Insalata golosa con noci e meleSallad med valnötter och äpplen - Nötter och äpplen är en klassisk kombination för en lätt, välsmakande och snabblagad sallad!

Ingredienser:
  • 1 huvud grönsallad
  • 2 gröna äpplen
  • 1 selleristjälk
  • 100 gr valnötskärnor
  • olivolja
  • pressad citron
  • salt & peppar
 Gör så här:Plocka och skölj salladsbladen. Skiva äpplena tunt med skalet på. Skär ner sellerin i bitar.  Skär de två Granny Smith-äpplen tunt utan att ta bort huden. Skär sellerihjärtat i bitar och hacka valnötterna grovt. Blanda alla ingredienser i en skål och dressa salladen med olivolja, citron, salt och peppar. Läs också: Recept på sallader! Följ oss på:FacebookInstagramPinterest[ratemypost]

Viner

Fontana Candida
Frascati

Romarnas ”vardagsvin” skulle vi kunna kalla det här friska vita vinet som vuxit i den porösa vulkanjorden i Frascati – bara 40 minuters bilresa...

Read More

Luna di Mezzanotte Barbera

I trakterna av staden Alba i Piemonte hittar vi mycket av det bästa i Italien; tryffel, hasselnötter och inte minst vin, och då gärna av...

Read More

Villa Cardea
Aperitivo

Aperitivo kommer från det franska ordet aperitif som...

Read More

Fyra fantastiska recept !

Stufato di cervo

Stufato di cervo

Klappa köttet torrt, några bitar i taget. Strö mjöl på ett fat, vänd bitarna lätt i mjölet och skaka bort överflödet. Krydda med salt och peppar. Smält smöret i oljan i en stor stekgryta på medelvärme.

Läs mer

Amalfi Martini

Amalfi Martini

En läcker variant av världens mest ikoniska cocktail, där citronlikören Limoncello för tankarna till den vackra Amalfi-kusten i södra ...

Läs mer

Villa Cardea Drink med kanel

Villa Cardea Drink med kanel

Behöver du inspiration till en juldrink? Sätt guldkant på julfirande med en apertivo med julig touch. Denna drink är söt, bitter och fräsch

Läs mer

Cipolle Ripieni

Cipolle ripieni – lökar fyllda med kött

Lökar fyllda med kött. Sätt ugnen på 200 grader. Koka lökarna i ca 35 minuter tills de är mjuka. Skär dem mitt itu horisontellt när de har svalnat lite och gröp ur dem så att det återstår ett ungefär 3 lager tjockt skal. Täck eventuella hål i botten med en bit lök.

Läs mer