - En underbar sommarrätt med söta och salta smaker i kombination!
Ingredienser:
- 100 g ruccola
- 100 g blandad sallad
- 1 honungs- eller cantaloupemelon
- 4 skivor prosciutto crudo, dvs lufttorkad skinka
- 100 gr mild ost, t.ex. mozzarella eller färsk pecorino
- 2 tsk söt senap
- 5 msk god olivolja
- 1 tsk äppelcidervinäger
- En nypa salt
- 20 gram gräslök
Gör så här:
Kärna ur melonen, skär bort skalet och dela den i lika stora kuber. Skär ner osten i mindre bitar och strimla skinkan. Tvätta salladen och blanda alla ingredienser i en stor skål. Skaka ihop en dressing av olivolja, vinäger, senap, salt och hackad gräslök. Häll dressingen över salladen och blanda runt väl. Servera och njut av din Insalata di melone e prosciutto!
Läs fler italienska recept:
Recept på sallader!
Insalata di tonno e carciofini
Insalata di fave de pecorino
Insalata golosa con noci e mele
Fyra fantastiska recept !
Pesche arrosto con salsa ai lamponi
En oväntad god dessert med grillade persikor, stracciatella, hallon och basilika!
Filleto di Manzo gorgonzola e Noci
Mosa osten och blanda med smöret, smaka av med balsamvinäger, salt och peppar. Ställ aromsmöret i kylen. Krossa eller hacka hasselnötterna något och rosta i en torr stekpanna. Ställ åt sidan.