Mozzarella med fikon och prosciuttoMozzarella, prosciutto, antipasto
Ingredienser till Mozzarella med fikon och prosciutto (4 pers):
- 2 msk pinjenötter
- 4 mogna fikon
- 4 hela mozzarellaostar (gärna från Zeta eller annat italienskt märke)
- 8 generösa skivor av en lufttorkad skinka av hög kvalitet, t.ex. San Daniele eller Parma
- Olivolja av valfri sort
- Balsamvinäger
- Salt och peppar efter behag
Gör så här:
Rosta pinjenötterna i en het och torr panna och låt sedan pinjenötterna svalna. Putsa fikonen och dela varje fikon i fyra delar. Skär eller ”riv” mozzarellan i mindre bitar.
Arrangera fikon, mozzarella och skinka på tallrikar, gärna i en fin uppläggning om du har gäster över.
Blanda en dressing av olivolja, balsamvinäger, samt salt och peppar efter behag. Ringla lite dressing över varje tallrik och toppa med slutligen med pinjenötterna. Servera gärna med grissini eller ett gott bröd efter behag. Detta är en rätt med en perfekt smak-kombination av sötma, sälta och fräschör.
Buon appetito! Njut av din Mozzarella med fikon och prosciutto!
Läs även ”Vi Gillar”:
Mozzarella med fikon och prosciuttoMozzarella, prosciutto, antipasto
Ingredienser till Mozzarella med fikon och prosciutto (4 pers):
- 2 msk pinjenötter
- 4 mogna fikon
- 4 hela mozzarellaostar (gärna från Zeta eller annat italienskt märke)
- 8 generösa skivor av en lufttorkad skinka av hög kvalitet, t.ex. San Daniele eller Parma
- Olivolja av valfri sort
- Balsamvinäger
- Salt och peppar efter behag
Gör så här:
Rosta pinjenötterna i en het och torr panna och låt sedan pinjenötterna svalna. Putsa fikonen och dela varje fikon i fyra delar. Skär eller ”riv” mozzarellan i mindre bitar.
Arrangera fikon, mozzarella och skinka på tallrikar, gärna i en fin uppläggning om du har gäster över.
Blanda en dressing av olivolja, balsamvinäger, samt salt och peppar efter behag. Ringla lite dressing över varje tallrik och toppa med slutligen med pinjenötterna. Servera gärna med grissini eller ett gott bröd efter behag. Detta är en rätt med en perfekt smak-kombination av sötma, sälta och fräschör.
Buon appetito! Njut av din Mozzarella med fikon och prosciutto!
Läs även ”Vi Gillar”:
Fyra fantastiska recept !
Barbabietole arrosto con burrata
En ljuvlig vegetarisk rätt där den naturliga sötman i betorna och den härliga krämigheten i burratan möts i en perfekt harmoni.
Penne alla milanese
En underbar och lättlagad pasta ”som i Milano” med fylliga smaker av salsiccia och saffran, och som på norditalienskt manér även ...
Gelato Con Limoncello e Menta
Fördela glassen i sex skålar. Ringla över ca 2 msk Limoncello över varje portion glass. Strö över rivet citronskal och hackad mynta och ...
Galen i gnocchi
Vegetariskt,Gnocchi,Reportage,Jonas Henningsson
I Rom är man galen i gnocchi och äter det som ett alternativ till pasta, med recept som går tusentals ...