Medaglioni di Vitello alla PizzaiolaKalvmedaljonger med oliver och tomat

Ingredienser Medaglioni di vitello alla Pizzaiola: (4 pers)
  • 8 tomater
  • 100 gr urkärnade svarta oliver
  • 8 medaljonger av kalvkött à (ca 75 gr)
  • 2 msk valfri olivolja
  • 1 finhackad vitlöksklyfta
  • ½ tsk torkad oregano
  • ½ dl torrt vitt vin
  • Socker, till avsmakning
  • Salt och nymalen peppar
 Gör så här:Skala och skär tomaterna i fyra delar. Ta bort fröna och tärna. Dela oliverna i fyra delar. Hetta upp en hel del olivolja i en stor stekpanna och bryn kalvmedaljongerna ordentligt på båda sidorna. Ta sedan upp dem ur pannan, krydda rikligt med salt och peppar och håll dem varma. Tillsätt därefter vitlök, tomat och oliver till stekpannan. Krydda med salt, peppar, oregano och vid behov. Smaka även av med lite socker om du vill ha en sötare smak. Häll sedan i vinet och rör runt så att allt lossnar från stekpannan. Reducera på hög värme utan att tomaterna helt faller sönder. Lägg tillbaka medaljongerna och låt dem puttra med i pannan på låg värme ett par minuter innan servering. Buon appetito! Smaklig måltid! Njut av en äkta italiensk maträtt. Läs också:Recept med kalvkött!Saltimbocca alla Romana Följ oss på:FacebookInstagramPinterest

Medaglioni di Vitello alla PizzaiolaKalvmedaljonger med oliver och tomat

Ingredienser Medaglioni di vitello alla Pizzaiola: (4 pers)
  • 8 tomater
  • 100 gr urkärnade svarta oliver
  • 8 medaljonger av kalvkött à (ca 75 gr)
  • 2 msk valfri olivolja
  • 1 finhackad vitlöksklyfta
  • ½ tsk torkad oregano
  • ½ dl torrt vitt vin
  • Socker, till avsmakning
  • Salt och nymalen peppar

Gör så här:Skala och skär tomaterna i fyra delar. Ta bort fröna och tärna. Dela oliverna i fyra delar. Hetta upp en hel del olivolja i en stor stekpanna och bryn kalvmedaljongerna ordentligt på båda sidorna. Ta sedan upp dem ur pannan, krydda rikligt med salt och peppar och håll dem varma. Tillsätt därefter vitlök, tomat och oliver till stekpannan. Krydda med salt, peppar, oregano och vid behov. Smaka även av med lite socker om du vill ha en sötare smak. Häll sedan i vinet och rör runt så att allt lossnar från stekpannan. Reducera på hög värme utan att tomaterna helt faller sönder. Lägg tillbaka medaljongerna och låt dem puttra med i pannan på låg värme ett par minuter innan servering. Buon appetito! Smaklig måltid! Njut av en äkta italiensk maträtt. Läs också:Recept med kalvkött!Saltimbocca alla Romana Följ oss på:FacebookInstagramPinterest

Sätt betyg på receptet

Betyg 5 / 5. Antal recensioner 3

Inget betyg än så länge

Fyra fantastiska recept !

Pasta con tonno e briciole

Pasta con tonno e briciole

Pasta med tonfisk och brödsmulor. Mjukstek löken på…

Läs recept

Spaghetti al Rancetto

Spaghetti al Rancetto

En traditionell pastarätt från Umbrien som är både…

Läs recept

Funghi porcini alla crema

Funghi porcini alla crema

Funghi porcini alla crema: ett lyxigt tillbehör till en…

Läs recept

Torta-Di-Mele-Al-Gelato

Torta Di Mele Al Gelato

En hemlagad äppelkaka är helt klart en efterrätt som vi…

Läs recept