Medaglioni di vitello alla Pizzaiola

Medaglioni di Vitello alla PizzaiolaKalvmedaljonger med oliver och tomat

Ingredienser Medaglioni di vitello alla Pizzaiola: (4 pers)
  • 8 tomater
  • 100 gr urkärnade svarta oliver
  • 8 medaljonger av kalvkött à (ca 75 gr)
  • 2 msk valfri olivolja
  • 1 finhackad vitlöksklyfta
  • ½ tsk torkad oregano
  • ½ dl torrt vitt vin
  • Socker, till avsmakning
  • Salt och nymalen peppar
 Gör så här:Skala och skär tomaterna i fyra delar. Ta bort fröna och tärna. Dela oliverna i fyra delar. Hetta upp en hel del olivolja i en stor stekpanna och bryn kalvmedaljongerna ordentligt på båda sidorna. Ta sedan upp dem ur pannan, krydda rikligt med salt och peppar och håll dem varma. Tillsätt därefter vitlök, tomat och oliver till stekpannan. Krydda med salt, peppar, oregano och vid behov. Smaka även av med lite socker om du vill ha en sötare smak. Häll sedan i vinet och rör runt så att allt lossnar från stekpannan. Reducera på hög värme utan att tomaterna helt faller sönder. Lägg tillbaka medaljongerna och låt dem puttra med i pannan på låg värme ett par minuter innan servering. Buon appetito! Smaklig måltid! Njut av en äkta italiensk maträtt. Läs också:Recept med kalvkött!Saltimbocca alla Romana Följ oss på:FacebookInstagramPinterest

Medaglioni di Vitello alla PizzaiolaKalvmedaljonger med oliver och tomat

Ingredienser Medaglioni di vitello alla Pizzaiola: (4 pers)
  • 8 tomater
  • 100 gr urkärnade svarta oliver
  • 8 medaljonger av kalvkött à (ca 75 gr)
  • 2 msk valfri olivolja
  • 1 finhackad vitlöksklyfta
  • ½ tsk torkad oregano
  • ½ dl torrt vitt vin
  • Socker, till avsmakning
  • Salt och nymalen peppar

Gör så här:Skala och skär tomaterna i fyra delar. Ta bort fröna och tärna. Dela oliverna i fyra delar. Hetta upp en hel del olivolja i en stor stekpanna och bryn kalvmedaljongerna ordentligt på båda sidorna. Ta sedan upp dem ur pannan, krydda rikligt med salt och peppar och håll dem varma. Tillsätt därefter vitlök, tomat och oliver till stekpannan. Krydda med salt, peppar, oregano och vid behov. Smaka även av med lite socker om du vill ha en sötare smak. Häll sedan i vinet och rör runt så att allt lossnar från stekpannan. Reducera på hög värme utan att tomaterna helt faller sönder. Lägg tillbaka medaljongerna och låt dem puttra med i pannan på låg värme ett par minuter innan servering. Buon appetito! Smaklig måltid! Njut av en äkta italiensk maträtt. Läs också:Recept med kalvkött!Saltimbocca alla Romana Följ oss på:FacebookInstagramPinterest

Fyra fantastiska recept !

Frozen Negroni

Frozen Negroni

Frozen Negroni är en slushig variant av den populära klassikern Negroni. Förutom de vanliga ingredienserna gin, vermouth och bitter ...

Läs mer

milano torino

Milano – Torino

En klassisk italiensk aperitivo som såg dagens ljus redan 1860 på Gaspare Campari’s café i Milano.

Läs mer

Salame di cioccolato

Salame Di Cioccolato

Chokladsalami är en enkel och smarrig efterrätt gjord på choklad och kex vars form liknar en salami! Det är en klassiker i den italienska ...

Läs mer

Bruschette Ai Funghi Finferli

Bruschette Ai Funghi Finferli

Rostat surdegsbröd toppat med smakrika kantareller.

Läs mer

E-post: info@godaitalien.se  |  Birger Jarlsgatan 55  |  111 45 Stockholm
Telefon: 08 – 411 32 70  |  E-post: info@godaitalien.se  |  BirgerJarlsgatan 55  |  111 45 Stockholm