Focaccia col formaggio al pesto Focaccia med ost och pesto

En focaccia är ett härligt bröd att bjuda på när man är många, som blir härligt saftigt tack vare olivoljan både i och till brödet! Här i en version från Ligurien i nordvästra Italien där brödet fyllts med ost och toppas med pesto. Stracchino är en färskost av komjölk som är vanligt förekommande i de norra regionerna i Italien, inklusive Ligurien. Om du inte hittar den i din butik kan du använda mozzarella som ett alternativ. Ingredienser:
  • 300 gr vetemjöl special
  • 1, 75 dl vatten
  • 2 msk olivolja extra virgin
  • 1 tsk flingsalt
  • 500 gr stracchino (om du inte hittar den så kan du använda mozzarella eller burrata istället)
  • En burk pesto (helst Pesto di Prà) på ca 130 gr
  • 25 g jäst
 Gör så här:Arbeta ihop jästen med vatten, olivolja och flingsalt i en bunke. Lägg sedan till mjölet och arbeta ihop till en smidig deg. Dela degen i två bitar på 300 g och 150 g och låt vila täckt i 30 minuter. Kavla ut degen till relativt tunna rektanglar. Anpassa storleken efter ugnsformen. Smörj en ugnsform med olja och lägg över den större degen i botten. Fördela osten över hela ytan och täck över med den andra rektangeln och försegla kanterna. Nyp det övre arket på flera ställen med tummen och pekfingret, riv upp det och bilda hål. Droppa olivolja och fördela saltet över hela brödet. Grädda i en mycket varm ugn, ca 225 grader tills ytan får en gyllene färg. Ta ut ur ugnen och klicka över peston. Låt brödet vila i ungefär 5 minuter så att osten hinner ”sätta sig” innan servering. Njut av Foccacia Col Formaggio Al Pesto.  Följ oss på:FacebookInstagramPinterest

Sätt betyg på receptet

Betyg 5 / 5. Antal recensioner 2

Inget betyg än så länge

Focaccia col formaggioal pestoFocaccia med ost och pesto 

En focaccia är ett härligt bröd att bjuda på när man är många, som blir härligt saftigt tack vare olivoljan både i och till brödet! Här i en version från Ligurien i nordvästra Italien där brödet fyllts med ost och toppas med pesto. Stracchino är en färskost av komjölk som är vanligt förekommande i de norra regionerna i Italien, inklusive Ligurien. Om du inte hittar den i din butik kan du använda mozzarella som ett alternativ.

 

Ingredienser:

  • 300 gr vetemjöl special
  • 1, 75 dl vatten
  • 2 msk olivolja extra virgin
  • 1 tsk flingsalt
  • 500 gr stracchino (om du inte hittar den så kan du använda mozzarella eller burrata istället)
  • En burk pesto (helst Pesto di Prà) på ca 130 gr
  • 25 g jäst

Gör så här:

Arbeta ihop jästen med vatten, olivolja och flingsalt i en bunke. Lägg sedan till mjölet och arbeta ihop till en smidig deg. Dela degen i två bitar på 300 g och 150 g och låt vila täckt i 30 minuter.

Kavla ut degen till relativt tunna rektanglar. Anpassa storleken efter ugnsformen.

Smörj en ugnsform med olja och lägg över den större degen i botten. Fördela osten över hela ytan och täck över med den andra rektangeln och försegla kanterna. Nyp det övre arket på flera ställen med tummen och pekfingret, riv upp det och bilda hål. Droppa olivolja och fördela saltet över hela brödet.

Grädda i en mycket varm ugn, ca 225 grader tills ytan får en gyllene färg. Ta ut ur ugnen och klicka över peston. Låt brödet vila i ungefär 5 minuter så att osten hinner ”sätta sig” innan servering. Njut av Foccacia Col Formaggio Al Pesto.

 

Följ oss på:

Facebook

Instagram

Pinterest

 

Sätt betyg på receptet

Betyg 5 / 5. Antal recensioner 2

Inget betyg än så länge

Fyra fantastiska recept !

limoncello-sour

Limoncello Sour

Limoncello Sour - En enkel och härligt söt drink som…

Läs recept

brasato al barolo - Nötkött bräserat i rödvin.

Brasato al Barolo

Nötkött bräserat i rödvin (8 portioner) En kaka som görs på…

Läs recept

Bistecca-alla-Fiorentina

Bistecca alla Fiorentina

Låt köttet stå framme i rumstemperatur 10 – 20 minuter…

Läs recept

DANUBIO NAPOLETANO

Danubio Napoletano

Ett brioche-liknande brytbröd som är typisk för den…

Läs recept