Medaglioni di Vitello alla PizzaiolaKalvmedaljonger med oliver och tomat
Ingredienser Medaglioni di vitello alla Pizzaiola: (4 pers)
8 tomater 100 gr urkärnade svarta oliver 8 medaljonger av kalvkött à (ca 75 gr) 2 msk valfri olivolja 1 finhackad vitlöksklyfta ½ tsk torkad oregano ½ dl torrt vitt vin Socker, till avsmakning Salt och nymalen peppar Gör så här:Skala och skär tomaterna i fyra delar. Ta bort fröna och tärna. Dela oliverna i fyra delar. Hetta upp en hel del olivolja i en stor stekpanna och bryn kalvmedaljongerna ordentligt på båda sidorna. Ta sedan upp dem ur pannan, krydda rikligt med salt och peppar och håll dem varma. Tillsätt därefter vitlök, tomat och oliver till stekpannan. Krydda med salt, peppar, oregano och vid behov. Smaka även av med lite socker om du vill ha en sötare smak. Häll sedan i vinet och rör runt så att allt lossnar från stekpannan. Reducera på hög värme utan att tomaterna helt faller sönder. Lägg tillbaka medaljongerna och låt dem puttra med i pannan på låg värme ett par minuter innan servering. Buon appetito! Smaklig måltid! Njut av en äkta italiensk maträtt. Läs också:Recept med kalvkött!Saltimbocca alla Romana Följ oss på:FacebookInstagramPinterest
Medaglioni di Vitello alla PizzaiolaKalvmedaljonger med oliver och tomat
Ingredienser Medaglioni di vitello alla Pizzaiola: (4 pers)
8 tomater 100 gr urkärnade svarta oliver 8 medaljonger av kalvkött à (ca 75 gr) 2 msk valfri olivolja 1 finhackad vitlöksklyfta ½ tsk torkad oregano ½ dl torrt vitt vin Socker, till avsmakning Salt och nymalen peppar
Gör så här:Skala och skär tomaterna i fyra delar. Ta bort fröna och tärna. Dela oliverna i fyra delar. Hetta upp en hel del olivolja i en stor stekpanna och bryn kalvmedaljongerna ordentligt på båda sidorna. Ta sedan upp dem ur pannan, krydda rikligt med salt och peppar och håll dem varma. Tillsätt därefter vitlök, tomat och oliver till stekpannan. Krydda med salt, peppar, oregano och vid behov. Smaka även av med lite socker om du vill ha en sötare smak. Häll sedan i vinet och rör runt så att allt lossnar från stekpannan. Reducera på hög värme utan att tomaterna helt faller sönder. Lägg tillbaka medaljongerna och låt dem puttra med i pannan på låg värme ett par minuter innan servering. Buon appetito! Smaklig måltid! Njut av en äkta italiensk maträtt. Läs också:Recept med kalvkött!Saltimbocca alla Romana Följ oss på:FacebookInstagramPinterest
Fyra fantastiska recept !
Spaghetti pomodori e mandorle
En enkel tallrik med rykande spaghetti med tomatsås är en…
Pasta al pesto, patate e fagiolini
En värmande, lite rustik rätt som du kan servera med både…
Penne all arrabiata
Penne med kryddig tomatsås. Skala och skär tomaterna i fyra…