Tenuta Rapitalà är en av Siciliens mest välrenommerade producenter med 225 hektar vingårdar på kullarna mellan Camporeale och Alcamo på öns nordvästra hörn. Namnet kommer från arabiska ordet “Rabidh-Allah” – “Allah-floden”, som flyter genom egendomen och marken här har odlats sedan antiken. Arbetet på gården sker i samklang med naturen och från skörden 2021 kommer vinerna att vara ekologiskt certifierade.
Vigna Casalj är till 100% gjort av den sicilianska druvan Catarratto som odlats i svala lägen på ca 600 meters höjd. Efter jäsningen så lagras vinet i ca 6 månader på sin jästfällning och en del av vinet ligger också en kortare tid på franska ekfat. Det ger vinet en frisk, men lite rundare stil med toner som går åt päron och citrus och en aromatisk ton av fläder, kapris och salvia. Servera vinet vid 10-12°C till fisk och skaldjur, fisksoppa eller kalla eller varma rätter av ljust kött.
Artikelnummer: 53077
Pris: 161 kronor
Alkohol: 13%
Rapitalà Vigna Casalj Alcamo Classico 2020 Tenuta Rapitalà är en av Siciliens mest välrenommerade producenter med 225 hektar vingårdar på kullarna mellan Camporeale och Alcamo på öns nordvästra hörn. Namnet kommer från arabiska ordet “Rabidh-Allah” – “Allah-floden”, som flyter genom egendomen och marken här har odlats sedan antiken. Arbetet på gården sker i samklang med naturen och från skörden 2021 kommer vinerna att vara ekologiskt certifierade.Vigna Casalj är till 100% gjort av den sicilianska druvan Catarratto som odlats i svala lägen på ca 600 meters höjd. Efter jäsningen så lagras vinet i ca 6 månader på sin jästfällning och en del av vinet ligger också en kortare tid på franska ekfat. Det ger vinet en frisk, men lite rundare stil med toner som går åt päron och citrus och en aromatisk ton av fläder, kapris och salvia. Servera vinet vid 10-12°C till fisk och skaldjur, fisksoppa eller kalla eller varma rätter av ljust kött. Artikelnummer: 53077Pris: 161 kronorAlkohol: 13%
Tenuta Rapitalà är en av Siciliens mest välrenommerade producenter med 225 hektar vingårdar på kullarna mellan Camporeale och Alcamo på öns nordvästra hörn. Namnet kommer från arabiska ordet “Rabidh-Allah” – “Allah-floden”, som flyter genom egendomen och marken här har odlats sedan antiken. Arbetet på gården sker i samklang med naturen och från skörden 2021 kommer vinerna att vara ekologiskt certifierade.
Vigna Casalj är till 100% gjort av den sicilianska druvan Catarratto som odlats i svala lägen på ca 600 meters höjd. Efter jäsningen så lagras vinet i ca 6 månader på sin jästfällning och en del av vinet ligger också en kortare tid på franska ekfat. Det ger vinet en frisk, men lite rundare stil med toner som går åt päron och citrus och en aromatisk ton av fläder, kapris och salvia. Servera vinet vid 10-12°C till fisk och skaldjur, fisksoppa eller kalla eller varma rätter av ljust kött.
Artikelnummer: 53077
Pris: 161 kronor
Alkohol: 13%
Recept till vitt vin!
Saltimbocca alla romana
Saltimbocca alla romana. Detta är en av mina favoriträtter. När jag är i Rom besöker jag gärna Ristorante Armando Al Pantheon, en..
Pasta con tonno e briciole – pasta med tonfisk
Pasta med tonfisk och brödsmulor. Mjukstek löken på medelvärme i olivoljan i en panna som är stor nog för att rymma den färdiga pastan och såsen, i ungefär 5 minuter. Tillsätt vitlök och chili och fortsätt att fräsa tills vitlöken är gyllenbrun, i ungefär 1 minut.
Insalata di melone e prosciutto
Insalata di melone e prosciutto. En underbar sommarrätt med söta och salta smaker i kombination! Läs mer på www.godaitalien.se
Recept till vitt vin!
Spaghetti alle Vongole av Peter Nordin
Spaghetti alle vongole har sitt…
Coda di rospo piccata
Coda di rospo piccata: skär…
Medaglioni di vitello alla Pizzaiola
Kalvmedaljonger med oliver och tomat.…
Insalata Estiva
Dela tomaterna och lägg upp dem på ett…