Insalata di fave e pecorinoSallad på bondbönor och pecorino-ost från Rom i Italien

I Rom är det en tradition att äta nyskördade bondbönor, fave, tillsammans med bitar av den goda och smakrika osten Pecorino som en del av 1 maj-firandet! Här har vi utvecklat receptet till en god sallad som smakar fint i vårsolen eller sommarsolen tillsammans med ett glas lokalt friskt vitt vin som t.ex. en Fontana Candida Frascati. Här får du ett recept på en italiensk fantastisk rätt - Insalata di fave e pecorino! Ingredienser till Insalata di fave e pecorino:
  • Färska bondbönor, plockade ur skidan, kan serveras råa eller lätt kokta
  • Ett par späda selleristjälkar
  • En rejäl näve ruccola
  • Färsk mynta
  • Pecorino romano
  • Pressad citron
  • Olivolja
  • Salt & peppar
 Skär sellerin i tunna skivor eller tändsticksstora stavar. Blanda med bönör och ruccola och en enkel dressing på citron, olivolja, salt och peppar. Krydda efter behag. Hyvla strimlor av en god pecorino över salladen och servera! Buon appetito! Smaklig måltid! Läs också:Recept på Insalata Caprese!Vegetariska recept!Recept på olika förrätter!Recept på sallader! För dig som gillar pecorino kan du också läsa artikeln "Vi gillar Pecorino!" (där du även hittar fler recept med den italienska favoritosten) Följ oss på:FacebookInstagramPinterest

Sätt betyg på receptet

Betyg 5 / 5. Antal recensioner 1

Inget betyg än så länge

Fyra fantastiska recept !

brasato al barolo - Nötkött bräserat i rödvin.

Brasato al Barolo

Nötkött bräserat i rödvin (8 portioner) En kaka som görs på…

Läs recept

Funghi porcini alla crema

Funghi porcini alla crema

Funghi porcini alla crema: ett lyxigt tillbehör till en…

Läs recept

Burrata med persika

Burrata med grillad persika

Burrata med grillad persika, en perfekt antipasti till…

Läs recept

Costolette di Maiale all’arancia

Costolette di Maiale all’arancia

Costolette di Maiale all’arancia - Klappa kotletterna…

Läs recept